Paragnost Eddie en Consulenten

De mens maakt een denkfout

De mens maakt een denkfoutDe mens maakt een denkfout, een ander geeft je geen liefde. De mens maakt een denkfout, we denken dat een ander ons liefde geeft, niets is minder waar. De enige die jou liefde kan geven, ben jijzelf. Ze maken ons wijs dat we liefde krijgen van een ander en daarom zoeken we allemaal zo naarstig naar dat geluk, dat een relatie heet. Waarvan we dan denken dat we liefde van een ander gaan krijgen.

Ze maken ons ook wijs dat we liefde moeten delen en dan zijn we waar we moeten zijn. Een relatie is liefde delen. Welke vorm de relatie ook heeft. Partners, vriendschap, familie. Maar aangezien we een denkfout maken, dat de ander ons liefde moet geven en die dan vervolgens niet geeft in de verbintenis, hebben we zoveel verbroken relaties, ruzies met anderen en irriteren we ons soms verschrikkelijk aan het gedrag van anderen.

Zie je waar het misgaat! Dat we meekrijgen dat we liefde moeten zoeken bij een ander? Dat als je een relatie hebt, de liefde er is en dan denken dat we gelukkig zijn? Als jij niet zelf liefde voor jezelf hebt, het aan jezelf ook geeft, dan gaat deze verbintenis op een fiasco uitlopen. Je deelt jouw liefde niet, je geeft alles weg. Die ander geeft je geen liefde, hij kan het wel met je delen, net zo goed als jij jouw liefde kunt delen. Zo hebben jullie de ene helft voor jezelf en de andere helft voor de ander. Soms een beetje meer, soms een beetje minder, dat hangt af van de situatie. Als je zo naar een relatie kijkt, dan denk je van, ja eigenlijk wel heel erg logisch.

Verwachten dat een relatie liefde geeft, is echt iets waar we met zijn allen heel goed bij stil moeten gaan staan. En moeten constateren dat dit echt niet zo is, en dat we lange tijd voorgelogen zijn. We zijn momenteel niet voor niets allemaal zo op zoek naar de liefde en dus naar onszelf.

De reden daarvoor is, dat we onbewust al dingen in beginnen te zien. Dat we liefde voor onszelf op de eerste plaats moeten gaan zetten, maar mens wat vinden we dat moeilijk, omdat we allemaal rondlopen met een juk op onze schouders.

Dat het niet mag, jezelf belangrijk te vinden, dat je nooit jezelf in iets voorrang moet geven. Dat is jaren gepredikt, hebt je naasten lief. Dat ze en passant iets hebben weggelaten, omdat ze ons in de macht wilden hebben, dat ze het zinnetje weg hebben gelaten, zoals je jezelf liefhebt. Daar zijn we in bedrogen en komen we nu beetje bij beetje achter.

Mediums en paragnosten van Paragnost Eddie die begrijpen dit al en willen iedereen er van overtuigen, dat het tijd wordt jezelf te vinden, voordat je je verbindt met een ander. Dan ben je in staat op een juiste manier in een relatie te staan. Dan ga je liefde delen en niet verwachten dat een ander je liefde gaat geven. En dat heeft zoveel voordelen.

Liefde delen is een bepaalde tak van sport. Je zult je eerst moeten verlossen van de gedachten dat je liefde bij een ander moet zoeken. Daar kom je achter, hoe je het wendt of keert. Daar dienen de teleurstellingen voor. En als je door die hele diepe pijn bent gegaan, dan rest je niets anders dan voor jezelf te gaan staan. Je nooit meer pijn te laten doen, er voor te zorgen dat je de juiste partner treft.

Dan is er nog een heel essentieel punt die valt onder liefde delen. Deze moet in balans zijn. In een liefdesrelatie, een vriendschapsrelatie, een familiaire relatie moet liefde delen in balans zijn. Is dat het niet, dan volgen ruzies, dan volgen verwijten, dan volgt boosheid.

Hoe deel je liefde? Door eerst liefde aan jezelf te geven en vast te houden, dan in contact met anderen gebruik te maken van je gevoelsbrein, want dat geeft aan of je op de juiste manier liefde deelt. Als je luistert naar je gevoelsbrein en er naar handelt, dan voorkom je ruzie, dan spreek je duidelijke taal, dan is er onderling waardering en respect. Maar vergeet niet, jij kan dit allemaal wel hebben ontdekt, velen nog niet en die blijf je ook tegenkomen. Hoe ga je daarmee om? Neem liefdevol afscheid, jij ziet dat ze de weg naar eigenliefde nog moeten vinden. Je wilt heus jouw liefde met ze delen, maar zij kunnen het nog niet op de juiste manier met jou delen.

Medium Claire