Paragnost Eddie en Consulenten

Gun een ander eens het licht in de ogen

Gun een ander eens het licht in de ogenGun een ander eens het licht in de ogen. We gunnen elkaar niet zoveel meer. De maatschappij wordt harder en als iemand dan een keer iets extra’s heeft, moet die het eigenlijk al bezuren. Ben je duidelijk in wat je wilt, word je dat ook vaak niet in dank afgenomen. Geef je een weerwoord, krijg je een boze en afkeurende reactie terug. Waar bemoei je je mee. Gun de ander zoals die het ziet en beleeft en dat ook mag uiten. We hebben moeite met gunnen.

De betekenis die je aan het woord gunnen kunt geven, is dat iemand anders van jou iets prettigs mag ondervinden, maar ook zonder jaloezie naar iemand anders kijken. Er is bij gunnen geen sprake van afgunst, van nijd, van haat jegens de ander.

Als we zien wat er om ons heen gebeurt heden ten dage, zie je dat het van elkaar iets gunnen, steeds meer op de achtergrond aan het verdwijnen is. Hoe fijn is het niet je partner iets te gunnen, een familielid, je kinderen een collega op het werk. Maar hoe vaak zeggen we wel, wat leuk zeg die nieuwe auto, en ondertussen een gedachte bij jezelf hebbend. Waar doet die het van of, dat zou ik ook wel willen. Kan toch niet waar zijn, alweer een andere auto.

Elkaar iets gunnen zegt alles over diegene die de ander iets niet gunt. We zijn allen te veel bezig met dingen buiten onszelf om. We zijn te veel bezig met de verkeerde dingen. We zijn te veel gericht op vergaren van spullen, geld en bezit. Als iemand iets deelt op sociaal media, kunnen daar opmerkingen onder staan, waaraan je direct ziet dat het de persoon niet is gegund.

Het elkaar iets niet gunnen, zie je op veel plaatsen terug. In relaties, we gunnen de ander zijn manier van leven niet, die zal moeten veranderen naar onze eigen maatstaven. We gunnen familieleden niet dat ze het goed hebben. Dus gaan we ze negeren, we zullen ze het laten voelen.

Zodra iemand iets meer heeft dan jij, in welke vorm dan ook, al is die op vakantie geweest en jij niet, hebben ze lekker in een restaurant gegeten en posten ze een foto van op Facebook, zijn er altijd bij die direct zoiets hebben van, moet dat. Moeten jullie zo nodig! Ik kan het niet, of mij is het niet gegund.

Als je elkaar iets gunt, heb je voor elkaar iets over. Als je in een gunstand staat, gun je iedereen alles en het effect daarvan is, dat jij ook jezelf alles gunt. Je benijdt niemand met iets wat die heeft. Je geeft juist de ander een oprecht gemeend compliment.

Weet je wat zo fijn is van een gunstand, je voelt geen afgunst meer jegens anderen. Je voelt in jezelf een soort van serene rust er is geen honger meer er is geen jaloezie gevoel meer. En dat voelt zo ongelooflijk fijn.

Los daarvan, geeft gunnen je ook iets anders mee. Gemoedsrust. Er is geen onderstroom in je hoofd dat zich bezighoudt met datgene wat anderen wel hebben en jij niet. Kijk maar eens bij jezelf, waar je gedachten zich allemaal niet mee bezig houden en hoe vaak dat te maken heeft met een ander. Die je iets heeft aangedaan. Die een opmerking heeft gemaakt, waardoor jij van slag bent. Ook dat is een vorm van niet gunnen. Je voelt je anagevallen.

Zodra je in de gunstand staat, verdwijnt dit allemaal. Er is immers niets meer wat je een andere niet gunt. Je hebt ook geen last meer van jaloerse gevoelens. Je hebt namelijk niet meer de behoefte een ander te benijden om de successen die die ander in jouw ogen behaalt. Je weet inmiddels dat jou ook alles is gegund en het tijdstip wanneer het komt, merk je wel.

Je voelt je dus niet meer rot, omdat je anders naar alles en iedereen kijkt. Er zijn maar weinig mensen die dit kunnen tegenwoordig. De wereld steekt helaas steeds meer afgunstig in elkaar.

We kunnen het leren minder afgunstig te zijn en in de gunstand te gaan staan. Mediums en paragnosten van Paragnost Eddie leren het je graag.

Medium Claire
Paragnost Eddie