Paragnost Eddie en Consulenten

Gedachten gaan wel mee op vakantie

Gedachten gaan wel mee op vakantieGedachten gaan wel mee op vakantie, het is de vraag hoe. We zitten midden in het zomerseizoen en genieten van een welverdiende vakantie, waar we al lange tijd naar uitkijken. Je merkt het buiten, het is stiller op straat, buren zijn vertrokken. Supermarkten hebben niet alles goed op voorraad, en zijn uitgestorven.

Die vakantie, kunnen we soms al een jaar vooruit plannen en naar uitkijken. Het beeld dat we erbij hebben, is vaak een idyllische. Eindelijk eens tijd voor elkaar, eindelijk eens niets hoeven. Een terrasje pakken zonder op de klok te hoeven kijken, onthaasten. Allemaal stuk voor stuk zeer fijne gedachten en beelden. Maar we nemen vaak onze gedachten wel mee op vakantie.

Dat je in een andere omgeving vertoeft, draagt zeker bij aan meer rust. We doorbreken de dagelijkse routine, we leven tijdloos, tenminste als je je vakantie niet helemaal vol plant uiteraard. Die andere omgeving vraagt van ons, kijk, proef, ervaar, zuig op. Voor je het weet, is het alweer voorbij en moeten we weer. Verdwijnt dat vakantiegevoel snel weer op de achtergrond. Moeten we weer een heel jaar op teren.

Maar wat als jij een maler bent, een piekeraar, of dat er in de thuissituatie van alles speelt en de vakantie voor de deur staat. Wat doe je dan met al die gedachten? Neem je ze mee in je koffer, of kun je ze achter de voordeur laten, zodra je die voor een paar weken achter je sluit!

Je moet het maar kunnen, je gedachten thuislaten. Waar ze eigenlijk ook horen, om het vakantiegevoel wat je van te voor voor ogen hebt, ook daadwerkelijk te kunnen ervaren. Iedereen kan het, je moet het wel willen. Als volwassen persoon heb je invloed op alles wat er in je leven gebeurt en speelt. Zo ook op je eigen gedachten.

Het is een kwestie van een knop omzetten, dat zeg ik ook wel eens als medium tegen de bellers op Paragnost Eddie. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en dat is ook zo. Maar als je er niet aan begint, leer je het nooit.

Er is niets fijner dan je gedachten de baas zijn. Je bent er ook de baas over. Als je dat niet bent, geef je je macht uit handen, niet alleen aan je eigen gedachten, maar ook aan anderen. Waarom zou je je laten leiden door je eigen gedachten en door anderen?

Hoe zet je die knop om? Door bij alles wat je in gedachten hebt, te bepalen. Is dit van mij of van iemand anders. Is het niet van jou, weg er mee. Is het iets wat ik zelf moet oplossen? Zo ja, los het op, laat het niet je leven gaan overnemen. Kan ik het oplossen? Zo ja, los het op. Zo nee, en dan wel heel eerlijk naar jezelf zijn, is er nog een weg, loslaten.

Als je bij elke gedachte zo aan de slag gaat, vind je de knop om je gedachten te beheersen. Dat ze jou niet gaan overnemen. Dan heb je er tijdens de vakantie ook geen last van, wel zo fijn. Gedachten meenemen op vakantie, ontkomen we natuurlijk niet altijd aan. Er kan een familie lid ernstig ziek zijn, er kan een ontslag zijn. Er kan net een flinke ruzie geweest zijn met je partner, waardoor alles is geëscaleerd.

Sterker nog de geplande vakantie samen nu niet doorgaat. De reis is geannuleerd en jij toch zelf besloten hebt op stap te gaan, hetzij alleen of met een vriendin. Als je de hele vakantie als een roes aan je voorbij laat gaan, omdat je met gedachten bezig bent bij datgene wat er speelt, had je beter niet kunnen gaan.

Zorg dat je na je vakantie, nooit tegen jezelf zegt. Had ik er maar meer van genoten!

Medium Claire
Paragnost Eddie