Paragnost Eddie en Consulenten

Moeder

MoederMoeder, de sloof van het gezin. Net als jij denkt dat je alles in de hand hebt. Alles hebt geregeld en je van jezelf achterover kunt gaan hangen, gebeurt er weer iets. Dit had je niet verwacht en je raakt geïrriteerd. Waarom kan er nou nooit eens een moment zijn, dat gewoon alles goed is, dat er niet telkens weer iets is. Waar ik mee aan de slag moet, wat mij geld kost. Waar ik tijd en moeite in moet steken? Het houdt nooit op. Je wilt een luisterend oor en je zoekt contact op Mediums 2.0. Je wilt weten waarom jouw leven zo miserabel is en anderen in jouw ogen het zoveel beter en gemakkelijker hebben dan jij.

Teleurstelling
Je herkent het vast wel. Je hebt je best gedaan het huis helemaal aan kant te brengen. De was is tussendoor gedraaid en ligt opgevouwen in de kast. Je hebt geboend, geschrobd, bedden verschoond en alles ziet er spic en span uit. Je bent trots op jezelf en wil jezelf belonen met een goed boek op de bank met een lekkere kop koffie er bij. Het mag van jezelf. Je verdient het. En met een leeg hoofd van alles wat moest (van jezelf), plof je neer op de bank. En je zit nog geen seconde of de telefoon gaat.

Eén van je kinderen staat met een lekke band bij school. Of je maar even zo vriendelijk wilt zijn, nu acuut de auto te pakken en naar school te komen. Je wordt diep van binnen boos. Weg achterover hangen. En de manier waarop je kind het vroeg, alsof het vanzelfsprekend is dat je nu acuut komt. Waar haalt ze het vandaan!

Boos en mopperend stap je in de auto, de warme kop koffie alleen achterlatend. Je scheurt naar school, want in je hoofd zit van alles. Allerlei emoties spelen in je systeem. Jouw tijd, jouw moment voor jezelf word je ontnomen. En het is niet de eerste keer, het overkomt je telkens weer. Is het niet het ene kind, dan wel het andere. Of je partner die fratsen uithaalt, waar je niet blij mee bent. Heb je heerlijk staan koken en laat hij je een half uur voor etenstijd weten, niet te komen.

De sloof van het gezin
Het lijkt wel of niemand met jou rekening houdt! Of je de sloof bent van het gezin. Wat denkt iedereen wel! Ik tel ook mee, maar niemand houdt rekening met mij. Voor iedereen is het schijnbaar heel normaal dat moeders altijd klaarstaan. Boos pak je de fiets van je kind, smijt deze achter in de auto en commandeert je dochter in te stappen. Jouw dochter geeft je een grote mond. Dit raakt je nog meer. Ziet ze dan niet in, dat ik dit niet meer wil?

Inzien van eigen gedrag
Nee de dochter ziet het niet in, net zo min als de andere kinderen en net zo min als de partner en de ouders van deze vrouw. Maar de moeder zelf ziet het ook niet in, dat het haar eigen gedrag is, die de leed en boosheid in haar leven, veroorzaakt.

Wie veroorzaakt dit miserabele leven
Diegene die het toelaat is namelijk de moeder, die zich de sloof voelt van het gezin. Ze heeft zich zelf deze rol aangemeten. Deze moeder heeft zo’n enorm verantwoordelijkheidsgevoel. Deze moeder wil zo graag zelf alle touwtjes in handen hebben, waardoor ze anderen geen ruimte geeft om zelf na te denken en te doen.

De moeder wil alles zelf doen
De moeder geeft anderen geen ruimte om zelf voor oplossingen te zorgen. Ze geeft anderen niets omhanden en maakt ze niet wijzer dan ze zijn. Om die reden doen ze altijd een beroep op de moeder. De moeder zegt zelf namelijk nooit dat ze iets niet wilt.

Aan zichzelf te danken
En zolang moeder blij is als alles op rolletjes loopt en zij er voor zal zorgen dat het zo is en niemand anders er weet van heeft dat moeder diep van binnen helemaal niet blij is, verandert er niets. Dan heeft ze het dus aan zichzelf te danken. Zo simpel is het.

Welke veranderingen zijn nodig
1. Dat de moeder gaat aangeven dat ze niet blij is met haar leven. Dat ze gaat uiten dat ze de dingen anders wilt. Liefdevol, want vaak doen we dit vanuit boosheid, omdat we vinden dat de anderen de veroorzaker zijn. Dus liefdevol aangeven, jij bent het immers zelf die liefdevoller naar zichzelf moet gaan worden. En waarom boos zijn naar de ander, als die geen weet heeft, dat jij het anders wilt!
2. Loslaten dat alleen zij het kan.
3. Dingen uit handen durven gaan geven, anderen het op hun manier laten doen en daar tevreden mee zijn.
4. Grenzen durven gaan aangeven.

Gevolgen van deze veranderingen
De moeder voelt zich gezien en gehoord, net zoals de andere familieleden. Ze leert haar kinderen verantwoordelijkheid te nemen. Ze krijgt met haar partner een meer gelijkwaardige relatie en bovenal. De moeder voelt zich fijner, omdat er nu wel rekening gehouden wordt met haar, ze dwingt namelijk nu respect af. Het leven van de moeder wordt rustiger, milder, vriendelijker en fijner.

Wil jij ook een fijn leven, waarin jij jezelf geen sloof voelt van anderen? Bel dan gerust eens met een paragnost. Deze Top paragnosten helpen je graag bij het aanpassen van jouw leven