Paragnost Eddie en Consulenten

Gooi de tussen tijd niet weg

Gooi de tussen tijd niet wegGooi de tussen tijd niet weg. We verkeren in ons leven regelmatig in een tussentijd, dit is een tijdsfase waar we van het een naar het ander gaan. Denk hierbij aan het opzeggen van je baan, tot het moment dat je start bij een nieuwe baan. Het doen van het examen en wachten op de uitslag. Het sparen voor iets wat je dolgraag wilt. Het kan ook een tijd zijn dat je partner of vriend je heeft verlaten en je wacht of de partner weer in je leven zal terug komen.

TussentijdsperiodeS, zijn vaak lastige periodes in ons leven. We zijn in een tijd beland waarin we wachten op iets. Soms weten we wel waar we op wachten, zoals bijvoorbeeld een uitslag van een examen, soms weten we niet of we ergens op wachten, als het een partner betreft die er niet meer is en we dolgraag weer in ons leven terug willen hebben.

Zodra we weten dat iets moet gaan komen, zitten we in een tussentijd, we vinden het als mens lastig om met tussentijd om te gaan. Onze gedachten zijn er op gericht, het houdt ons bezig, we wachten ergens op. En juist dat wachten, maakt de tussentijd een lastige periode.

Zodra de mens, om wat voor reden dan ook geconfronteerd wordt met iets, waarvan die de einduitkomst niet weet, zit die in de tussentijd en wordt geconfronteerd met zichzelf. Die confrontatie kan de een beter aan dan de ander. Er zijn er die leggen het compleet naast zich neer, leven verder en op de dag zelf, gaat in hun hoofd een lampje branden, van oh ja, vandaag ga ik iets horen.

Er zijn er ook die zich er de hele dag mee bezig houden en hun leven daarmee stilzetten, ze willen weten waar ze aan toe zijn en kunnen niets verder ondernemen, dan bezig zijn met de uitslag. Als je zo’n iemand bent, die maar moeilijk iets kan loslaten, ervaar je een tussentijd als een hele nare tijd. De tijd gaat aan je voorbij en gooi je dus eigenlijk je eigen tijd mee weg en is dat niet zonde!

Wat er ook gebeurt als je in een tussentijd terecht komt en je kan je er niet van losmaken, dat lijf en geest een klap krijgen. Ze ervaren spanning, druk, en moeten harder voor je werken. Dat heeft zijn effect op jouw zijn. Minder concentratie, nergens zin in, niets ondernemen, slaap die minder is.

Als de tussentijd er een is zonder een moment dat je weet dat de einduitkomst er een keer zal komen, wordt een tussentijdsperiode een vijandig iets. Het slokt je helemaal op, het kan je zo in zijn bezit nemen, dat niets verder in je leven nog telt. Je ziet dat het effect op lijf en geest dan desastreus is.

Het is de mens zelf die hier zijn eigen balans in moet vinden. Diegene die hebben geleerd van zichzelf te houden, zullen een tussentijd anders benaderen, dan diegene die zichzelf niet op waarde schatten. Die hebben het in een tussentijd vaak heel moeilijk. Ze maken het zichzelf moeilijk, want in feite doen we het allemaal zelf.

Gooi de tussen tijd niet weg, achteraf kom je er achter dat je je vaak druk hebt gemaakt, voor niets. Je kunt toch niets meer aan de situatie veranderen. Als je alles hebt gedaan er voor, wat je binnen je vermogen had om er voor te kunnen doen, dan hoef je je toch ook niet druk er over te maken. Dan kun je toch met een gerust hart verder leven, de uitkomst komt vanzelf een keer.

Maar hoe ga je om met een tussen tijd waarbij je niet weet hoe de einduitkomst er uit ziet? Daar zijn twee sleutelwoorden voor, accepteren en loslaten. Dat is de enige weg. Heb je hier moeite mee, laat je dan bijstaan door een consulent van Paragnost Eddie, die helpt jou te leren accepteren en los te laten.

Medium Claire