Paragnost Eddie en Consulenten

Een van de ziektes van de huidige tijd, alles moet leuk zijn

Een van de ziektes van de huidige tijd, alles moet leuk zijnEen van de ziektes van de huidige tijd, alles moet leuk zijn. Waar vroeger we bezig waren met onszelf in onze onderhoud te voorzien, wat snoeihard werken was, om het hoofd boven water te kunnen houden. We niet beschikten over allerlei apparatuur die ons leven een stuk makkelijker maakten. Zou je denken. De mens kiest voor de rust, want nu kan het.

Nee, de mens wil bezig gehouden worden en vooral allemaal leuke dingen doen. Het leven moet tegenwoordig leuk zijn. Net alsof het niet leuk mag zijn. Dat er ons maar niets ernstig overkomt. Of iets wat ons leven lastig kan maken.

Dacht je dat we vroeger bezig waren met dat alles leuk moest zijn? Je stond er niet bij stil, je deed en je ging. Vroeger hadden we niets en bedachten zelf van alles om ons te vermaken. Nu wordt alles voor ons geregeld.

Je kunt het niet zo gek prakkiseren of er is wel iets te doen, waar jij warm voor zal lopen. En uiteraard moeten we daarbij tegen elkaar opboksen. Een kinderfeestje in het bos lekker ravotten en vies worden. Nee joh, daar kun je tegenwoordig niet meer mee aankomen.

Weekend moeten worden vol gestampt, ook weekendjes weg, waarbij je snel het vliegtuig pakt. Het liefst alles over de top.  Daarbij moeten we zelf ook leuk voor de dag komen. Met andere woorden, als het maar leuk is.

Totdat een keer de boom barst. Blijkt ineens die partner die je in het begin de hemel in prees toch niet zo charmant als die zich voordeed. Dat gillen we tegenwoordig hemelsbreed. Ja, lastige situaties,nee die willen we niet.

Zijn we nog wel in staat om met situaties om te gaan die lastig zijn? Soms vraag je je als medium van Paragnost Eddie dat wel eens af. Bij de minste of geringste tegenslag staan we met onze handen in het haar.

Niet in staat om zelf een oplossing te bedenken. Want we moeten het zo snel mogelijk weer leuk hebben in ons leven. We gaan er zelfs zo ver in, dat alles ook perfect leuk moet zijn. Er mag geen smetje zich voordoen. Want stel je voor dat een ander het niet leuk heeft gevonden.

Niemand die op zijn werk nog durft te zeggen, heb gewoon lekker in bed gelegen, geluierd, niets gedaan. Dat kan tegenwoordig niet meer. Weet je wat deze ziekte te weeg brengt? Ziektes, maar dan echte ziektes.

Dan word je letterlijk met je neus op de feiten gedrukt, dat een leven dat altijd maar leuk moet zijn, ook een keerzijde kent. Dat het leven juist niet altijd leuk hoeft en kan zijn. Dat rust in het leven helemaal niet zo gek hoeft te zijn.

Wij, de mediums en paragnosten van paragnost Eddie helpen mensen bij de ziekte, alles moet leuk zijn. We maken ze bewust van wat liefde is. Dat liefde zoveel moois kan geven, als dankbaarheid, kracht, mooie gesprekken, fijne wandelingen, verbinden, samenzijn.

Dit alles kost niets en heeft een mens broodnodig in een wereld die alleen maar vluchtig wil zijn. Die 24 uur aanstaat, waardoor we onszelf helemaal niet meer kunnen zijn. Dat als het leven lastig wordt, je daar zelf een oplossing voor zoekt.

Laten we weer eens trots op onszelf gaan zijn! Dat zou leuk zijn.