Paragnost Eddie en Consulenten

Eigenschappen van je partner

Hoe ga je om met de eigenschappen van je partner. Niemand is perfect en elk persoon is perfect. Het is maar net hoe of je het wilt zien. Zelf ga ik er vanuit dat iedereen perfect is zoals die is, alleen wil dat niet zeggen dat de ander bij mij hoort of past, gezien zijn gedrag en manier van in het leven staan.

Door ondervinding kun je er achter komen of de ene persoon wel bij je past of niet. Door ondervinding kom je er ook achter of je partner in jouw ogen negatieve eigenschappen heeft ja of nee. We noemen de eigenschappen van de ander negatief, terwijl ze dat helemaal niet zo hoeft te zijn. De eigenschappen zijn anders.

Negatief wil zeggen, de ander doet iets wat niet hoort en mag. Anders wil zeggen, het is niet mijn manier het is een andere manier. Door in termen te denken dat je partner negatieve eigenschappen heeft, zeg je in feite al, dat het niet goed is wat de ander doet. Door te denken in termen van, mijn partner doet het anders, zit je veel dichterbij het accepteren van de ander zoals die is.

Dat wil nog niet zeggen dat je van de ander alles moet accepteren en tolereren. Met namen vrouwen kunnen hier nog wel eens in doorslaan. Ze denken dat liefde onvoorwaardelijk moet zijn en je om die reden de ander niet moet aangeven wat je graag anders zou willen zien. Zo’n relatie kent geen gelijkwaardigheid. Een van de partners cijfert zich volledig weg, omdat deze vindt dat je de ander niet mag corrigeren. Hier zit angst onder om de ander kwijt te raken en dat gebeurt dan ook heel vaak.

En dan, je bent samen, leert elkaar steeds beter kennen en je ziet ook bepaalde trekjes bij je partner die je niet fijn vindt. Hoe ga je daar mee om? Hoe pak je het aan, om de ander niet te willen veranderen, maar er wel iets mee te doen?
• Je vindt het niet fijn dat hij de hele tijd als jullie samen zijn, hij op zijn telefoon kijkt. Hem aangeven dat je dit niet meer wilt, heeft geen effect. Zeuren om aandacht ook niet. Hetzelfde gaan doen, ook niet. Dan gaan jullie de confrontatie uit de weg, maar stapelen diep van binnen wel iets op. Hoe pak je dit aan? Maak afspraken met elkaar, gun hem zijn telefoon, je pakt hem immers zelf ook regelmatig. Maar spreek momenten af, dat de telefoon gewoon er niet is. Zo hebben jullie tijd en aandacht voor elkaar.

• Een ander naar trekje vind je dat hij slordig is. In het begin liep je alles voor hem op te ruimen en dat begint je tegen te staan. Hem doodleuk vertellen met boosheid in je stem dat je dat voortaan niet meer doet, en zijn moeder niet bent, gaat niets veranderen. Op een rustig moment, samen op de bank of in bed, het onderwerp aanroeren en aangeven dat hij jou een enorm plezier zou doen de was voortaan in de wasmand te verzamelen, heeft wel effect. Verwacht niet dat de ander dit elke dag zal gaan doen. Prijs hem voor de keren dat hij het wel doet en laat de was liggen. Je zult zien dat hij het als vanzelf gaat oppakken en zich zo een nieuwe gewoonte eigen maakt. Het is een kwestie van gewenning.

• Jij houdt van de hele dag hem opzoeken, berichtjes sturen en bellen. Hij vindt dat maar niets en je irriteert je er aan. Hij is niet jou, hij is anders. Als hij aan het werk is, dan ligt daar zijn concentratie. Bedenk dat het van zijn kant geen onwil is, denkt ook niet dat hij je minder leuk vindt, als hij overdag weinig tot geen contact zoekt. Het is een man, kan één ding tegelijk. Accepteer dit van hem.

• Jij moet alles regelen, hij toont nooit een initiatief en je begint daar van te balen. Je vraagt hem ook eens mee te denken en iets te organiseren. Er gebeurt niets. Het zit niet in hem en je kunt blijven zeuren wat je wilt. Het gaat niet gebeuren. Je hebt een man te pakken die alles voor je over heeft, als je het hem vraagt. Accepteer dit van hem. Hij wordt blij als je iets aan hem vraagt, dat geeft een gevoel bij hem af, ik kan iets voor haar betekenen, ik kan laten zien dat ik goed genoeg ben voor haar.

Zo zie je dat negatieve eigenschappen in feite niet bestaan. Dat de ander anders is dan jij en jullie samen naar een weg moeten zoeken het voor elkaar fijn en goed te houden. Zo bouw je samen aan een fijne relatie. Een Wicca kan je hier heel veel over vertellen, schroom niet ze gewoon eens een keer te consulteren en je voordeel er van te hebben.