Paragnost Eddie en Consulenten

Een oude jas die niet meer past

Een oude jas die niet meer pastEen oude jas die niet meer past, moet je maar durven afstand van te nemen. Ervaar je tegenwerking, heb je telkens dwarsliggers op je pad. Is je relatie net voorbij, of al langer en kun je het maar niet loslaten? Ben je je werk kwijt en wil een nieuwe baan nog niet goed lukken? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je in een transformatieproces terecht bent gekomen.

Een transformatieproces is zwaar, heftig, gaat gepaard met enorm veel tegenslag, een hoofd dat vol zit en bezig is oplossingen te zoeken, die maar uitblijven. Je zoekt ondersteuning, en je komt bij een consulent van Paragnost Eddie terecht.

Je hebt niet echt een specifieke vraag aan de consulent, en eigenlijk ook weer wel, allemaal getwijfel, je komt er zelf niet meer uit, je bent klaar met wat er nu is, je wilt er vanaf en waarom lukt het niet, waarom krijg ik ineens zoveel tegenslag te verwerken. Ik wil dit niet meer, de weekenden grijpen me aan, die eenzaamheid, het slechte slapen, mijzelf weer bijeenrapen.

Heb zoveel dingen die ik graag wil, elke dag neem ik mij voor er mee te beginnen, en het enige wat er uit mijn handen komt, zijn de meest noodzakelijke dingen. Ik zie mijn huis versloffen, ik durf niet meer op de weegschaal te gaan staan, ben verslaafd geraakt aan de chocolade. Zie niemand meer, het lijkt wel of niemand mij nog aardig vindt. Wat is er aan de hand, zo wil ik niet verder, word gek van mijzelf.

Je bent aan het transformeren, aan het ontpoppen. Je bent een oude jas aan het uittrekken, die niet meer comfortabel zit, daar wil je je van ontdoen. Dat is hard werken, dat is eenzaamheid, dat is tegenwerking, dat is jezelf kwijtraken. En dat is allemaal nodig, om die oude jas weg te kunnen gooien, om een nieuwe aan te kunnen trekken. Maar dat heeft tijd nodig en lef.

Dan ben ik nu wel klaar met die oude jas zeg, en toe aan die nieuwe. Weet je al hoe die nieuwe jas er uit ziet. Nee, nog geen idee, maar wat er nu is, daar wil ik echt vanaf. Heb je voor jezelf al eens opgeschreven hoe je wilt dat die nieuwe jas er uit ziet. Hoe comfortabel moet die zitten, welke maat, de kleur, de stof, de prijs. Want als je dat voor jezelf weet, dan weet je waar je naartoe aan het gaan bent.

Heb je er ook al eens aan gedacht om die oude jas los te laten, of durf je dat nog niet. Die oude versleten jas, die zo ongelooflijk veel herinneringen heeft, zowel negatief als positief, heeft die niet zijn beste tijd gehad. Kun je er afstand van nemen? Kun je hem bij de vuilnis neerzetten zonder dat je al een nieuwe hebt? Durf je dat.

Dat is wel heel eng, want ik weet nog niet of die nieuwe jas er wel gaat komen en dan heb ik niets meer. Dan is er niets meer om mij te beschermen tegen de regen, de sneeuw, de kou. Dan zal ik mij nog meer verlaten voelen. Die oude jas, die je nog zo stevig vasthoudt, die belemmert je vooruit te gaan. Zolang die oude jas voor jou nog comfort biedt, dan hoef je hem ook niet weg te gooien.

Maar je geeft zelf aan er klaar mee te zijn, dan is de beste oplossing, de oude jas weg te gooien en al heb je nog geen nieuwe, juist door je te ontdoen van die oude jas, zul je wel aan de slag moeten. Je kunt heel even zonder die bescherming, maar niet te lang.

Daarmee dwing je jezelf de nieuwe jas te vinden voor jezelf, er is immers niets meer waar je je aan vast kunt klampen. Zolang je het oude blijft vasthouden, bied je het nieuwe geen kans. Je wilt zo graag er van af, dan is dit de oplossing. Dan moet je wel stapjes gaan zetten, er is geen weg meer terug.

Des te sneller ben je dan waar je naartoe wilt. Een comfortabel leven, met een rustig hoofd, een nieuwe jas, die bij je past, de juiste mensen om je heen. Een baan die je energie geeft en een leuke partner die wel voor je klaarstaat. Durf je dit avontuur aan?

Medium Claire