Paragnost Eddie en Consulenten

Durf jij voorbij je frustraties te kijken?

Durf jij voorbij je frustraties te kijkenDurf jij voorbij je frustraties te kijken? Je hebt er vast en zeker wel eens een keer over gehoord en ben je een fan van tennis, volg je Wimbledon uiteraard. Waar ik op doel is Serena Williams, een zeer bekende tennisspeelsters met al veel overwinningen op haar naam.

Een powervrouw die zoveel kracht heeft en doorzettingsvermogen, anders sta je niet aan de top. Vorig jaar in de finale op Wimbledon, ging ze compleet uit haar dak. De scheidsrechter moest het ontgelden. Ze verloor de finale en was een gigantische tegenslag. Haar optreden verdiende geen schoonheidsprijs en ze heeft er nachten van wakker gelegen. Ze herkende zichzelf niet meer en begreep niet waarom er in een keer zoveel woede en frustratie naar buiten kwam. En dat ze deze neerlegde en publique, bij de scheidsrechter.

Ze is in therapie gegaan en ze kwam er achter waar het aan schort. Ook hierin laat ze zien dat ze een krachtvrouw is, die niet bij de pakken blijft neerzitten, haar eigen leven niet wil verkwanselen, door boos te blijven, treurig te zijn om een verlies en erachter wil komen wat haar bezielde, zich zo te laten gaan.

Na de therapie heeft ze een brief geschreven naar haar tegenstandster in de finale van 2018, waarin ze haar excuus aanbood. Wederom een krachtdaad! Haar tegenstandster destijds, die de finale won, Naomi Osaka reageerde op een wel hele bijzondere manier. Waar wederom ook zoveel kracht uit sprak.

Haar antwoord luidde, “Mensen kunnen frustraties en kracht met elkaar verwarren, omdat ze het onderscheid niet kunnen maken. Niemand kan voor zichzelf opkomen zoals jij dat doet en je moet doorgaan met het verleggen van de grenzen.”

Wat een kracht antwoord van Osaka. Als je zo er naar kunt kijken dan begrijp je wat er wordt bedoeld met, kun jij het onderscheid maken tussen frustratie en kracht. Dat onderscheid, als je dat te pakken hebt, kan niemand je meer in zijn macht krijgen. Kan niemand je meer kleineren. Dan laat je kracht zien, zoals het is bedoeld in het leven. Dan kijk je achter je frustraties en kun je ze voor zijn of loslaten.

Maar we zijn mens en elk mens blijft leren en zo kwam bij Williams frustraties eruit, opgekropte emoties van wellicht jaren geleden. Dit moest gebeuren om haar eigen grenzen richting eigenliefde opnieuw op te zoeken. Osaka wist dit en kon om die reden dit super krachtige antwoord teruggeven. Beiden hadden hun successen niet behaald, als ze mentaal niet zo sterk en krachtig zouden zijn.

Veel mensen leven niet vanuit deze kracht, die hebben deze kracht voor zichzelf nog niet kunnen vinden, terwijl ieder mens het bezit. Die gooien hun frustraties bij anderen voor de voeten, en de ander gooit zijn frustraties ook weer voor de voeten van een ander. En gaan er daarna niet mee aan de slag. Ze stapelen er nog meer frustraties bij op, zonder het in de gaten te hebben of er iets mee te doen. Want het ligt niet aan mij.

Zo staan echt veel mensen in het leven en in relaties. Hun leven glipt ze door de vingers, blijven hangen in zelfbeklag, bedrog, nemen het heft niet in eigen handen. Pakken hun verantwoordelijkheid niet over hun eigen leven en leggen de schuld van hun ellende bij anderen neer. Williams had hier ook voor kunnen kiezen, maar iets in haar zei, ga er iets mee doen. Durf te kijken in je eigen spiegel en kies voor hulp. En ze deed het.

En jij kan dit ook bereiken. Door te stoppen op de bank te blijven zitten hopen op betere tijden. Door aan de slag te gaan, die kracht die elk mens in zich heeft, naar boven te halen, met hulp van spirituele hulpverleners die goed zijn in hun vak. En die vind je bij paragnost Eddie, dat zijn toppers, die gaan jou spiegelen en wakker schudden, zodat ook jij die kracht in je kunt gaan benutten en gebruiken op de juiste manier. Voorbij de frustraties te kijken. Durf jij het aan?

Medium Claire