Paragnost Eddie en Consulenten

De natuur kent geen tijd en toch gebeurt alles op zijn tijd

De natuur kent geen tijdDe natuur kent geen tijd en toch gebeurt alles op zijn tijd. Vroeger, heel vroeger hadden we door dat het licht werd en donker. Als het licht was kon je dingen doen. Als het donker werd, wist je, laten we maar niets meer doen, we sliepen. We noemden dit vroeger ook wel, met de kippen op stok.

Wat overigens nog steeds heel goed zou zijn, als we ons hier aan zouden houden. Het zijn de beste tijdstippen voor een goede en gezonde nachtrust. Want ons lijf, zoals het functioneert, is ten opzichte van vroeger nog niet veranderd.

Onze oergenen bepalen nog steeds wat we nodig hebben, wanneer we het nodig hebben. Slap bijvoorbeeld en eten. De huidige mens heeft hier geen idee meer van. Licht is er toch overal en altijd?

Het wordt pas opgemerkt als het er niet is door een storing. Denk je, zegt medium Catharina van Paragnost Eddie, dat de natuur bezig is met tijd? De natuur kijkt geen klok en weet toch precies wanneer het ergens tijd voor is.

Bomen krijgen knoppen in het voorjaar en in het najaar laten ze hun blad vallen. Of het nou donker is of licht, middag of avond, ze hebben geen idee. Het is de mens die steeds nauwkeuriger aan de slag is gegaan met de tijd.

Best heel handig fenomeen, maar zoals met alles. Overal zit een voordeel aan en een nadeel. Het zo secuur tot op de seconde weten wat de tijd is, zorgt er ook voor dat de mens de tijd als heel belangrijk is gaan zien en heeft gemaakt.

We leven inmiddels zo, zegt paragnost Geziena van Paragnost Eddie, dat er in ons leven geen tijd te verliezen is. We willen zelfs weten wat er in de toekomstige tijd ons te wachten staat. Daar gaan we voor bellen of chatten met mediums en paragnosten.

De tijd op deze manier gebruiken, is niet alleen zonde van je tijd, zegt medium Feline van Paragnost Eddie. Je verliest er tijd door, je maakt geen goed gebruik van je aardse tijd. Je leeft niet in het nu en de tijd vliegt voorbij.

De tijd is dusdanig belangrijk geworden voor de mens, om geld te genereren, dat die aan leven, zoals de natuur leeft, niet meer aan toekomt. Wil die niet eens aan denken. Wachten! Verschrikkelijk, gelukkig hebben we tegenwoordig onze smartphone daarvoor.

Slapen, een noodzakelijk kwaad. Ondertussen loopt wel een kwart van de bevolking slapeloos rond, oververmoeid en pleegt roofbouw op zichzelf. Of het zo’n fine uitvinding is geweest, de tijd. Aan de en kant wel.

Aan de andere kant, de mens kan op de een of andere manier de tijd niet meer zien, als lummelen, niets doen, luieren. Het mag niet van onszelf. Ooit een boom, een plant ongeduldig zien zijn? Van hallo, is het al niet tijd mijn bladeren te laten vallen?

Ik ben klaar met die last en die dorheid aan die takken. We moeten er om lachen, want natuurlijk denkt en praat een boom niet. De natuur kent geen tijd en toch gebeurt alles op zijn tijd. Is dat niet bijzonder?

Zal dat wellicht ook de bedoeling zijn van onze aardse tijd als mens zijnde? Absoluut. Je kunt dan echt van de tijd die je hier hebt, genieten.