Paragnost Eddie en Consulenten

Het effect van een aai over je bol

Het effect van een aai over je bolAls je als kind weinig keren een aai over je bol hebt gekregen, heeft dat effect op je volwassen leven. Het gaat niet alleen om de aai zelf, het gaat om datgene wat het met een mens doet. Het effect van de aai over de bol, is dat diegene zich gezien voelt, gehoord voelt, het gevoel er door krijgt van, ik ben belangrijk, ik mag er zijn. Er wordt rekening mee gehouden. En het geeft zelfvertrouwen.

We zijn ons er niet zo van bewust wat het effect is van die aai over onze bol, dat je kunt scharen onder het geven van een compliment. We hebben dat als mens en zeker als kind nodig. Want je voelt je zelfvertrouwen er door groeien. Een andere effect van de aai over de bol is, dat jijzelf later het ook gaat doen en het normaal vindt. Ook een effect er van is dat je je durft te verbinden met een ander, durft open te staan om liefde te kunnen ontvangen.

De effecten van die, hoe simpel eigenlijk ogende aai over je bol, is dus enorm en we staan hier niet bij stil. Velen lopen dus rond zonder zelfvertrouwen, zonder zichzelf belangrijk te vinden, ze zijn eigenlijk nog steeds op zoek naar die oh zo belangrijke aai over hun bol. En weet je, als kind heb je er niets over te zeggen, als volwassene wel. Want als je zover met jezelf bent dat je die aai over je bol hebt gemist, kun je twee dingen doen. Er over klagen en in mineur blijven dat je ouders of opvoeders je het niet hebben gegeven, of zelf je die aai over je bol gaan geven. Je bent nu immers volwassen en je hebt dus zelf de keuze waar je voor kiest.

Dit principe begrijpen, moet je eerst al veel in je leven hebben meegemaakt, voordat het binnen wil komen. De hunkering naar de goedkeuring van je ouders blijft, zo ook de loyaliteit naar hun toe. Je blijft je best doen voor ze. En je blijft de kous op de kop krijgen. Het gaat je steeds meer tegenstaan nog voor ze klaar te staan, maar je blijft het doen, het zijn tenslotte je ouders.

Verwacht niet dat je ouders zich ten opzichte van jou ooit anders zullen gaan gedragen. Verwacht als volwassen persoon nooit meer die aai over je bol van je ouders. Ze deden het niet toen je klein was, dus nu ook niet. Want ze zien het niet. Je kunt het ze ook niet kwalijk nemen, want ook zij hebben die aai over hun bol niet gekregen, want dan hadden ze hem jou ook wel gegeven. Wat je veel beter kunt doen, is eens bellen of chatten met een Wicca. Die gaan jou vertellen waarom jij je zo rot voelt, dat je in je leven veel geeft en niets terugkrijgt. Want dat je dat doet, staat vast als je nooit die aai over je bol hebt gekregen. Want je blijft er net zolang naar zoeken, totdat het er is.

Wicca’s zijn heel goed in het inschatten van jou, je gedrag en het gedrag van je ouders. Ze zullen je ouders nooit afvallen, zwart willen maken, dat wil jij ook niet horen en is ook niet nodig. Maar wat een Wicca wel doen is jou laten inzien wat jij doet nu en dat jij niet blij bent met je leven en wat daar de reden voor is. En als je dat begrijpt, begrijp je ook dat je moet stoppen die aai over je bol van je ouders en anderen te willen krijgen. Dat geeft al een heleboel verlichting en rust en verbetert de omgang met jezelf en je ouders.

En dat het daarna tijd is jezelf die aai te gaan geven. In de vorm van positief denken over jezelf. Jezelf af en toe eens te vertroetelen, jezelf te zien staan. Dat is een gevoel diep van binnen en als je daar eenmaal bent, dan voel je je de koningin te rijk! Dan snap je niet dat je zoveel jaar van je leven hebt weggegeven aan anderen om die aai maar te krijgen.

Maar dan ben je er nog niet, want dan confronteer je jezelf nog met al die jaren van je leven die je hebt verloren. Daar geef je in eerste instantie je ouders de schuld voor, totdat je tot het besef komt dat die er ook niet aan kunnen doen. En dan laat je dat schuldgevoel los en ook dat de jaren verloren zijn. Want dan komt het besef of ik blijf er in hangen of ik kijk vooruit en ga de jaren die ik nog heb anders invullen. En dat allemaal door af en toe eens contact te hebben met een medium. Die gesprekken hebben mij echt ver gebracht, denk je dan bij jezelf en raad je anderen zeker ook aan.