Paragnost Eddie en Consulenten

Consequenties voelen van je keuzes

Consequenties voelen van je keuzes.Consequenties voelen van je keuzes. Ze belt over haar dochter op Magie Wicca, of ik daar wel iets mee kan als Wicca. Graag zelfs en ze stelt haar vraag. Haar volwassen dochter heeft een schat van een man ontmoet, die dol op haar is, maar haar dochter vindt aandacht van andere mannen nog steeds super interessant en om die reden is haar vriend aan het afhaken. De moeder vindt dit zo ongelooflijk jammer.

De moeder vindt het doodzonde en hoop dat het stel weer bij elkaar gaat komen. Leuk dat de moeder hier over contact zoekt, het zegt namelijk direct iets over de situatie binnen dit gezin. De moeder ziet haar dochter nog steeds als het kleine meisje, lost graag nog alles voor haar kleine meid op en houd de hand nog steeds boven haar hoofd.

Dit plompverloren aangeven, dat wekt niet, daar wordt de cliënt niet mee geholpen. Wel zal ergens tijdens het gesprek het aan de orde moeten komen, er moeten namelijk drastisch iets gaan veranderen binnen dit gezin. Want als dat niet gebeurd, blijft de moeder ongelukkig, maar haar dochter ook, Als Wicca schat je de situatie altijd direct goed in, daar ben je tenslotte een Wicca Magie voor.

De vraag is simpel, het antwoord niet
De moeder haar vraag is simpel. Komt dit nog goed tussen deze twee. Het antwoord is een stuk minder simpel, want dat hangt van zo enorm veel factoren af, dat er niet een simpele ja of nee op kan worden geantwoord. Toch is er een simpel antwoord te geven, verandert er niets, is het einde oefening tussen haar dochter en haar vriend. De bedoeling is dat ze bij elkaar komen, dat geeft mijn gids door, alleen hoe ze daar gaan komen, dat zijn eigen keuzes. En die keuzes zijn van cruciaal belang. Alleen gaan de juiste keuzes gemaakt worden? Die kun je pas maken als je de consequenties voelt van de keuzes die je maakt.

En zolang de dochter niet inziet dat ze keuzes maakt, die wellicht geen goede keuzes zijn, staat de einduitkomst voor dit stel niet vast. De vraag is, hoe komt het dat deze dochter op volwassen leeftijd nog zo aan het puberen is?

De moeder heeft haar dochter veel te veel beschermd in alles en niet geleerd met vallen en opstaan de consequenties te laten zien van haar keuzes. Dat de dochter zo is, is mede bepaald door de opvoeding van de moeder. De moeder dit voorzichtig mededelend als medium 2.0 omdat de tijd rijp is het te opperen, geeft een verrassende wending aan het gesprek op www.mediums20.nl. De moeder begrijpt de opmerking, die heel voorzichtig is gebracht. De moeder ziet heel goed in dat ook zij het moeilijk vindt de consequenties onder ogen te zien van haar eigen keuzes. Maar begrijpt de boodschap heel goed.

Het is nooit te laat
Gelukkig is het nooit te laat en kun je altijd de verandering in gang zetten. De moeder wilde namelijk haar dochter een uitrust weekendje geven en dan tegelijkertijd op haar gaan inpraten. Ongelooflijk lief van de moeder, alleen of het slim is, of ze daarmee gaat bereiken dat de dochter anders gaat kijken en doen, nee. De moeder gaat wederom de dochter pamperen en daar moet ze mee stoppen. De dochter haar gang laten gaan, alleen nog een luisterend oor bieden, verder niet.

Zo gaat de dochter vanzelf een keer inzien dat het leven wat ze leidt, geld uitgeven, schulden maken, op stap gaan met Jan en alleman haar niet gelukkig maakt. Als de moeder stopt haar dochter bij alles op te vangen en het weer glad te strijken, schulden weg te poetsen, wordt de dochter vanzelf een keer geconfronteerd met de consequenties van haar keuzes. En zal ze zelf aan de slag moeten deze op te lossen.

De moeder begrijpt de boodschap maar al te goed en realiseert zich dat ook zij nu aan de slag mag om de consequenties van haar keuzes, zoals ze haar dochter heeft opgevoed, onder ogen moet gaan zien en ze haar dochter hier nu te kort mee doet. Ze gaat stoppen de hand boven het hoofd van haar dochter te houden en al zal dat ongelooflijk moeilijk zijn, het is de enige weg.

Zo gaan beiden aan de slag met hun eigen proces, om keuzes te gaan maken die goed zijn voor zichzelf en ze elkaar daardoor een dienst bewijzen.