Paragnost Eddie en Consulenten

7 tips om het leven simpel te houden

7 tips om het leven simpel te houden7 tips om het leven simpel te houden. Het leven is veel. Veel van alles, veel te doen, heel veel keuzes, mogelijkheden, maar ook van hard studeren, werken, contacten, relaties, verbindingen. Dan kan het zomaar zijn, dat je jezelf tijdens de rit kwijtraakt.

Vaak trekken we als mens te laat aan de bel, hebben we niet door dat we over onze eigen grenzen heengaan. Dit los je niet op, door lege blokken in je agenda neer te zetten. Dan worden het verplichte nummers.

Het is de kunst om het leven zo simpel mogelijk te houden, daar heb je het meeste aan. Sommigen kunnen dat niet. Die hebben elke dag een bepaalde spanning nodig. Die lopen zichzelf liever “dood”, dan dat ze iets zouden moeten missen.

Er zijn er ook die het liefst thuis vertoeven, geen behoefte aan anderen, met van allerlei gradaties er tussen in. Wat overigens niet wilt zeggen, dat deze mensen, die een teruggetrokken leven leiden, simpel leven. Het kan zelfs zo maar zijn, dat hun hoofd vol zit pet allerlei gedachten.

Dit is de mens, ieder verschillend, ieder op zijn eigen manier. En toch, als het er op aan komt, houden we van simpel. Weet je waarom? Het is overzichtelijk, geeft rust, we voelen meer, komen meer toe aan genieten.

Mediums en paragnosten van Paragnost Eddie geven jullie graag een aantal tips om het leven simpel te houden. Je zult merken, als je de tips een tijdje toepast, dat je er echt baat bij hebt.

•       Doe altijd de dingen een voor een. Hoeveel er ook moet gebeuren, doe het een voor een. Daarmee wordt bedoeld. Ben je bezig met een email te lezen, houd je aandacht bij de email en het antwoord dat je er op geeft. Als je dit bij alles doet, je merkt direct dat je je rustiger voelt. Je lost namelijk direct iets op, kan het weg uit je systeem.

•       Luister gerust naar anderen, niets mis mee. Je kunt er altijd iets uit oppikken. Maar laat je eigen gevoel de keuzes maken. Zo heb je nooit spijt dat je gedaan hebt, wat een ander heeft gezegd. Vind je jezelf niet stom dat je je eigen zin niet hebt gedaan.

•       Ruim elke dag datgene wat rondslingert even op. Moe uit het werk, snel eten koken. Bah die afwas, zo geen zin in, komt morgen wel. Maar morgen heb je ook geen puf meer. Wat er dan gebeurt, is dat niet alleen de rommel in de keuken zich opstapelt. Ook in jezelf. Onbewust ben je er van doordrongen dat je thuis nog het een en ander te doen hebt. Dat geeft stress.

•       Laat je niet verleiden door veel aankopen te doen. Heb je het echt allemaal nodig? Moet je er bij lopen volgens de laatste mode? Je weet heus van jezelf waar jij je het lekkerst in voelt qua kleding. Wat houd je tegen? Tegenwoordig mag bijna alles overal worden gedragen.

•       Maak van het verleden en de toekomst geen grote spoken in je hoofd. Blijf er niet in hangen. Er over nadenken is juist goed. Er mee bezig blijven is niet goed. Dan maak je het leven onnodig ingewikkeld.

•       Wees aanwezig in het moment. Veel mensen vinden het lastig hun aandacht ergens bij te houden. Ze zijn of nog bezig met wat er is gebeurt of al met een volgende afspraak. Wil je een simpel leven, heb dan je aandacht echt bij wat je doet op het moment zelf.

•       Blijf leergierig en met name over jezelf. Zo leer je te ontdekken wat je blij maakt, rust geeft. Wat je nodig hebt. Dat maakt het leven overzichtelijk en simpel.