Paragnost Eddie en Consulenten

Healing van het collectief

Healing van het collectiefHealing van het collectief. Elke keer dat je het kleinste aspect van jezelf heelt, dan help je de zielen waar je mee verbonden bent in het collectief.
Hoe dat kan?, ik ga het je uitleggen. We zijn allen een deel van een zielen groep en er zijn vele groepen.
We zijn dus allemaal verbonden met andere groepen en niet met dezelfde groep.
De ziel is opgesplitst in delen die verspreid over de kosmos hun lessen mogen leren.
Dit kan zijn op de aarde, dit kan zijn op verschillende andere planeten. Het ligt er maar net aan waar je je lessen wilt leren of waar je nog iets hebt uit te werken met anderen.

Soms is het zo dat de één verder dan de ander is in ontwikkeling en bewustzijn, en is het zeer lastig om dezelfde kant op te kijken samen.
Dit kan door allerlei situaties zijn ontstaan. Je kan een zware en moeilijke jeugd hebben gehad waardoor het nog lastig is om vertrouwen te hebben in jezelf en bij anderen.
Je kan een moeilijke relatie hebben gehad waardoor je de lasten nog altijd op je schouders draagt als een zware rugzak en daardoor angst hebben ontwikkeld om een relatie aan te gaan. Je kan de druk van het leven op zich als heel moeilijk ervaren en daardoor is de weg wat langer dan je zou willen.

Maar wat wel zeker is, dat als je jezelf de kans geeft om via inzichten een stuk bewustzijn te ontwikkelen, je jezelf ook de kans geeft op een stukje heling en dit stukje is broodnodig om anderen in het collectief ook te helen.
Elke ziel is met elkaar verbonden in meer of mindere mate, en we hebben allen onze afspraken gemaakt voordat we incarneren naar de aarde.
We zijn verbonden met een groep zielen. Als er één uit de groep een stukje heling beleeft dan voelen de anderen dit ook.
Eigenlijk is het heel simpel bedacht maar niet zo eenvoudig in uitvoering.
De groep voelt dus het bewustzijnsniveau van de anderen aan.
En om te groeien is het noodzakelijk dat iedereen in de groep aan zichzelf werkt. We hebben immers allen ons groeiproces op aarde waardoor we kunnen groeien naar een groter bewustzijn. Maar doordat we verbonden zijn met elkaar is het noodzakelijk dat we allen dit proces aangaan.

Is het nu zo dat er door de anderen geen stappen gezet worden om te groeien dan kan de hele groep niet door naar het volgende niveau.
Het is misschien wat simpel uitgelegd, maar mensen leren en groeien ook door elkaar.
Juist door de verbinding met het collectief kunnen mensen elkaar ondersteunen. In welke hoedanigheid we met elkaar verbonden zijn is niet belangrijk.
Van belang is dat we beseffen dat we door het contact wat we hebben met elkaar de verbinding versterken.

Vele mensen blijven hangen in zelfbeklag en slachtoffergedrag en kunnen daardoor niet mee in het bewustzijn van de ander.
Dit veroorzaakt dan afscheiding en uiteindelijk zal het niet meer werken tussen elkaar omdat de één de groei van de ander tegen houdt.
Elke keer dat je aan jezelf werkt en je dus een ander bewustzijn ontwikkelt kun je dus de mensen om je heen ook dat stukje bewustzijn aanreiken.
Het is niet makkelijk dat geef ik toe, maar zolang we elkaar blijven stimuleren en we zelf blijven doorgaan om ons bewustzijn te vergroten, dan kunnen we de hele groep op den duur naar een ander niveau tillen.

Bewustzijnswerk is moeilijk maar ook heel mooi, dit ervaren wij de bewustzijnswerkers elke dag opnieuw.
De vele rugzakken waar we als mens mee rondlopen kunnen het onszelf lastig maken.
We hebben de plicht als wezen vanuit het licht om aan de slag te gaan met ons verwerkingsmateriaal en daardoor kunnen we elkaar zeker helpen om de inzichten te mogen ontvangen.
Het is zeker niet eenvoudig, maar zo de moeite waard, om de stappen te zetten voor jezelf. Je zal zeker een stuk bevrijding voelen als je aan de slag gaat met jezelf. En zoals ik al zei in het begin van dit blog, bij elke heling heel je de anderen in het collectief een stukje mee.

En dit is ook een stukje samenwerking op het hoogste niveau.

Hartegroet,
Lis