Paragnost Eddie en Consulenten

Ben jij de hoofdzaak of de bijzaak in je eigen leven

Ben jij de hoofdzaak Ben jij de hoofdzaak of de bijzaak in je eigen leven. Wel eens heel bewust bij stilgestaan, wie of wat jouw leven bepaalt op dit moment? Is dat je partner, draait jouw leven om deze persoon? Is het je partner, omdat de relatie momenteel niet zo lekker loopt. Zijn het je kinderen, omdat ze dwars liggen en jij ze niet in het gareel krijgt. Zijn het je ouders, die veel aan je trekken en extra zorg nodig hebben. Is het je baan, die te veel van je vergt. Of is het het zoeken naar een nieuwe baan na ontslag?

Zomaar een paar situaties waarin jij nu zou kunnen zitten en je bezighouden, je leven op dit moment voor een groot deel bepalen. Je hoofd is gericht op datgene wat er speelt. Je wilt er het liefst, zo snel mogelijk een oplossing voor. Want als dit is opgelost, dan is het leven weer normaal. Dat is wat we denken en constant naar streven.

We zijn elke dag bezig met omstandigheden, fijn en niet fijn, groot en klein om op te lossen. Want we willen zo snel mogelijk van de bijbehorende kopzorgen af. Iets in ons geeft een bepaalde drang, om datgene wat ons tart, zo snel mogelijk weg te willen hebben, dan kunnen we weer ademhalen.

Stilstaan bij het feit dat als het ene is opgelost, zich vanzelf weer iets anders zal aandienen, heeft de mens moeite mee. Bewust zijn dat het leven ons altijd iets zal geven, dat ons bezighoudt, ontbreekt.

Wat er ook ontbreekt is, besef dat zonder dat jij het in de gaten hebt, jij je leven laat bepalen door wat je doet en door anderen, die in je leven vertoeven. Zo wordt jouw leven zonder dat je er erg in hebt bepaalt door anderen en de dingen die op je af komen.

Is het niet de bedoeling van het leven, dat jij het zelf leeft! Dat jij de hoofdzaak bent en alle omstandigheden geen hoofdzaken zijn, maar bijzaken. En zijn bijzaken niet een gevolg van de hoofdzaak?

Als de hoofdzaak, neem de directie van een bedrijf, het bedrijf niet goed aanstuurt, dan heeft dit effect op het bedrijf. Medewerkers die massaal vertrekken, wanorde, zaken die niet naar behoren worden opgepakt. Boze klanten. Het personeel gaat kritiek uiten en op een gegeven moment loopt alles uit de hand.

De aansturing ontbreekt, er is geen leiding. Dan wordt het dweilen met de kraan open. Dan wordt het tijd de zittende directie te ontslaan, die hebben hun zaken niet op orde. De bezem door de tent en een nieuwe directie aanstellen, die wel leiding kan geven, medewerkers tevreden houdt en een goed beleid er op nahoudt.

Dan zullen er altijd nog omstandigheden zijn, waarop moet worden geanticipeerd, maar dat lukt, de basis is op orde. Zo moet jij je eigen leven ook zien. Jij bent de hoofdzaak, de directie, de leiding die er voor moet zorgen de zaken op orde te hebben.

Heb jij dat niet, ontstaat wanorde, wordt de rommel om je heen groter. Gaan anderen een loopje met je nemen. Gaan anderen voor jou je leven bepalen en ook jij klapt een keer. Dan zit je zo diep met jezelf, dat je de problemen niet meer kunt oplossen.

Jouw leven verwacht van jou dat jij de leiding hebt. Heb je die niet, glipt alles door je vingers en blijf je brandjes blussen. Maar je gaat van brand naar brand en ondertussen verzucht je, wanneer stoppen de branden een keer.

Deze stoppen als jij je zelf als de hoofdzaak gaat zien. Stelling neemt, duidelijk bent in waar jij voor staat, wat je wilt. Dan straal je kracht uit, dan laat je zien, dat je aan je roer van je leven staat. Je laat anderen niet voor jou beslissen of je leven overnemen. Bel gerust eens met een medium of paragnost hierover van Paragnost Eddie. Tijdens de gesprekken leer je hoe jij de leiding kunt gaan nemen over je eigen leven en zo de hoofdzaak wordt. Niet meer holt van het een in het ander of er achteraan.

Medium Claire
Paragnost Eddie