Paragnost Eddie en Consulenten

Begrijpen we elkaar echt?

Begrijpen we elkaar echt?Begrijpen we elkaar echt? We zitten zeker niet allemaal op dezelfde golfengte. En dat is niet erg dat moet ook kunnen.
De meeste conflicten worden echter geboren doordat we elkaar en onszelf echt niet begrijpen.
En dat is dan ook de grootste reden dat mensen uiteindelijk uit elkaar gaan.
Verwijten komen voort uit onbegrip maar ook uit pijn en verdriet vanuit het verleden.
Niemand is zonder gevoelens, en we denken als we deze diep wegstoppen in onze rugzak dat het er dan niet meer is.
Tot er opeens een moment komt dat we getriggerd worden vanuit een diep pijnstuk dan gaan de poppen aan het dansen.
We projecteren onze pijn op de ander en dat is meestal de partner, en dat geeft miserie, en omdat de partner onze spiegel is willen we dat meestal dan niet inzien.

En niemand kan je daar echt bij ondersteunen. Om dat te begrijpen mag je diep graven, omdat slechts je ware en diepe gevoelens kunnen zeggen waar deze pijn vandaan komt.
De ander bewijst je op die manier ook nog een dienst ook al lijkt het op dat moment niet zo.
Minder fijn is het als de diepe pijnen die tevoorschijn komen weer opnieuw gespiegeld worden en de ander daar absoluut voor wegloopt en blijft projecteren.
Er is geen enkele manier om daar mee om te kunnen gaan en dit verreist een diepgaande therapie.
Jammer genoeg is het niet altijd mogelijk om de ander te bereiken omdat deze dan zo een standpunt heeft ingenomen en je bijvoorbeeld monddood maakt waardoor je jezelf niet kan verdedigen en of uiten kan waardoor het steeds erger dreigt te worden.

Niemand heet de wijsheid in pacht ook al denken we dat wel. En ieder heeft een eigen belevingswereld die we wel willen en behoren te delen met elkaar.
Dat we het niet altijd met elkaar eens hoeven te zijn dat is ook wel duidelijk.
Maar als we onze gevoelens niet meer kunnen delen dan is er wel degelijk iets niet oké.
Soms zijn mensen zo in de waan en leven zij zo in hun eigen wereld dat er geen speld tussen te krijgen is en men volkomen onbereikbaar is.
Doe geen moeite om deze mensen te bereiken dit is echt verspilde moeite en het kost eindeloos veel energie.

Vraag jezelf regelmatig af of de taal die je spreekt wel dezelfde taal is, want een vergissing is zo gemaakt.
Niemand weet wat er echt achter de schermen voorvalt en meestal hoort men maar van één kant het verhaal oordeel dus nooit voor je de beide kanten hebt gehoord.
Het leven met elkaar hoeft niet zo dramatisch te zijn of te worden als je maar op de juiste manier blijft communiceren, en daar scheelt het echt nog wel eens aan.
Laat het water stromen over de akkers en droog je tranen als je er doorheen zit, want niemand heeft de wijsheid in pacht en als er geen begrip is dan kan er geen communicatie zijn.
Dan is het tijd om een professioneel therapeut in te roepen als je door wilt gaan met de relatie, of zoals velen momenteel doen de relatie verbreken.

Weet dat er veel heftige energie op de aarde is en ook zijn de tendensen niet voor de poes. Ook daar lopen we momenteel allen tegenaan.
Heb je zelf ook momenteel een conflict ivm een slechte communicatie en voel je behoefte om eens te chatten met mij neem dan gerust contact op.

Hartegroet,
Lis