Paragnost Eddie en Consulenten

Een kort lontje zijn

Een kort lontje zijnEen kort lontje zijn, hoe komt dat? Af en toe eens uit je slof schieten, ach dat hoort bij het mens zijn. De druk van het leven overweldigt je en die spanning moet je ontladen. Daarna voel je je een stuk beter, opgelucht en je kunt weer verder.

Maar wat als je de gehele dag rondloopt met boosheid, stress, en je bij alles wat je meemaakt die emoties voelt? Je geen idee hebt dat je er mee rondloopt. Je omgeving jou maar een lastpak vindt en je steeds meer gaat mijden, wat jou nog meer boosheid geeft. Zou er dan niet iets aan de hand zijn? Dat dat iets misschien al wel ontstaan is in je kindertijd en je al jaren mee rondloopt, zonder te weten dat er iets is.

Elk mens zoekt zijn weg naar vrijheid. Dat is best moeilijk, aangezien we een maatschappij hebben gecreëerd waarin werken en presteren bovenaan het lijstje staan. We zullen hier wel aan mee moeten doen, anders komen we in een leven terecht van armoe en veel stress. Of het voor de mens zelf de juiste weg is, zoals we er nu met zijn allen vorm aan geven, mag je een heel groot vraagteken bijzetten.

We moeten er dus mee dealen, zoals het is. Maar de mens wil zich vrij voelen. Dit gevoel zit in ieder mens en begint zich al te laten zien op tweejarige leeftijd. Dan ineens begint die lieve kleine van jou, nee te zeggen. Ik ben twee en ik zeg nee, is een gevleugelde uitspraak. Dan kunnen we er om lachen, soms boos om worden, omdat de kleine niet wilt wat jij wilt. Hier ligt de basis voor wie we gaan zijn als volwassen persoon.

Hoeveel vrijheid heb jij er varen, heb jij gekregen. Jouw persoonlijkheid en karakter speelt daarbij een grote rol, maar evenzogoed je omgeving. Is je omgeving dwingend, star, wil opleggend, beschermend, dan krijg je als kind al moeite met je vrijheid te willen bewaken. Zo’n kind gaat zich afsluiten, of juist een grote mond geven. Allebei tekenen dat het kind zelf niet voelt te mogen zijn wie het wil zijn.

Als we ouder worden en op eigen benen komen te staan, kan je als mens al vol zitten met opgekropte emoties. Niet geleerd hebbend deze te mogen ventileren, ga je vrolijk er mee door emoties vast te houden en op te stapelen. Geen enkel mens houdt dit vol, maar je bent niet anders gewend. Je bent dus een kort lontje geworden, door alles wat je hebt gezien, ervaren, hebt meegemaakt. Inzien dat je het bent, gaat jaren overheen. Totdat de man met de hamer komt.

Die hamer voelt als een mokerslag en is vaak iets waar jijzelf niet blij mee bent. Dit stond te gebeuren, het moest gebeuren en dan. Ja dan zit je met de gebakken peren, nog steeds ongewis waardoor jij met jezelf zo geworden bent, zoals je bent.

Ervaar je dit bij jezelf? Wil jij dat korte lontje kwijt? Je er van verlossen, dan is er hulp voorhanden in de vorm van coaches, counselors die je kunt vinden op een spirituele hulplijn mediums20. Hier vind je krachtige Wicca die naast hun spirituele gaven ook jou kunnen laten inzien waar je in je jeugd bent vastgelopen. Dat jouw boosheid een opeenstapeling is van het niet kunnen vinden van je eigen vrijheid en dat je daar recht op hebt, net als ieder ander mens.

Doorbreek de impasse in je leven samen met een Wicca die jou graag de weg wijst om boosheid los te kunnen laten en jezelf te bevrijden van heel veel ballast die ongelooflijk zwaar weegt.

Een Wicca Magie laat je zien waardoor je zo geworden bent als je nu bent, en bied je inzichten voor verandering naar een nieuwe jij.