Paragnost Eddie en Consulenten

De tol van het onderdrukken van gevoelens

De tol van het onderdrukken van gevoelens.Als we naar het menselijk lichaam kijken, is het een ingenieuze machine, zo ingenieus dat het nog niemand is gelukt er compleet vat op te krijgen. Het is één geheel van allerlei radartjes die met elkaar in gesprek zijn, bijsturen waar nodig en elk radartje heeft een eigen functie. Maar als we een radartje negeren, onderdrukken, gaat een ander radartje dat opvangen, alleen die loopt op een gegeven moment vast, want die radar is namelijk niet bestemd voor datgene wat hij nu aan het doen is en net als op een lopende band, loopt deze vast met een hoop rommel tot gevolg.

Het verstand bepaalt. Zo kijken we ongemerkt aan tegen het leven. Het verstand maakt de keuzes, dat is wat we denken. Welnu, het verstand bepaalt helemaal niet en maakt zeker geen keuzes. Het gevoel is leidend. Het gevoel bepaalt en maakt de keuzes! Dit wetende, begrijp je nu waarom het zo ongelooflijk belangrijk is altijd naar je gevoel te luisteren en niet naar je verstand. Nu dit wetende zie je wellicht in waarom in jouw leven niet zoveel wil lukken of waarom jouw leven een chaos is. Net zoals een lopende band, want jouw radartjes doen het verkeerde werk.

In het dagelijks leven vertaalt dit zich in, onzekerheid, geen mening hebben, bij anderen te rade gaan. Angstig zijn voor de toekomst, bang zijn voor verlies van je partner, je baan. Je zorgen maken over van alles en nog wat. Je kinderen te beschermend opvoeden, om maar een aantal dingen op te noemen. Je bent je gevoel aan het onderdrukken en daar betaal je een tol voor. In jou woedt een strijd, die je eerst helemaal niet in de gaten hebt, want het lijf is zo ingenieus dat het er voor zorgt dat alles wel blijft draaien, maar niet je leven lang. Dat lukt het lijf niet en aangezien jij woont in dat lijf, merk je dat er van alles mis is, maar je hebt geen idee wat en hoe je het zou kunnen repareren.

Ervaar jij jou leven als een aaneenschakeling van teleurstellingen. Leef je vanuit je angst? Dan wordt het tijd om te gaan zorgen dat je eens goed gaat kijken naar je lichaam en gaat inzien dat je op een verkeerde manier jouw radartjes aan het gebruiken bent. Dit kun je niet alleen, hier heb je hulp bij nodig en deze hulp daarvoor kun je naar een psycholoog, een therapeut, maar je kunt ook eens kiezen voor wat laagdrempeliger hulp en dat vind je op onze bellijn.

Hier vind je topconsulenten, hulpverleners die begrijpen hoe of het menselijk lichaam werkt. Die zien bij jou of je op een juiste manier in het leven staat. Die drukken zo de vinger op de zere plek en zullen je vertellen dat zolang jij je gevoelens onderdrukt, je de tol blijft betalen, die je nu al je leven lang aan het betalen bent. Maar ze bieden je niet alleen dit inzicht. Ze bieden je ook hulp en advies hoe of jij er voor kunt zorgen dat je geen tol meer hoeft te betalen.

De topconsulenten vertellen je namelijk ook hoe jij kunt gaan leren luisteren naar je gevoel. Hoe of je dat gevoel op de juiste manier kunt inzetten, net zoals je verstand. Langzaam aan kom je dan tot een besef, want elk gesprek met een topconsulent brengt je dichterbij jezelf. Zo begrijp je ineens veel meer van wie je bent, wat jij wilt. Wat voor jou belangrijk is en zie je de effecten van het onderdrukken van gevoelens ineens heel goed. Je komt tot het besef dat jij nooit meer tol wilt betalen. Dat vanaf nu je gevoel leidend zal zijn. En altijd naar je gevoel zal luisteren en het zal uiten. Want met name dat uiten, dat zo ongelooflijk belangrijk is

Het zegt over de ander dat die jou niet waardeert en niet ziet staan voor wie jij bent. Die duldt geen tegenspraak en dan kun je deze persoon maar beter kwijt dan rijk zijn! Je begrijpt het medium maar al te goed en wat voelt een leven waarin gevoel de boventoon voert, goed zeg. Nooit meer terug naar mijn oude leven, echt niet!