Paragnost Eddie en Consulenten

Bloemen en lekkere kaas

Bloemen en lekkere kaasBloemen en lekkere kaas. Elke morgen doe ik mij vaste loop met mijn hond Boris. Als wij in Zandvoort zijn, lopen wij een stukje in de duinen, op het strand en door het winkelcentrum. In Steenwijk lopen wij in het mooie park Rams Woerthe, langs de stadswallen en dan door het winkelcentrum weer naar huis.

Elke week heb je de markt in het winkelcentrum met leuke aanbiedingen. Of het nu Steenwijk is of Zandvoort, het is altijd gezellig.

Als ik bij de kaasboer of het bloemenmannetje aan de kraam sta, dan verwonder ik mij over de haastigheid van de mensen. Het is zelfs interessant om de mens te observeren.

Zo is het mij al meerdere keren overkomen dat ik bij de bloemenman netjes sta te wachten totdat ik aan de beurt bent. Bij de bloemenman sta je zelfs in de rij. Toch is het mij 2 keer overkomen dat er op een onbeschofte manier voor gekropen werd.

Op een regenachtige dag stond ik netjes in de rij met hond Boris. Ik was de laatste en stond toch al een 10 minuten te wachten, totdat er een mannetje met een plu aan kwam gewandeld. Het mannetje zag duidelijk dat hij achter mij aan moest sluiten maar het mannetje ging mij voorbij en ging uitgebreid de bloemen bekijken. Toen de bloemenman vroeg wie er aan de beurt was, wilde ik mijn bestelling doen. Het miezerige mannetje kwam in protest en maande waar ik de brutaliteit weg haalde. Ik legde uit dat ik al langere tijd stond te wachten en het mannetje echt wel wist dat hij ongelijk had. Ik deed mijn bestelling en wenste iedereen een fijne dag toe. De brutaliteit en het gelieg had mij die dag wel bezig gehouden. Twee keer heb ik het mogen meemaken dat bij het bloemenmannetje mensen waren die op een misselijke manier voordrongen en een grote mond hadden, terwijl het bloemenmannetje hier getuige van was en wijselijk zijn mond gesloten hield om zo geen klanten kwijt te raken. Het bloemenmannetje zal er niet mee zitten, maar ik betaal liever wat meer en dat ik met respect behandeld word. Voor mij geen bloemenmannetje op de markt meer.

Aan de kaaskraam gaat het nog wat geraffineerder. In Zandvoort aan de kaaskraam betaal je nog geen €10,00 euro voor een kilo extra belegen kaas. Terwijl je bij de supermarkt of exclusieve kaaswinkel het dubbele betaalt. Dan wil je wel even wat langer wachten bij zo’n kaaskraam. Het is dan ook heel druk bij de kaasboer.

Enkele tactieken van voorkruipers.

Een voorkruiper kijkt niet wie er aan de beurt is. Dat is wat ik heb mogen ervaren. Er wachten enkele mensen netjes op hun beurt. Er komt een dame aan gelopen. Loopt pratend naar de kaasboer: Hallo, dus jullie staan er ook weer? En doet meteen haar bestelling. Er staan al 4 mensen te wachten. Ze doet gewoon haar bestelling en niemand zegt er wat van.

Vandaag bij de kaasboer: een oude vrouw komt er aan lopen. Er zijn 7 mensen voor haar. De oude dame is als laatste na mij. Bij de laatste 3 dames probeerde zij steeds voor te kruipen. De oude dame werd natuurlijk op haar vingers getikt door alle 3 de dames. Achter de oude dame zijn in die korte tijd meerdere mensen aangesloten die ook netjes op hun beurt wachten.

Eindelijk ben ik aan de beurt en doe mijn bestelling. De oude dame mompelde wat en vond toch echt dat zij aan de beurt was. De klanten achter haar keken ook al een beetje boos waarom ik voor mijn beurt een bestelling deed, terwijl de oudere dame donders goed weet dat zij netjes op haar beurt moet wachten. Dit was haar ervoor al door de dames verteld. Ik deed mijn bestelling en wenste iedereen een fijne dag en liep rustig met mijn vriendje Boris naar huis.

Het is natuurlijk niet alleen van vandaag dat sommige mensen niet op hun beurt kunnen wachten. Zit je in de wachtkamer om bloed te prikken of wat dan ook dan zijn er vaak mensen die graag eerder geholpen willen worden omdat zij naar hun werk moeten, een andere afspraak hebben of kind naar school moeten brengen.

Lieve mensen trap er niet in. Geef je beurt niet weg. Als wijzelf beginnen om eerlijk naar onszelf te zijn dan zal de wereld er een stukje beter uitzien.

Vanavond maar een blokje kaas met mosterd, heerlijk!