Paragnost Eddie en Consulenten

Bomen knuffelen???

bomen knuffelen

Bomen knuffelen???  Het klinkt wat vreemd, toch hebben de meesten hierover weleens ‘iets’ gehoord. Het ziet er wat vreemd uit, denkt men … Toch hoe vreemd is het eigenlijk? We wandelen, trainen, hardlopen, spelen etc. in het bos. Picknicken of bbq-en met mooi weer, en als er dan ook nog water aanwezig is, spetteren en zwemmen we er in.

Even lekker met een boek op een kleed zitten, met de rug tegen een boom. Niemand die dat vreemd vind. Indien het uitgevoerd wordt om te aarden, dan … is het wel heel verstandig om te zorgen dat de voeten plat op de aarde staan, en de rug vanaf het heiligbeen tegen de boom zit.

Toch adviseerde ik laatst iemand om een boom te knuffelen, deze cliënt had net een behoorlijk heftig auto-ongeluk gehad. De handen op de boom leggen, en de ‘pijnlijke of vervelende energie vragen aan de boom om deze af te nemen en te transformeren naar goede energie. Hoe het werkt? Niet belangrijk! Als het maar werkt!

De feedback was; ‘nu de dorpsgek, maar het helpt wel!’.

Dat is dan het belangrijkst!

De laatste tijd zijn de loopmeditaties ook meer in zicht. Bewust lopen, behoort ook tot meditatie. Niet heel langzaam lopen, is niet altijd nodig, hoewel er dan andere ‘energie’ wordt aangezet. Puur bewust lopen, hoe zet je je voet neer, hoe rolt de voet af, loop je van de hak naar tenen? Of juist andersom? Voel je de voet wel? Gebruik je de hele voet? En wat gebeurd er met de rest van het fysieke lichaam?

Zo zijn er ‘blote voeten paden’, heerlijk, de wisseling van het contact met koude aarde, stenen, modder, takjes en meer. Overigens kan het best lastig of pijnlijk zijn. De voetzolen zijn dit immers niet gewend.

Door dergelijke ‘wandelingen’ te ondernemen, gebeurd er veel! Je kan juist intens aarden of in een diepe meditatieve staat komen.

Bij enkele parken (deze zijn toegankelijk met entree) zijn er labyrinten, triades etc. aanwezig. Heerlijk om te doen, ook zonder ‘meditatieve’ of ‘alternatieve’ bedoelingen! Er zijn op dergelijke parken, diverse dieptes, of bijvoorbeeld een water waar men tussen 2 touwen erover mag proberen te gaan. De dieptes zijn leuk en grappig, de lengte van personen is zeer divers! In ieder geval is het een middag of zelfs een hele dag plezier!

Overigens modder zorgt ook nog eens voor genezing van de huid, daarna zijn de voeten zeer zacht. Afhankelijk van hoever de rest van het fysieke lijf in de modder is geweest, ook de rest van de huid.

Voor diabetes patiënten en andere ‘zieken’ is aan te raden om naar een betaald park te gaan. In verband met uitsluiting dat er een wondje aan de voet zou kunnen staan. Vraag na bij het park of het vertrouwd is of niet.

Hier in deze parken zal niemand je een ‘dorpsgek’ vind als je een boom staat te knuffelen. Vooral proberen!

Medium Esther.