Paragnost Eddie en Consulenten

De saboteur in je hoofd

De saboteur in je hoofd.Ongemerkt sluipt die er in, de saboteur, die jou allerlei dingen vertelt in stilte, waar je als vanzelf naar gaat luisteren en handelen. Je hebt het niet in de gaten, dat er een saboteur in je hoofd zit. Je gaat er naar leven, en pas als de nare gevolgen voor jezelf zichtbaar worden, kan er een lampje gaan branden.

De nare gevolgen zijn geconfronteerd worden met vermoeidheid, overspannenheid, een burn out. Energieloos, nergens meer zin in hebben, overal tegenop zien. En al ervaar je al deze nare gevolgen, kan het nog steeds zomaar zijn, dat je niet denkt aan een saboteur. Ik ben gewoon te druk geweest. Ik heb mijzelf voorbij gelopen. Ik had de afgelopen tijd te maken met veel dingen die mijn aandacht vroegen. Mijn relatie is op de klippen gelopen en ja, daar zit ik nog mee. Je geweten sussend.

De saboteur wordt niet aan gedacht en gaat vrolijk door waar die mee bezig is, in stilte, jou saboteren. Niet wetende dat je een saboteur in je hebt, probeer je op allerlei mogelijke manieren, je leven weer op te pakken en vorm te geven. Maar het wordt nooit meer zoals vroeger. Je bent angstiger geworden, je spontaniteit kwijt. Je durft je niet meer volledig open te stellen en vaak verlang je terug naar die periode dat je onbevangen en onbevreesd was. Je nergens druk over maakte en elke ochtend met veel energie en enthousiasme de dag tegemoet trad. Er is wel af en toe een gedachte, die dan terugdenkt aan de oude tijd. Maar die vervliegt net zo snel als die komt. En je slaat er geen acht op.

Gedachten
En juist die gedachte, die zou je moeten willen vastgrijpen. Want die zet je aan om de saboteur te kunnen ontmantelen. Dan wordt die zichtbaar, voelbaar en kun je er mee af rekenen. Het zijn namelijk de gedachten over van alles en nog wat die je aan het saboteren zijn. Je hoofd zit vol met zorgen, gepieker, het goed willen doen, alle ballen in de lucht willen houden met de daarbij behorende zorgen. Je gedachten zijn de saboteur. Je bent aan het voordenken geslagen. Je bent aan het beredeneren geslagen, alles aan het analyseren. Om er maar voor te zorgen dat alles blijft zoals het is. Dat je de controle kunt vasthouden en zo de spontaniteit uit je leven laat wegsijpelen. Dat je niet meer onbevangen en onbevreesd een dag kan laten komen.

De saboteur herkennen en verslaan
In feite heb je de saboteur al herkend, want al je klachten waarmee je geconfronteerd wordt, hebben geen zichtbare aanleiding. Hem bewust herkennen is dan de volgende stap. Ben ik daadwerkelijk alles aan het analyseren, herkauwen om alles in mijn leven voor te willen zijn? Als je die vraag stelt en je voelt daar heel goed bij en dat is lastig, want het voelen is een ondergeschoven kindje geworden door de saboteur in je hoofd, dwing je jezelf ook weer te gaan leren voelen. Dan zie je en herken je de saboteur in volle glorie. Dan kom je er achter dat je het leven zelf weliswaar heel serieus hebt genomen, maar jezelf niet.

Dan wordt het tijd de saboteur te verslaan, zodat je weer van het leven echt kunt gaan genieten en daarvoor moet je gaan leren jezelf serieus te gaan nemen. Zo serieus dat je gaat inzien dat je je mag ontspannen. Dat niet overal zo intensief over nagedacht hoeft te worden. Omdat je jezelf nooit meer te kort wilt doen. Langzaam aan begin je de saboteur in jezelf te zien en als een lastig mannetje te ervaren waar je dolgraag vanaf wilt. Dan is de tijd aangebroken om hulptroepen in te schakelen in de vorm van een Wicca Magie. Die weten wel raad met saboteurs en geven je inzichten en tips en advies hoe je de saboteur in jezelf zo snel mogelijk kunt verslaan.

Weg met al die gedachten. Meer leven in het nu en de dag van vandaag en morgen laten komen. Dat is de stap die je met jezelf met hulp van een Wicca Magie gaat leren zetten. Nog steeds serieus zijn, alleen niet zoals je tot op heden serieus bent geweest. Jezelf serieus nemen, dat is de weg om te gaan bewandelen en de saboteur niet meer de hoofdrol te laten spelen in je leven.