Paragnost Eddie en Consulenten

De ander is de aanleiding

De ander is de aanleiding, jij bent de oplossing. Emoties, ze zijn er de gehele dag en voelen we ze. Zo snel als ze komen, kunnen we ze ook weer laten gaan. Het een heeft meer impact dan het andere. Is de aanleiding groot, zullen emoties ook heftiger zijn en langer in ons systeem blijven zitten. Er is altijd een aanleiding voor heftige emoties, dan kun je zelf zijn, of dat ze veroorzaakt worden door een ander. Het kan zelfs zo zijn, dat je zelf de veroorzaker bent en datgene wat je hebt gedaan, geen schoonheidsprijs verdient en je er knap mee in je maag blijft zitten. Dat kan slapeloze nachten geven, zeker als het iets betreft met grote gevolgen.

Emoties loslaten
Hoe kom je van die lading emoties af! Dat is niet altijd even gemakkelijk. Zoals gezegd, sommige situaties zijn zodanig, neem een verbroken relatie, een verlies van een dierbare, daar stap je niet zomaar overheen. Er volgt bij iedereen een proces van ongeloof, boosheid, verdriet en het telkenmale herkauwen van wat er is gebeurd. Je stelt jezelf veel vragen. Hoe heb ik zo dom kunnen zijn? Hoe had ik er voor kunnen zorgen dat het niet zou zijn gebeurd? Waarom overkomt mij dit? En al die vragen zijn aan de ene kant nodig om de bijbehorende emoties los te laten.

Slangenkuil
Waar je dan wel voor op moet passen is, dat het niet een gewoonte gaat worden elke dag het gebeuren weer op te rakelen, er mee op te staan en er mee naar bed te gaan. Makkelijk gezegd, ik weet het, want als je relatie na zoveel jaar is geëindigd, dan ben je daar echt wel 24 uur per dag mee bezig. Even los van wat er praktisch allemaal nog bij komt kijken. Toch is het goed te proberen in deze periodes de feiten voor ogen te houden en je eigen gedachten in toom te houden. Want zonder dat je er erg in hebt, kan je hele leven er zo van op zijn kop staan, omdat je nergens anders meer aan kunt denken dan aan datgene wat zoveel impact op je heeft. Je komt dan met jezelf in een slangenkuil terecht, waarin je elke keer weer een beet hebt, die je zelf veroorzaakt. Het gepieker in je hoofd begint dusdanige vormen aan te nemen, omdat je focus daar compleet op ligt, dat je de weg helemaal kwijt kunt raken.

Jij bent de oplossing
Gelukkig is er hulp in de vorm van Wicca Magie. Zij zijn kanjers in voorspellen, maar ook kanjers in jou bij te staan, niet in de slangenkuil terecht te komen. Want, er is wel een aanleiding en al ben je dat zelf niet geweest, de oplossing om je er van te verlossen, ben jij zelf. En onze Wicca’s staan je graag bij weer rust in jezelf te krijgen. Want zeg nu zelf, je dagen vullen met gepieker naar aanleiding van een nare gebeurtenis, moet toch een keertje stoppen.

Ieder mens mag op zijn manier leven en rouwen. Daar is geen tijd aangebonden, alleen jij weet en beslist wanneer het genoeg is geweest. Dan zoeken we vaak hulp en ondersteuning. Gelukkig hoef je hier niet ver voor op zoek te gaan. Je vindt de hulp binnen handbereik op je mobiele telefoon. Je bent klaar om jezelf te verlossen van de slangen in de kuil waarin je terecht gekomen bent.

Waarschijnlijk zal een Wicca je vertellen dat datgene wat is gebeurt verschrikkelijk is en dat is het ook. Dat kan niemand ontkennen, echter jezelf er in vastbijten als een pitbull die niet meer loslaat, doe je jezelf zo te kort mee. Je komt hier zelf niet meer uit. Je hebt hier een steuntje in de rug bij nodig.

Door de zin te blijven herhalen. “Er is een aanleiding, ik ben de oplossing,” ga je jezelf snel herprogrammeren, dat zul je direct zien en het effect er van. Eindelijk weer even rust in je hoofd, de slangen die verdwijnen en je begint het te begrijpen. Als is de ander de aanleiding, daarmee hoef ik mijzelf niet meer zo te pijnigen met de emoties die hier uit voortkomen. Ik ga weer leven, het loslaten, mijzelf bevrijden. Wat fijn dat een Magie Wicca mij hier in heeft bijgestaan. Ik zie inderdaad nu in dat ik zelf de oplossing ben. Het was een lange weg, maar zie weer licht aan het einde van de donkere tunnel.