Paragnost Eddie en Consulenten

Een bloedhete week wacht

Een bloedhete week wachtEen bloedhete week wacht, hoe houd je het hoofd koel?. Op het moment dat jij dit blog start te lezen, staan voor een week met temperaturen die we niet vaak meemaken. We gaan boven de 35 graden uitkomen, voor de een kan de temperatuur niet hoog genoeg zijn, een ander ziet de aankomende week als een week zonder veel slaap, veel transpireren, niets uit je handen komen en aan het einde van de week doodop zijn.

Volgens de voorspellingen gaan we veel meer van deze bloedhete zomers krijgen, dat schijnt iets te maken te hebben met de natuur, waar wij de mens invloed op hebben, door de manier waarop wij leven.

Ondanks dat we altijd gekscherend zeggen, voor niets gaat de zon op, we kunnen het weer niet beïnvloeden, doen we dat schijnbaar onbewust en ongemerkt wel. Zelfs op natuurkrachten heeft de mens invloed, veel invloed. En aan de andere kant overvallen natuurkrachten ons. Als de mens invloed heeft op de natuur, hebben we dus ook invloed op onszelf, we zijn mens en maken deel uit van de natuur.

Invloed op ons zelf hebben, is echt een ding voor mensen. Zolang we ons er niet bewust van zijn, kan het leven voortkabbelen, of juist zwaar aanvoelen, of juist gekenmerkt worden door overvloed, het is maar net hoe of we er naar kijken, hoe of we het beleven. We hebben dus invloed op ons leven, net zoals we invloed hebben door onze manier van leven op de natuur, mens en dier.

Hoe die invloed ontstaat, kan zijn door gebruik van middelen die niet goed zijn voor de natuur. Als je bewust rondkijkt naar de grond, dan schrik je wat er niet allemaal achteloos wordt weggegooid op plekken waar het niet thuishoort. De mens is slordig en die achteloosheid en slordigheid daar doet een mens zich te kort mee.

Niet alleen de natuur lijdt onder hoe de mens leeft, de mens zelf lijdt ook onder zijn eigen manier van leven. Achteloos leven we zomaar een heel slordig leven. Dat zich uit in niet bewust zijn van de tijd, dat elk uur dat voorbij is, nooit meer terugkomt. Daar bewust bij stilstaan, vaak niet, we gaan er achteloos mee om. Maar niet tijdloos, want oh wee als we ergens op moeten wachten.

Zo is het ook met die bloedhete week die aankomt. Hoe ga je die week tegemoet, welke gedachten heb je er bij. Bereid je je er op voor. Of laat je het over je heen komen en je ziet wel. Soms kan dat zomaar voor bepaalde situaties de beste houding zijn, mits deze houding niet doorslaat in achteloosheid en slordigheid.

Als je je nu al druk gaat maken over volgende week, geheid dat jij het bloedheet gaat hebben en aan het einde van de week doodop bent. Jouw gedachten bepalen voor jou dan je gevoel. Je gedachten vertellen jou, oh wat verschrikkelijk, moet er niet aan denken hoor, hoe ga ik die week doorkomen?

Je kunt ook denken in accepteren. Dat lijkt achteloos, dat lijkt slordig, maar is het zeker niet. Accepteren dat het is zoals het is en je niet druk maken over wat komen gaat en hoe het zal gaan komen. Je zult merken dat als je de aankomende week, waarin de temperaturen hoog zijn, je een stuk beter zult voelen. Je hebt immers het hoofd koel gehouden.

Je hoofd koel houden, daarmee wordt bedoeld, ik sta nuchter in het leven, ik weet in bepaalde situaties wat er komen gaat, ik bereid mij daar zo goed mogelijk op voor, maar realiseer mij ook dat ik niet alles in de hand kan hebben. Als iets uit de hand loopt, houd ik het hoofd ook koel en ik weet dat dat de beste manier is, om in oplossingen te denken en ze dan ook te krijgen. Dan met een heet hoofd rond te lopen en me al druk te maken, voordat het zover is.

Een heethoofd maakt zich namelijk overal druk over en heeft altijd problemen, want die denkt namelijk niet in oplossingen, dat kan alleen iemand die het hoofd koel houdt. Ben jij een heethoofd, ben je dan ook een kort lontje, merk je dat je er zelf last van hebt en je omgeving ook. Wil jij graag je hoofd koel houden? Bel dan eens met een online top medium of een online top paragnost van Paragnost Eddie. Die houden jouw hoofd wel koel voor volgende week.

Medium Claire