Paragnost Eddie en Consulenten

Bestaan er problemen?

Bestaan er problemen?Bestaan er problemen? Je hebt pas een probleem, als je iets als een probleem ziet en ervaart. Het leven, kent ups en downs, dat kan niet anders. Het is nog nooit iemand gelukt elke dag precies zo te hebben, als dat het zou moeten zijn.

Er zijn altijd gebeurtenissen die anders kunnen lopen, die we niet voorzien, die ons kunnen overvallen. We hebben het leven zelf niet volledig in de hand. Eigenlijk helemaal niet, alhoewel we altijd wel dat denken. En juist dat denken, dat bepaald of we iets als een probleem gaan zien ja of nee.

Er bestaan eigenlijk geen problemen. Het leven kent hobbels om te nemen, die hobbels hebben we allemaal. Een leven zonder hobbels, is ook geen leven. Een leven dat elke dag hetzelfde is, maakt een mens ook depressief. Vinden we het leven ook saai en niet uitdagend genoeg. Hobbels horen bij het leven, om ze te nemen en te overwinnen, niet om tegen aan te blijven hangen.

Het leven zit best op een vreemde manier in elkaar, de een ervaart elke hobbel van het leven als een probleem, de ander vindt een levenshobbel geweldig en alles wat daar tussen inzit. En wat is dan een levenshobbel?

Is het niet heel normaal dat je in je leven een paar keer verandert van werk, is het niet heel normaal dat je in je leven een paar keer ziek wordt, een dierbare verliest. Hoort dat niet bij het leven? Ja, Dat zijn de levenshobbels, dat hoort er allemaal bij, maar ons denken is de boosdoener, altijd. Ons brein kan met ons verschrikkelijk aan de haal gaan en van alles een probleem maken.

We noemen dat ook wel, zwaar op de hand, bij het minste of geringste zakt die persoon in zak en as en ervaart bij elke tegenslag paniek, negatieve gevoelens, onzekerheid en angst. Dat het mij weer moet overkomen, zie je wel, niets blijft mij bespaard. Ze weten ook niet hoe ze de hobbel moeten nemen, of ze dat wel kunnen. Hebben vaak anderen er bij nodig. Iemand die hun hand vasthoudt.

Het denken is alleen de mens gegeven. Ons brein is zeer vernuftig en tot heel veel in staat. We kunnen het brein ook verkeerd gebruiken. Zodra we dat gaan doen, gaan we ons eigen brein saboteren. Met het gevolg dat we onze eigen saboteur worden. Die saboteert er druk op los, om al bij een kleine tegenslag, of een verandering in de dagindeling, al te verzuchten en een probleem te ervaren.

Geen enkel mens is van nature stug, of klagend, of paniekerig. Het zijn de gedachten van die mensen die zijzelf in een verkeerde stand hebben geprogrammeerd en daardoor in de problemen komen. Problemen bestaan dus niet, we maken zelf van iets een probleem.

De stand van de hersenen zijn problematisch, en verkeerd afgesteld. Ze zijn op een gegeven moment zo gevormd. Diegene die dat heeft gedaan is de persoon zelf. Het is dus ook echt zo dat als je brein in deze problematische stand staat, er altijd problemen zullen zijn.

Want die persoon ziet in alles een probleem. Zoals jij het wilt zien, zo zie je het, zo simpel is het. En zoals jij het wilt zien, wordt ingegeven door het brein, die is heel machtig en sterk. In het brein woont ook het ego van de mens. Het ego houdt er van om ons te misleiden en zorgt er dus voor dat we gaan zien en denken in, dat het leven problemen kent.

Als we ons dit zelf aanleren, kunnen we het ook afleren, tenminste als je dat wilt uiteraard. Want wil je het niet, gebeurt het niet, kun je oefenen wat je wilt, het komt niet binnen. Samen met een medium of paragnost er mee aan de slag gaan, als je het wilt, is een hele goede keuze. Door de inzichten die de paragnost of het medium je meegeeft, gaan jij inzien dat de stand waarin jouw brein staat en de macht die je het ego hebt gegeven, jouw niet een fijn leven geeft. En voor problemen zorgt.

Durf het leven te gaan zien zoals het is bedoeld, met hobbels op je pad die jij mag overwinnen en er persoonlijk door kunt groeien. Dan verdwijnen de problemen, die er al nooit waren. Jij dacht dat ze er waren.

Medium Claire