Paragnost Eddie en Consulenten

Aantrekken en afstoten

Aantrekken en afstotenAantrekken en afstoten, hoe kom je er vanaf? Iemand ontmoeten en daar helemaal voor willen gaan, alleen die ander is niet duidelijk in zijn gedrag en geeft onduidelijke signalen af. Er breekt een periode aan van aantrekken en afstoten. Als er weer contact is van de kant van de ander, ben je blij. Als jullie elkaar zien, is het super fijn en toch, die periodes dat er geen contact is, je wordt er knap onzeker van. Maar ja, je wilt die ander nu eenmaal graag en je accepteert ze.

Zo kan zomaar een jaar voorbijgaan en heb je nog geen idee waar je aan toe bent, wat jullie samen hebben en de onzekerheid slaat aan alle kanten toe. Het liefst zou je de ander het willen zeggen. Het liefst zou je de ander het willen vragen, maar ja, dat durf je niet. Bang dat je de ander kwijtraakt, dus accepteert je het aantrekken en afstoten.

Regelmatig wordt een medium 2.0 benaderd met de vraag waar een relatie naartoe gaat. Omdat er bij deze relatie sprake is van aantrekken en afstoten. Een Wicca ziet direct wat er speelt en zal dit ook benoemen. Vaak veroorzaken beiden de situatie waarin ze verzeild zijn geraakt. Een Wicca kan dit heel goed aangeven en tips geven om de impasse te gaan doorbreken.

Onder al dat aantrekken en afstoten zit een reden. En het is de reden die niet duidelijk is, voor het aantrekken en afstoten. Want als de reden wel bekend zou zijn, en die is angst, dan kun je er iets mee doen. Want niemand wil in de kern een knipperlichtrelatie. Ook niet degene die het veroorzaakt.

Wachten totdat de ander echt over de brug gaat komen en lief en aardig zijn als de ander zich laat zien, zegt ook iets over jou. Je wilt de ander graag, te graag en kijkt niet verder. Je durft niet voor jezelf op te komen. Het dekseltje moet passen bij het potje, kost wat kost. Ook jij worstelt dan met angsten en houd nog onvoldoende van jezelf. Een relatie heeft alleen een kans van slagen als beide partners zichzelf waarde toekennen en een relatie alleen willen aangaan als deze iets toevoegt.

Wat kun jij zelf doen als je te maken krijgt met iemand die je afstoot en weer naar zich toe trekt?
• Eerst bij een naar jezelf gaan kijken of jij misschien degene bent die het mede veroorzaakt. Heb jij wellicht angst om te falen, bindingsangst, of verlatingsangst? De signalen die je dan ongemerkt uitzendt naar de ander, kan de ander zijn gedrag verklaren.
• Als je voor jezelf weet dat jij niet degene bent die rondloopt met angsten, weet dat een gezonde dosis angst er mag zijn, dan eens kijken naar de ander en zijn gedrag bestuderen.
• Tussen de regels doorlezen, want woorden hebben vaak veel meer inhoud dan dat we horen.
• Aantrekken en afstoten komt voort uit een hechtingsproblematiek. Wat weet je van de ander zijn jeugd. Hoeft de ander zijn jeugd ervaren en beleeft. Daar kun je heel veel uit opmaken.
• Als je voor jezelf een helder beeld hebt, met de ander in gesprek gaan en datgene benoemen waar jij mee zit. Je telt mee, je mag dingen aangeven en als je ze aangeeft, kijken hoe de ander er op reageert.
• Door het bespreekbaar te maken, kun je conclusies gaan trekken. Dat is niet gemakkelijk, zeker niet als je jezelf nog onvoldoende liefde geeft.

We trekken altijd aan, wat we zelf uitstralen. Zo zie je dat jijzelf naar grote waarschijnlijkheid ook een onderdeel uitmaakt van het telkens terugkerend fenomeen. Aantrekken en afstoten in het begin mag er zijn. Beiden moeten wennen aan iets nieuws. Op een gegeven moment moet er toch een ander patroon gaan ontstaan. Als dat zich niet laat zien, dan kun je deze partner beter in liefde loslaten. Anders raak je jezelf er door kwijt.

Zie je in dat jijzelf ook moeite hebt met iemand toe te laten in je leven. Vind je het lastig los te komen van een knipperlichtrelatie, wil je inzichten om het aantrekken en afstoten te voorkomen? Weet dat je met al deze vragen terecht kunt op WiccaMagie. Daar zijn Wicca’s werkzaam die jou graag vertellen waardoor het ontstaat en hoe je je kunt verlossen van dit patroon.