Paragnost Eddie en Consulenten

Bekering tot een geloof

Geloof en gelovenBekering tot een Geloof.  Vandaag kwam ik iemand tegen in de supermarkt, waar ik even mee gepraat heb. Ik ken haar persoonlijk niet, maar kwam haar vaker tegen. De reden dat we begonnen te praten was, omdat ze nu een hoofddoek droeg.

Bekering tot een bepaald geloof

Het is een Nederlands/Spaans meisje en ik wist dat ze geen moslima was. Dus ik vroeg aan haar of ik het verkeerd had begrepen en dat ze toch wel islamitisch is. Ze zei: ‘Nee, ik ben christelijk opgevoed, maar ik heb me bekeerd.’ Het was de eerste keer dat ik met iemand sprak die bekeerd was en dat had ze door. Ze begon te vertellen waarom ze dat had gedaan. Haar eerste reden was: ‘Mijn vriend is ook bekeerd, daarom’. Dat vond ik een zwak antwoord. Ik vond het geen goede reden. Maar ze zei ook dat ze het een mooi geloof vond en dat was dan haar tweede reden. Ze kon haar besluit niet goed beargumenteren en dat vond ik niet echt prettig. Ik kreeg het gevoel dat ze dit niet lang zal volhouden en dat ze niet echt een moslima wilde zijn.

Welke redenen liggen onder bekering ten grondslag

Als mensen belangrijke besluiten nemen in hun leven, moeten ze daarvoor goede en sterke redenen hebben. Die ze kunnen uitleggen met goede argumenten. Het is niet zomaar iets, je doet het niet om het te ‘proberen’. Het voelt te makkelijk. Net als speelgoed, eerst proberen of het leuk is en daarna weggooien of terugbrengen. Terwijl je denkt dat je het geloof respecteert, doe je dat juist niet.

Waarom bekeren mensen zich tot een bepaald geloof

Wat willen mensen bereiken met bekeren? Is bekeren een oplossing voor de mensen die hun geloof niet bij ze vinden passen? Ik denk dat je dan beter geen geloof kunt hebben in plaats van te bekeren. Tenzij je het natuurlijk zeer serieus neemt, goede redenen hebt en die ook kunt uitleggen aan anderen! Die mensen willen volgens mij het leven anders kunnen zien. Ze vinden het een goed en mooi geloof en willen daarmee verder leven.

Ze willen hun toekomstige kinderen ermee opvoeden en ze alle moois van het geloof leren. De mensen die dit zeer serieus nemen, heb ik respect voor. Het is natuurlijk iets heel moeilijks. Soms is de familie het er niet mee eens. Elk geloof heeft zijn goede en slechte kanten. Het gaat erom wat jij zelf het beste voor je vindt en bij je past. Het is tenslotte je eigen besluit. Je kiest er zelf voor.

Wat beteken bekeren

Bekeren betekent: veranderen van denken. Het gaat om het veranderen van denken ten opzichte van jouw bestaan. Zou dus iemand enkel moslim willen worden om een vrouw of man te huwen. Dan weet God dat de intentie van deze persoon niet zuiver is. Legt deze persoon de geloofsgetuigenis af. Dan zal het niet nuttig voor hem zijn vanwege zijn intentie en hij zal voor God geen moslim zijn. Hierbij sluit ik me dus volledig bij aan. Dit soort dingen moeten serieuzer genomen worden. En er moet van te voren ontzettend goed over nagedacht worden. Ik wilde dat het meisje van de supermarkt mij zulke dingen zou vertellen. Ik zou het dan beter begrijpen en meer respecteren, waarom ze wilde bekeren. Bekering tot een geloof is een zeer serieuze aangelegenheid.