Paragnost Eddie en Consulenten

Geluid

kerkklokkenVoor sommigen misschien niet nieuw, voor anderen wel. Eén van de meest effectieve gebruikte tools voor het verwijderen van negatieve zaken is geluid. Iedereen kent de kerkklokken die op zondag luiden als de kerkdienst begint.
De kerkklokken die ieder uur luiden. Een diversiteit de ene ouderwetse kerkklok klinkt anders dan de andere. Soms is er een spel van diverse klokken.
Orgel is ook zo een geluid dat in de kerk rondgaat. Sta maar eens in een kerk, het galmt. Nadeel van een kerk is dat daar ook in het verleden en heden hele negatieve zaken hebben gespeeld. Maar laten we eerlijk zijn, ook voor velen betekend de kerk heel veel positiviteit en steun. De één vind kerkklokken naar om te horen, de ander prettig.

Geluid is energie. De frequentie van het geluid maakt het verschil in trillingen.

Klankschalen zijn er in ruime diversiteit. Zo zijn er klankschalen voor iedere chakra. Klankschalen voor iedere trilling die aangeraakt mag worden. Het is een heel andere manier van werken. Er worden dan ook klankschaal concerten gegeven.
Daar waar de één de klankschaal energie prettig vind, kan de ander er heftig of zelf agressief op reageren. Mogelijk hangt dat af van degene die de klankschalen hanteert. En de kennis, want ja, klankschalen gebruiken is leuk. Belangrijk is zeker de kennis wat een bepaalde trilling op welk gebied doet en bij welke chakra, lichaamsdeel, emotie etc. Het blijft mensenwerk.

Zo zijn er ook chimes of windgongen afhankelijk van het materiaal waarvan het is gemaakt, is de werking verschillend. In ieder geval maakt het geluid! Deze worden vaak gebruikt in de feng shui om energie te verplaatsen. In de feng shui gaat de voorkeur uit naar metaal zeker in huis. Maar ook bamboe windgongen zijn welkom in bijvoorbeeld de tuin.

GeluidTingsha’s maken een prachtig geluid. De mantra: Om Mani Pad Me Hum wordt daarbij gebruikt. Bij de feng shui gaat de voorkeur uit om in iedere hoek deze klank te laten verschijnen. Een manier die werkt, als bijvoorbeeld wierook minder zijn uitwerking heeft.
Bij het tegen elkaar laten komen van deze schijven verschuift wederom de energie. Daarom ook in alle hoeken van een ruimte deze tingsha’s te laten klinken.
Let op: het verschuiven van energie betekent niet per definitie dat de energie weg is. Het is verschoven naar een andere plek! Het is belangrijk om dit in alle ruimtes toe te passen! Zodat de zware energie echt vertrekt.
Veel mensen weten niet of misschien doen ze het niet, is simpelweg in de handen klappen. Ook dan wordt er een verschuiving in de energie gezet. Zeker wanneer men dit met velen doet. In enkele gevallen zal afhankelijk of men wel of niet gelooft daarbij gebeden worden gezongen.
Bij het Chinees Nieuwjaar wordt nadat de leeuw de krop sla van de deur heeft gegeten. Waarbij het geluk wenst om de sla naar binnen te ‘gooien’. Daarna wordt er knal vuurwerk afgestoken. Wederom geluid dat het negatieve verdrijft en het goede welkom heet.

Allerlei vormen van geluid welke het nodige in werk kan stellen. Natuurlijk is het van belang om wel te weten wat en waar het geluid gebruikt kan worden.
Muziek heeft frequenties. Geluid heeft frequenties. Stemmen en het gebruik van stem. De verandering van stemgeluid. Uiteindelijk is alles energie.

Geluid kan aangenaam maar ook zeer onaangenaam zijn. Afhankelijk wie erover oordeelt.
Geluid doet veel!

Medium Esther