Paragnost Eddie en Consulenten

De ander een lesje willen leren

De ander een lesje willen lerenDe ander een lesje willen leren, waardoor je je eigen les voorgeschoteld krijgt. In een relatie zitten en niet blij zijn met hoe je partner zich gedraagt. Je bedenkt een slim plan, je bent het namelijk zat en aan het einde van je latijn. Zo wil je niet verder. Je stuurt je partner een bericht via de wapp. Dat bericht dat je stuurt moet voor de ander een wake upp call zijn.

Je stuurt hem “Ik ga door met mijn leven, doe maar lekker waar je zelf zin in hebt.” Op het moment dat je het verstuurd, geeft het je een opluchting. Dat komt, omdat je nog nooit echt voor jezelf bent opgekomen en nu wel. Trots ben je, dat je het hebt gedaan. Dit beseffen en inzien, zover ben je nog niet. Je zit met heel je gedachten bij deze persoon, de rest telt allemaal niet meer in je leven.

Hij moet het maar eens gaan voelen, dat je het niet meer pikt. En met je berichtje heb je hem dat duidelijk willen maken. Zo denk je, nu ben jij aan de beurt. Kom maar met hangende pootjes terug en bied je excuus maar aan en laat me maar zien dat je je leven gaat beteren.

Dit is jouw plan dat je hebt gesmeed en vol verwachting wacht je op een positieve uitkomst. Want jij weet wat jij zou doen als je zo en bericht binnenkrijgt. Met hangende pootjes naar de ander toestappen. Dat ben je van kinds af aan gewend, dat zit in jouw systeem.

Wat er in zijn systeem zit, dat zou je moeten weten, je bent immers een stel, maar we hebben geen idee, want in welke vorm zijn we een stel? De verkeerde vorm, maar daar zijn we ons nog helemaal niet van bewust. Ze weten in feite nog helemaal niets van elkaar.

Je hebt dit bericht gestuurd om de ander wakker te schudden. Je gaat zitten wachten en er gebeurt niets. Sterker nog, na een week word je geblokkeerd op de app. Het maakt je razend. Wat denkt hij wel en nu. Ja, wat nu, nu wordt het ineens allemaal anders zoals jij het plan in je hoofd had. Nu word je zelf ook geconfronteerd met een les, maar die zie je nog helemaal niet.

Het bericht dat zij aan hem heeft gestuurd, is door hem heel anders binnen gekomen, dan dat zij er mee heeft bedoeld. En zo gek is dat niet. Hij leest er uit, dat zij een punt zet achter de relatie. Dat maakt hem op zijn beurt ook weer boos en gefrustreerd. Om die reden blokkeert hij haar.

Aangezien we hier te maken hebben met twee volwassen mensen die allebei nog moeite hebben om op een volwassen manier in het leven te staan, gaat dit faliekant mis. Dan wordt de hulp van een medium ingeroepen door de vrouw.

Ze geeft aan wat ze heeft gedaan, waar ze nu staan en of er nog contact gaat komen. Ja hoor zegt het medium, dat contact komt er wel, want jullie zijn nog niet van elkaar af. Jij wilt hem nog een lesje leren en hij jou. Let wel op wat je vraagt hè. Je vraagt om contact. Je vraagt niet of er een voortzetting van de relatie komt. Dan krijg je van het universum een ander antwoord.

Ze is boos, maar beseft niet wat er echt gaande is. Hij is boos, zijn ego is door haar bericht aangeraakt en hij voelt dat zij hem in de macht wilt hebben. Dat pikt hij niet, dat is waar hij zijn hele leven al mee aan het worstelen is, net zoals zij.

Zolang we de macht over een ander willen hebben, helemaal in relaties, leiden we een leven waarin we zelf niet aan ons eigen roer staan en onvolwassen gedrag laten zien. We vechten tegen de machthebbers in ons leven. We zijn blijven steken ergens in onze kleutertijd met onze persoonlijke groei. We werden toen terechtgewezen door onze ouders. Onze ouders zijn daar ook blijven steken destijds, dus niet bij machte ons te leren aan ons eigen roer te gaan staan. Met alle gevolgen van dien.

Pas als beiden gaan inzien dat ze zich onvolwassen gedragen, naar zichzelf en naar elkaar. Dat ze machtsspelletjes met elkaar aan het spelen zijn en dit niets te maken heeft met echte liefde, en het zelf op een verkeerde manier aanpakken, dan gaat de verandering er komen, waar ze allebei hun leven lang al naar op zoek zijn. Liefde functioneert namelijk alleen maar bij gelijkwaardigheid.

Zo hebben ze elkaar nu een hele mooie les voorgeschoteld, zonder dat zelf te zien nog, door elkaar een lesje te willen leren. Pakken ze deze les niet op, worden ze niet wakker, blijft de geschiedenis zich herhalen.

Medium Claire