Paragnost Eddie en Consulenten

Heb je het te druk?

Heb je het te druk?Heb je het te druk? Neem afstand van je mobiel. Ik heb het zo druk, ik heb nergens tijd voor. Je holt en vliegt van het een naar het ander en overal kom je of net op tijd, of te laat. Je probeert je te concentreren op iets, maar het wil niet lukken. Het enige wat je voor je ziet en kunt bedenken dat er nog zoveel dingen liggen die moeten gebeuren en de stapel wordt alleen maar groter en groter. En dan groeit de stapel boven je hoofd, heb je ruzie met bijna iedereen en wil je alleen nog maar rust. Maar die stapel, die moet en die zal weggewerkt moeten worden. Dus zet je jezelf in beweging en sleep je je van het een naar het ander, niets afmakend en jezelf voorbij lopend.

Herkenbaar! Bij veel mensen zeker. En dan roepen, ik heb geen tijd. Geen tijd? Ja, in de kern klopt dat, want je weet namelijk nooit wanneer het je tijd is. Wat je wel weet, is, dat je net zolang de tijd hebt, als je gegeven wordt. Geen tijd hebben, bestaat dus helemaal niet. Het is de manier waarop jij omgaat met je tijd.

En in de tegenwoordige tijd hebben we zoveel omhanden, dat het inderdaad tijd wordt om je tijd anders te gaan zien. En de eerste en beste stap die jij jezelf kunt geven, als je geen tijd hebt, weg met die mobiel.

Jouw mobiel leeft jou, van afspraak naar afspraak. Van verhaal in de krant naar iets op te zoeken op google. Gemiddeld zit een mens 2 ½ uur per dag op zijn telefoon te kijken. Het kan zulke erge vormen aannemen dat we kunnen spreken van een telefoonverslaving en dan zeggen dat je geen tijd hebt en het zo druk is.

Diegene die onvoldoende bewust in het leven staat, en het te druk heeft, ben jijzelf. Jouw tijd is niet meer van jou, je laat je leven en in dit geval door je telefoon, maar dat zou net zo goed een gokverslaving, een drankverslaving kunnen zijn. Het is als een soort van verdoving die je nodig hebt en er zo gewend aan bent geraakt, dat je niet meer zonder kunt. En een verslaving daar zit iets onder, een bepaald gevoel waar je voor weg aan het lopen bent.

Roep je dus regelmatig, ik ben te druk, kan het zomaar je telefoon zijn die de boosdoener is en wordt het tijd die aan de kant te gooien. Ze zijn aan het onderzoeken in hoeverre het gebruik van een telefoon een burn out veroorzaakt. En het zou zomaar kunnen zijn dat een telefoon daar een grote rol in speelt.

En dan, dan leg je die telefoon weg. Hoe lang houd je dat vol? Wanneer voel je de behoefte om er naar te grijpen en tot de conclusie te komen, ja, ik kan niet meer zonder. Maar het is toch niet mijn mobiel die er voor zorgt dat ik te druk ben? Dat klopt ook, want niets of niemand kan jou te druk maken, in de kern zijn we dat zelf.

Hoe kan het dat een mobiel ons het gevoel te geven dat we het te druk hebben. Je brein komt niet tot rust. Zodra je even niets omhanden hebt, pak je, als een soort van automatisme je telefoon. Misschien wel uit verveling, omdat je even niets te doen hebt. Jouw brein moet dan weer aan de slag. Berichtjes lezen, emoties die daarbij naar boven komen. Zo krijgt je brein nooit rust. En om die reden ben jij te druk en heb je geen tijd. Het brein heeft verveling nodig, om tot rust te komen. Maar we hebben een hekel aan verveling gekregen en is de telefoon daarvoor in de plaats gekomen.

Tijd dus voor verandering en als je dit moeilijk vindt, om dit proces te doorbreken, wend je dan eens tot een Wicca die je kunt vinden op WiccaMagie.nl. Want te druk zijn, doe je jezelf zoveel te kort mee en anderen ook. Relaties, vriendschappen kunnen hieronder gaan lijden. Net zoals jij er onder kunt gaan lijden, want je hoofd zit helemaal vol. Dan zijn Wicca’s bij uitstek diegenen die jou kunnen bijstaan om van een te druk leven zonder tijd, over te stappen naar een leven waarin je alle tijd van de wereld hebt. Hoe je daar komt? Dat vertelt een Magie Wicca je graag.