Paragnost Eddie en Consulenten

Er is een groot verschil tussen iets zeggen en doen

zeggen en doenEr is een groot verschil tussen iets zeggen en doen. Eigenlijk weten we dat allemaal wel, dat er een groot verschil is tussen iets zeggen en doen. We noemen het ook wel eens geen woorden, maar daden. In dit geval bedoel ik er toch iets anders mee. Je kunt namelijk jezelf voornemen iets te gaan doen, neem lijnen, grenzen stellen, sporten, je minder druk maken, minder uren gaan werken.

Dat kun je je allemaal voornemen, maar het doen! Hetzelfde geldt voor situaties als, een scheiding, die jou inzichten meegeeft in de zin van. Ik ga voortaan eerst heel goed kijken wie ik in huis haal. Of ik ga nooit meer samenwonen, en toch.

Het is ook op een ander vlak aanwezig. Ik ga vandaag al mijn emails wegwerken, ik laat mij door niets afleiden en voor je het weet, zit je even snel tussendoor het nieuws te lezen. Even op social media te kijken.

Ach moet kunnen toch! Tuurlijk moet het kunnen, alleen wie heb je er mee? Jezelf. En dat bedoel ik dus in deze, er is een groot verschil tussen iets zeggen en doen. Je maakt met jezelf afspraken, dus in dit geval niet met een ander.

Dat zijn uiteraard ook woorden, die omgezet worden in daden, zegt een medium van Paragnost Eddie, alleen koppelen we daar een ander persoon aan, aan wie we de daden gaan laten zien. In dit geval zul je het aan jezelf moeten gaan laten zien.

Daar heb je iets voor nodig, wilskracht. Wilskracht staat voor het beheersen van emoties, verlangens, maar ook je aandacht. Als jij met jezelf een besluit neemt en je wijkt constant van je eigen afspraak af. Wat gebeurt er dan met je?

Je wordt chagrijnig, je raakt geïrriteerd, je zit op een gegeven moment jezelf in de weg. Waarom is dit zo belangrijk om dit in de gaten te hebben? Om erachter te komen of jij verleidingen kunt weerstaan. Of je aandacht bij iets kunt houden.

Want als je daar moeite mee hebt, stel je dan eens voor, als je samen met iemand bent en je hebt hier moeite mee. Hoe kan die ander dan van jou op aan? Om die reden, zegt het medium van Paragnost Eddie, is er een groot verschil tussen iets zeggen en doen.

We zullen als mens altijd eerst met onszelf de juiste houding moeten hebben, voordat we die op een fijne en juiste manier met een ander kunnen delen. We zijn ons hier niet van bewust. Niet van ons eigen gedrag, hoe verstorend en destructief dat voor onszelf kan zijn. Waardoor we nooit eens trots op onszelf zullen zijn.

We doen ons er zelf te kort mee, en dan uiteraard anderen ook. Het leven kan pas echt fijn worden geleefd, als we de wilskracht in onszelf aanboren en naar handelen. Dus doen datgene wat we met onszelf afspreken.

Kijk maar eens als je je heel goed houdt aan je dieet en je neemt op een gegeven moment een halve reep chocolade, direct baal je van jezelf. Je hebt je emoties, je verlangens niet in de hand. Dat werkt heel verstorend.

Met andere woorden, zie je hoe belangrijk of het is jezelf heel goed te kennen, waardoor je weet waar je aandacht echt op gericht hoort te zijn. Je emoties kunt reguleren en verlangens ook. Dat wil niet zeggen, dat je elke dag zo in het leven moet gaan staan. Ontspanning bestaat ook, maar gebruik dat dan ook echt om te ontspannen en niet op een hele dag doelloos “te hangen.” Daar baal je ook aan het einde van de dag van.