Paragnost Eddie en Consulenten

Angstvrij leven. Toen je geboren werd

Angstvrij levenAngstvrij leven. Toen je geboren werd, was je angstvrij. Naarmate we ons leven gaan invullen, gaan we ook angsten onder ogen zien en vasthouden. De hersencellen zijn altijd druk met elkaar in de weer en praten tegen elkaar. Al dat praten in de hersenen geeft een bepaald gedrag, dat zich op een gegeven ogenblik gaat conditioneren. We gaan geloven wat we onszelf aanpraten.

Als jij maar vaak genoeg aan iets denkt waar je bang voor bent, dan gaan jouw hersencellen daarin geloven en heb je ze geconditioneerd. Ze zijn er in gaan geloven. Elk mens komt angsten op zijn pad tegen, daar ontkomen we niet aan. Angst is een emotie die we bezitten gelukkig, want angst heeft een functie. Ons te waarschuwen als er gevaar dreigt, daar is deze emotie voor bedoelt. We gebruiken deze emotie alleen verkeerd , met nare gevolgen.

Vrolijk zijn is ook een emotie en dan lach je er vaak bij. De emotie lachen vloeit langzaam weer uit je systeem weg. De emotie angst zou hetzelfde mee moeten gebeuren, maar op de een of andere manier, gaat de mens die angst vasthouden en dus zichzelf er van overtuigen dat die angst er moet blijven.

Angstvrij leven is er dan niet meer bij. De emotie angst maakt gebruik van stoffen die we aanmaken in ons lichaam, cortisol en serotonine. Cortisol reguleert het stresslevel en serotonine is het gelukshormoon.

Als de angst je in de greep heeft, moet er meer cortisol en serotonine geproduceerd worden, ook wel hormonen genoemd. De productie van beiden wordt verhoogd doordat jouw hersencellen elkaar vertellen dat er angst is, altijd gevaar dreigt. Ze staan paraat!

Het effect van deze verhoogde productie uit zich in paniekaanvallen, slapeloosheid, je onnodig druk maken, en vermoeidheid. Beide stoffen moeten in balans zijn. Serotonine wordt voor het grootste gedeelte aangemaakt in de darmen. Cortisol in de bijnieren.

Als jouw fabriek, je lijf de hele dag overuren aan het draaien is, snap je dat dit een keer kortsluiting gaat geven. En dat de hormoonproductie compleet in de war raakt. Een compleet angstvrij leven bestaat niet. Want angst als emotie hebben we nodig om ons te waarschuwen voor acuut gevaar. Als dat gevaar is geweken, dan zou het lichaam weer moeten stabiliseren. En daar gaat het mis. Het lichaam stabiliseert niet. Jij geeft het de kans niet om weer stabiel te worden. Je gedachten heb je immers geconditioneerd dat je altijd in acuut gevaar bent.

Hoe kun je er voor zorgen dat je lijf wel weer stabiliseert en jij een veel fijner en energieker leven kunt leiden?

Stress bij jezelf gaan herkennen, deze staat op stip nummer 1 als het gaat dat jij angst in je leven ervaart. Maak je je zorgen over je toekomst, of je wel je baan zult behouden, of je je werk wel goed doet, of je voldoende geld zult hebben. Of heb je telkens terugkerende gedachten over iets wat je in je leven bent kwijtgeraakt, een geliefde en kun je de gedachten er over maar niet loslaten, weet dat al deze gedachten jou angst inboezemen en jou kostbare stofjes ontnemen die je nodig hebt om je aangenaam te voelen.

Door te veel stress, ontstaan er tekorten aan onder andere B vitamines en magnesium. Vul deze aan door het eten van zonnebloempitten, vis, eieren, melk, bananen en pinda’s.

Sla geen maaltijd over. Zeker je ontbijt niet, zorg dat je dan ook koolhydraten binnenkrijgt, je lijf heeft dat hard nodig in de ochtend. Zoek de zon op en ontspan.

Heb jij last van angst en behoefte aan een goed gesprek? Wil je daar de deur niet voor uit? Wend je dan tot een coach, counselor die je online kunt vinden bij Paragnost Eddie. De consulenten zijn niet alleen medium of paragnost, of waarzegger, ze zijn ook gespecialiseerd in stress, burn out, depressie, angst- en paniekaanvallen. Ze zijn geen arts, kunnen je niet genezen, ze kunnen je wel ondersteunen in je proces om meer angstvrij te gaan leven.

Medium Claire