Paragnost Eddie en Consulenten

Beren op de weg

Beren op de wegBeren op de weg. Je hebt mensen die altijd beren op de weg zien en je hebt mensen die superpositief zijn en altijd iets van hun dag maken.
Hoe lastig ze het dan ook hebben, bij deze mensen schijnt altijd wel een zonnestraaltje tussen de wolken door.

Op een dieper niveau kun je stellen dat het astrologisch teken waar je onder geboren bent ook veel kan betekenen hierin.
Er zijn nu een maal positieve en negatieve geboorte tekens.
Wat niet meteen betekent dat alle negatieve tekens ook altijd beren op hun weg zien, maar dit terzijde.
Wel is het goed om te kijken naar iemands blauwdruk. Je kan niet zomaar zeggen ‘’wat een negatief iemand is dat’’, omdat je niet zomaar kan weten wat iemands achtergrond is. Sommige mensen hebben een behoorlijke bagage vanuit het verleden meegekregen.
En sommige mensen hebben het op aarde ook niet zo makkelijk gehad of hebben het nog steeds zwaar.

Door vele tegenslagen kan een persoon zeker wel een lastige weg moeten gaan en zal daardoor ook niet zo heel vrolijk in het leven staan.
Door te veel moeten vechten bijvoorbeeld voor het levensonderhoud en teveel ontberingen kan een mens zeker wel moedeloos worden.
En de tijd werkt ook niet echt mee met alle zware energie waar we mee moeten dealen dus het kan heel zwaar zijn.

Beren op de weg laten dan zien dat men zichzelf en zijn problemen niet kan opzij zetten en dan krijg je ontwijkingsgedrag.
Geen zin in dus er is geen verbinding meer met wie ze zijn.
Het zelfbeeld is ook niet altijd even positief dus daar schort dan ook het een en ander aan. En alles is zwaar en lastig.

Ga je nu weer dieper kijken dan kan het inderdaad zo zijn dat er een flink stuk verleden zichtbaar wordt en de mens kan dus alleen maar die hoge bergen zien.
Daardoor laat hij alleen maar negatieve gedachten toe en loopt dus in cirkels rond waardoor er zeker geen goede aarding meer is.
Veel hoef je ook niet aan te dragen bij deze mensen want alles wordt van tafel geveegd.
Vaak hoor je dan zeggen, ‘’jij hebt makkelijk praten jij hebt het goed, jij hoeft niet zo hard te trekken in je leven’’.
Daarbij vergetend dat ieder mens voor zichzelf moet werken en knokken om de beide voeten op de grond te houden.

Ja, het is negatief en het zal zo blijven als er niets wordt gedaan, en zo gaat men dan de oude dag in, al mokkend en met een uitstraling waardoor je liever uit de buurt blijft van zo een persoon.
Maar wat kan je daar nu aan doen in het beginstadium?
Mocht je merken dat je iemand in je leven hebt die een dergelijk gedrag vertoond, ‘’want het kan aangeleerd gedrag zijn’’, dan kun je helpen door iemand te laten kijken vanuit een ander perspectief. Al je gedachten kun je omdraaien/ombuigen naar het tegenovergestelde.

Bijvoorbeeld heel slecht weer, achter de donkere wolken is er toch een klein zonnestraaltje te zien.
Die mens leren zien dat er wat er dan ook gebeurt in het leven de zon er toch altijd zal zijn.
Het is maar hoe je kijkt naar het leven. Ik ken mensen die geen cent te makken hebben en zielsgelukkig zijn.
En weet je hoe dat komt? Omdat ze simpelweg zich alleen maar op de fijne dingen focussen, narigheid is er al genoeg.

En ik heb het hier niet over depressieve en/of getraumatiseerde mensen, maar over mensen die het gewoon niet willen inzien dat het ook anders kan.
De koppige en starre mensen die altijd wat te mokken hebben en daardoor ook niet echt fijn gezelschap zijn.
Voor deze mensen kan ik zeggen, de kop is niet half leeg maar half vol, en het is nog licht in plaats van het wordt al donker.

Simpele oefeningen kunnen je beeld op de wereld veranderen en eerlijk?
Het hoeft je zelfs niets te kosten, alleen de gedachte bijstellen dat het ook anders kan en dat het anders mag. Veel succes!

Hartegroet,
Lis