Paragnost Eddie en Consulenten

Een gezond lichaam?

Een gezond lichaam?Een gezond lichaam? Een gezond lichaam hebben houdt veel meer in dan je zou denken.
Gezond van lijf en leden zegt men wel eens, maar ook van geest wil ik daaraan toevoegen.
Omdat het inmiddels wel bekend is dat de geest het lichaam aanstuurt, en dat je daardoor ook wel eens verkeerde beslissingen kan nemen als je niet goed in je leven staat.
Wat zijn nu verkeerde beslissingen?
Dat zijn beslissingen die niet overeenkomen met wat jij werkelijk nodig hebt.

Een voorbeeld kan zijn dat je met vrienden uit eten gaat, en zij jou overhalen om een gerecht te kiezen waarvan jij weet dat je het niet goed kan verteren.
Je weet dus dat je het beter niet kan bestellen ,maar het is wel heel lekker dus je kiest er toch voor om niet te luisteren naar je lichaam maar wel naar je vrienden.
Dit is het reptielenbrein waarmee we die beslissingen nemen, en vanuit het reptielenbrein richt je dus je aandacht naar buiten en niet naar binnen.
Je vindt het lekker ruiken en je weet dat het ook lekker smaakt en je reageert dus niet vanuit je verstand/ratio maar vanuit je instinct.
Verkeerde beslissing, of niet? Het lichaam zal wel spreken want dat liegt nooit.

Je kan je lichaam dus aansturen met je geest, maar we hebben ook een stuk bewustzijn nodig om de juiste keuzes te maken, en dat mogen we ook leren ontwikkelen.
We leren uiteindelijk vanaf onze geboorte tot aan ons overgaan en daardoor boren we een stuk bewustzijn aan.
Met dit bewustzijn maken we keuzes en hoe meer we leren over het leven en hoe we in het leven staan hoe meer je jouw eigen leven kan aanpassen aan het ritme van je lichaam.
Wat goed voor je is, dat merk je door stappen te zetten waarvan je voelt dat het je gelukkig maakt. Hoe je dat doet is door te leren luisteren naar je lichaam.

Wat heb je nodig behalve de basic dingen zoals: lief zijn voor jezelf, op tijd je rust nemen, goede voeding tot je nemen, voldoende water drinken, in beweging komen?
Ten eerste, je gevoelens laten stromen door jezelf uit te spreken, dit is superbelangrijk om je gevoel te ventileren.
Daardoor kun je ook in samenspraak met anderen achter je emoties komen.
Je gevoelens hoeven namelijk niet op waarheid te berusten, het is bijna altijd subjectief wat men voelt als er een dosis emotie bij komt kijken.
Niemand heeft dezelfde reactie op een situatie omdat we allen anders denken en voelen.
Wat voor jou dus waarheid is hoeft niet op waarheid te berusten. Het is meestal gekleurd door emoties.
En er is niet één waarheid maar vele waarheden.

Alles mag er zijn, maar onderdruk niets, want dit maakt dat je jezelf ziek kan maken door frustratie en of je gaat jezelf eenzaam voelen omdat je bij niemand terecht kan.
Ten tweede, let op je gedachten, omdat je gedachten je werkelijkheid vormen.
Zorg dat je gedachten helder blijven, en let erop dat als je sombere en negatieve gedachten hebt dat je ze de andere kant op beweegt door ze om te draaien.
We hebben allen wel eens een vervelend gevoel ergens over maar laat het niet zover komen dat het vast gaat zitten, bijvoorbeeld in je lichaam.
Zoek dingen op die je blij maken en waar je je goed bij voelt.
Stap uit die spiraal van negativiteit en kom in beweging.

Luister naar mooie muziek, ga schilderen, maak een boswandeling , trakteer jezelf op een boeket bloemen, maar ga in geen geval troostvoer eten of drinken om jezelf te verdoven want dit lost uiteraard niets op. Dit maakt het in de meeste gevallen alleen maar erger, omdat je lichaam steeds harder moet werken om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.
En soms is er niet direct een oplossing voor problemen, en waar je dan op dat moment niets aan kan doen, mag je laten gaan.
Een gezond lichaam creëer je dus door goed en lief voor jezelf te zijn, je gedachten aan te pakken, je emoties onder de loep te leggen, door te blijven communiceren en door in beweging te blijven zodat je niet vast komt te zitten in zaken waar je niets mee kan.

Richt je eens helemaal op jezelf, zonder egoïstisch te zijn. Kijk eens naar wat je werkelijk nodig hebt, kijk en voel wat je kan veranderen in je situatie .
En leer om er voor jezelf te zijn zonder als de bekende olifant in de porseleinkast door het leven te gaan, want daardoor raak je maar vervreemd van je omgeving.

Lieve mensen ik zou zeggen, ga eens voor je eigen spiegel staan en voel eens diep in want je werkelijk nodig hebt.
Je zal nog verrast zijn over wat je te zien krijgt.

Hartegroet,
Lis