Paragnost Eddie en Consulenten

Vorig Levens

Vorig LevensSoms lijkt het even vast te lopen in het huidige leven. Gaten in het geheugen wijzen vaak op momenten in het huidige leven, die onbewust uit het geheugen gewist zijn. Mogelijk om het dagelijkse leven te kunnen hanteren. Het geheugen van het vorige leven is weliswaar als een blauwdruk meegekomen, maar men is zich daarvan meestal niet bewust.

In het huidige leven blijven bepaalde thema’s terug keren. Zo kan in de liefde een thema zijn, of in relatie met de eigen kinderen, of ouders, vrienden etc. Ook een hele bijzondere die vaak vergeten wordt is ‘werk’ dat een thema kan zijn.

Enkele voorbeelden: Wanneer het lastig wordt op het werk op zoek gaan naar een andere baan, en deze ook nog krijgen. Hierbij zie je ook vaak een cyclus van maanden of jaren. Men wordt op het werk geconfronteerd met jaloezie, werkzaamheden onder niveau, chaos, oneerlijkheid etc.
Een ander voorbeeld een relatie met een dochter die zeer moeizaam is, ook met de andere kinderen loopt niet alles van het leien dakje. Echt gezellig is het niet. Relaties, wantrouwen, vreemdgaan, oneerlijkheid.

In alle bovenstaande gevallen keren deze thema’s steeds weer terug. Is het niet het beschreven thema dan keert het op een andere manier in het leven terug.

Soms ligt de oorzaak hiervan in een vorig leven. Ook wel een zielscontracten (een afspraak met jezelf of anderen gemaakt) genoemd. In een vorig leven kende je bepaalde mensen in het huidige leven ook. Weliswaar op een andere manier. Zo kan het huidige kind een broer of zus zijn geweest. Vaak zijn deze splinterzielen (bijvoorbeeld twee zielen die in één persoon geïncarneerd is) elkaar al in verschillende levens tegen gekomen. Er lijkt iets niet afgemaakt.

Als regressietherapeut blijft het mij verwonderen welke moeilijke thema’s in het huidige leven omgezet kunnen worden in hanteerbare of zelf vreugdevolle thema’s.

Nadat de cliënt in theta (een soort trance) staat is gebracht waarin hypnose toepasbaar is en gecommuniceerd kan worden met het onderbewustzijn. Volgt er eerst een leeftijd-regressie, van de huidige leeftijd tot naar de baarmoeder.

En daar … in de baarmoeder blijkt vaak al van alles gebeurd te zijn. De foetus is in staat de stemmingen van de moeder en vader te voelen. Onvoorstelbaar hoeveel invloeden er al zijn ingebracht tijdens de zwangerschap van de moeder.

Eén van de mooie thema’s die daar voorkomen, is dat er een tweeling of meerling is geweest. Waarvan één een miskraam is geweest en de ander geboren. Het thema bij de cliënten waar dit zo bij is, is ‘alleen voelen’. Natuurlijk is dit geen waarheid als een klok, want er zijn vele redenen waarom een persoon zich alleen voelt.

Zo komt dat thema ook voor bij een moeder die de zwangerschap lastig vond, omdat ze bijvoorbeeld niet meer van de vader van het kind hield. De foetus heeft dan een gevoel gekregen van niet welkom te zijn. Echter de moeder kan heel blij zijn met het kind, zonder het gevoel van de vader te houden.

De baarmoeder regressie brengt altijd thema’s aan het licht die in het huidige leven spelen. Door op een veilige manier te werken met regressie ontstaat er verandering in het thema.

Vanaf het punt ‘baarmoeder’ wordt er gekeken naar de zielsconnectie die boven gekozen is. Dat is het beginpunt naar het gaan van vorige levens.

Thema’s vanuit vorig levens zijn zeer divers. Een voorbeeld hiervan is een strijd met een dochter in het huidige leven. De dochter in het huidige leven is de ‘man’ van haar huidige moeder geweest.
De man is in dat leven bedrogen door zijn vrouw. Juist omdat hij zoveel van haar hield, en daar ‘iets’ gebeurd is dat niet afgemaakt is, kan datgene in het volgende (huidige) leven opgelost moeten worden.

De zoektocht naar vorige levens brengen soms hele verrassende wendingen. Iemand die in het huidige leven moeite heeft/had met autoriteit te hebben, blijkt in al zijn vorige levens een leidinggevende functie in het leger gehad te hebben.

Na regressies als bovenstaand is er inzicht dat verandering van het thema kan brengen.

Het blijft bijzonder … vorige levens.

Medium Esther