Paragnost Eddie en Consulenten

Depressieve gevoelens mogen er zijn

Depressieve gevoelensDepressieve gevoelens mogen er zijn. Hebben we er allemaal op zijn tijd wel eens last van? Nergens zin in, alles is te veel, kort lontje, laat mij maar. Je sleept je voort en het hoeft allemaal niet meer. Het liefst lig je in bed, beetje voor je uit te staren. Doelloos, niets komt uit je handen.

Dat dit gevoelens van schuld kunnen geven, jazeker. Juist diegenen die deze schuldgevoelens dan ervaren, hebben een grotere kans op depressieve gevoelens. Ze leggen voor zichzelf de lat vaak hoog en ja, dan kom je in een periode terecht van depressiviteit.

Depressieve gevoelens mogen er zijn. Ze zijn net zo aanwezig als blijheid, vrolijkheid. Alleen is de mens zo geprogrammeerd dat die zo’n periode haat. Niet wilt, afschuwelijk vindt en er eigenlijk maar heel moeilijk mee om kan gaan.

Als je in zo’n depressieve mood zit, hoe kun je er dan het beste mee om gaan? We gaan te rade bij spiritueel consulenten van Paragnost Eddie. Die gespecialiseerd zijn als coach, counselor op gebied van stress en depressie.

Van belang is om te achterhalen waardoor de gevoelens van depressiviteit zijn ontstaan. Meten is weten, zeggen wij mediums en paragnosten altijd. De oorzaak vinden, kan best lastig zijn. Het kan komen door bijvoorbeeld medicijngebruik, een trauma, een verlies, een ziekte, of genetisch bepaald.

Door samen met een spiritueel consulent van Paragnost Eddie op onderzoek te gaan naar de oorzaak, voel je je vaak al beter. Daarmee zijn de depressieve gevoelens niet weg. Door te onderzoeken, wat de reden kan zijn. Voel je je gesteund en gehoord.

Vaak weet je zelf wel waardoor je in deze mood terecht bent gekomen. Door daar over te praten, kan dat al verlichting geven. Sommige oorzaken zijn snel aan te pakken. Medicijngebruik bijvoorbeeld, als alle andere redenen zijn uitgesloten. Dan is een bezoek aan je behandelend arts een hele goeie om te doen.

Heb je iemand verloren, hetzij door overlijden of een scheiding, dan ben je in een rouwproces terecht gekomen. Dat brengt depressieve gevoelens met zich mee. Dat is heel erg logisch. Vaak denken we niet aan een rouwproces na een scheiding.

Door te weten dat dat wel zo is, geef ook vaak al verlichting, ervaren wij als spiritueel hulpverleners van Paragnost Eddie. Ook dan verdwijnen de gevoelens niet direct. Maar je weet wel dat ze er zijn en waarom ze er zijn.

Als je dan nog de tips en de inzichten gaat gebruiken die je tijdens het spiritueel consult hebt meegekregen, zul je merken dat de depressieve gevoelens minder gaan worden. Het kan ook zomaar zijn dat de oorzaak niet boven tafel komt.

Dat wil niet zeggen, dat er dan niets aan kan worden gedaan. Er zijn een aantal tips die zeker zullen helpen als je kampt met depressiviteit. Zo zal de een energie kunnen putten uit bijvoorbeeld luisteren naar muziek.

De ander zal zeggen, oh nee. Waarmee we aan willen geven. Zoek afleiding. In de vorm van iets waarvan jij zelf weet, daar kan ik iets mee. Dansen bijvoorbeeld, of wandelen, is heel helend. Een ander zou wel willen gaan reizen, die zou willen gaan sporten.

Het verzetten van de gedachten, want die spelen je parten, gaat er voor zorgen dat je de gevoelens van depressiviteit weer achter je kunt gaan laten. Maar zoals gezegd, deze gevoelens horen bij het leven. Accepteren dat ze er zijn, is nog altijd de beste remedie.