Paragnost Eddie en Consulenten

Eenzaamheid

Wat is eenzaamheidWat is eenzaamheid? We lopen er allemaal voor weg.  Maar toch is iedereen wel eens eenzaam geweest. De een stort zich in het werk. De andere op een partner, nog weer een ander op zijn kinderen of auto’s, of ze hebben zo weinig tijd door heel veel vrienden te hebben enz…

Waarom?

Omdat we onze eenzaamheid niet willen voelen.  We willen niet voelen dat we geen keuzes willen maken We willen niet voelen dat we ons zelf voorbij  gaan. Want dat is wat we doen. Een auto of een kind,  vrienden of werk kan ons niet gelukkig maken. Het kan ons wel het gevoel geven nodig te zijn.

Maar jezelf belangrijk vinden of naar jezelf kijken, maakt dat je minder vlucht gedrag hebt en minder eenzaam te zijn. We willen dat anderen onze eenzaamheid weg neemt. Ik noem dat geen verantwoording voor je zelf nemen.

Wat is saai,

saai is rust, saai is voor veel mensen eenzaamheid, onrust, keuzes, angst, kiezen voor jezelf en accepteren wat er is. We lopen ons zelf vreselijk voorbij omdat we eenzaam zijn.

We komen mensen tegen die niet ons soort zijn, (want ja soort zoekt soort) gewoon om ons niet eenzaam te voelen. Om maar niet naar je zelf te willen kijken. Want een eigen soort geeft ons spiegels en die ander laat zien wat jij niet bent.

En wat gebeurd er?

We doen alles er aan om die ander gelukkig te maken. Want als een ander gelukkig is dan zijn wij het ook en zo heb je de eenzaamheid rond.

Want op het moment dat jij ze niet gelukkig kan maken of niet meer doet wat zij willen en dat kan op je werk of vrienden of relatie of kinderen zijn. Want er komt een moment dat je toch naar je zelf gaat kijken. want het universum geeft ons dingen op ons pad om toch naar ons zelf te kijken en wat gebeurd er?

Je kan die ander niet gelukkig maken omdat je zelf erg ongelukkig van word en die ander verwacht van jou dat je het wel doet. En als je wel voor jezelf op komt dan wil in een keer die werkgever of vrienden enz jou niet meer want wat heeft hij aan jou als je hem niet meer gelukkig wilt maken. Want hij heeft echt geen begrip als jij burn-out klachten hebt en je ziek meld.

Omdat het universum er klaar mee is dat jij niet naar jezelf wilt kijken en die maakt je ziek. (want wat doen we als we een griep krijgen gaan we in eens goed voor ons zelf zorgen en kijken we naar wat we nodig hebben). En dan gaan we zien dat je niet gewaardeerd bent of word. Want je hebt toch jezelf laten zien denkt die ander. Die ander weet niet dat jij alles er aan hebt gedaan om maar niet eenzaam te zijn en die weet niet dat jij er alles er aan hebt gedaan om die ander maar gelukkig te maken zodat we ons zelf denken gelukkig te maken.

En wat gebeurt er uit eindelijk?

We raken alles kwijt en moeten toch die eenzaamheid in. Waar we altijd zo bang voor waren en dan komt er rust en in die rust vind jezelf en dan valt het reuze mee met jezelf. Je komt er alleen maar achter dat je erg verdrietig bent of boos bent of beetje gek bent, of toch raar bent, en wat maakt het uit wat je bent.

JE BENT WIE JE BENT en verstop je zelf niet. Dus verander niet die ander die niet bij je hoort, maar je zelf en dan vind je, je eigen soort, en dan zal je je minder eenzaam voelen.

Want je hoeft je niet anders voor te doen wie je bent.

Laat gaan wat niet bij je hoort en dat kan werk, familie, vrienden of relatie zijn.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Groet Medium Fay.