Paragnost Eddie en Consulenten

Door angstig te zijn, ontneem je jezelf de liefde

Door angstig te zijnDoor angstig te zijn, ontneem je jezelf de liefde. Vanaf het allereerste begin samen, heeft hij aangegeven dat hij haar niet vertrouwt. Want hij heeft moeite met vertrouwen. Zij heeft toen gedacht, dan moet ik zijn vertrouwen gaan winnen, want ik vindt hem veel te leuk en wil hem niet kwijt. Vanuit zijn eigen onzekerheid, is hij haar beperkingen op gaan leggen. Geen uitjes meer met vriendinnen, geen contact met andere mannen via social media. Ze vond dat goed, destijds, want ze was immers bezig zijn vertrouwen te winnen.

Geen haar op haar hoofd die bedacht dat iemand die geen vertrouwen heeft, niet kan bouwen aan de liefde. Niet zich er van bewust dat vertrouwen winnen van een ander, niet de juiste weg is om een relatie in stand te houden. Inmiddels vertrouwt zij hem niet meer, maar de drang om samen te blijven er een succes van te maken, is sterker dan het volgen van haar hart. Nu zijn er dus twee mensen die elkaar niet meer vertrouwen, en komen de ruzies om de hoek kijken, maar ook de nonchalance en de manipulatie.

Ze blijft dus zitten waar ze zit, hopende op de verlossing. De verandering, dat ze elkaar gaan vertrouwen en de liefde de ruimte krijgt zich te verdubbelen. Een weldenkend mens die dit leest, zal direct zeggen. Stop met die relatie, je doet jezelf aan alle kanten te kort, die verlossing gaat er niet komen. Je bent jezelf aan het kwijtraken.

Diegene die het betreft weet dat diep van binnen ook, maar die heeft een doel in zijn leven gesteld. Die wil de ander zijn vertrouwen winnen en is blind geworden. Voor zijn eigen aandeel, voor het kwijtraken van de liefde voor zichzelf. Die gaat net zolang door, totdat die zichzelf niet meer kent en dan gebeurt er iets magisch. De ander laat haar vallen, als een baksteen. Die ander van wie ze zo graag wilt dat die haar ziet staan en liefde geeft, die dumpt haar. Ironisch genoeg zijn de rollen nu omgedraaid.

Ja, dit is een magisch moment voor haar, het zien, helaas, nee, ze voelt zich gekwetst, gedumpt, aan de kant gezet. Hoe kan het, haar hele ziel en zaligheid heeft ze aan deze man gegeven. Alles voor ingeleverd en over gehad. Een periode van diepe rauw breekt aan, haar doel is weg. Om die reden loopt ze lange tijd rond zonder doel in haar leven. Ze wil het begrijpen en zoekt, en blijft zoeken. Ze wil hem terug, haar levenswerk is weggevallen.

Er is ingegrepen, niet door hem, niet door haar, maar door een hogere macht. Maar eigenlijk ook door hunzelf. Zij ervaart dit als een enorm verlies, hij gaat op dezelfde voet verder. Hij stapt direct in een volgende relatie. Ze krijgt daar weet van en de pijn wordt nu nog dieper. Al die pijn die ze voelt, heeft maar één reden.

De reden voor al haar pijn is dat ze gaat inzien hoe ze zichzelf heeft verloochent, heeft ingeleverd. Omdat ze ergens een succes van wilde maken. En niet in de gaten had, dat ze dit niet in haar eentje kon. Want alleen vechten voor een relatie, heeft altijd een triest einde. Vertrouwen winnen van een ander, lukt niet. Die ander heeft geen zelfvertrouwen en niemand kan die aan de ander geven. Die zal hij zelf moeten gaan vinden, door pijn en verdriet te ervaren, net zoals zij nu ervaart. Want ook zij had geen zelfvertrouwen.

Ze leeft en vaart haar koers op angst en onzekerheid, waardoor ze zichzelf de liefde ontneemt. Waardoor ze de liefde van een ander zo hard nodig heeft en dus om die reden blijft doorgaan zichzelf te kort te doen.

Dan raakt ze alles kwijt, ook zichzelf, dan is ze aan het einde van haar latijn en ziek. Depressief, compleet weg bij wat ze voelt, verworden tot een stuk steen, die ze op haar hart heeft neergelegd. Dan zoekt ze hulp bij spirituele hulpverleners op Paragnost Eddie. Die haar uit de doeken doen wat er is gebeurd, waarom het is gebeurd en wat haar eigen aandeel hierin is geweest. Dat het de bedoeling was dat dit gebeurde, vandaar ook dat magische moment toen hij zei, ik stop de relatie.

Dat magische moment voelt ze nu nog niet, dat komt wel, door de fijne en zinvolle gesprekken die ze voert met top consulenten die haar nu begeleiden op haar pad naar eigenliefde en zelfvertrouwen. Dan ziet ze dat ze zich jaren te kort heeft gedaan, ondanks haar beste intenties ergens een succes van te maken.

Medium Claire