Paragnost Eddie en Consulenten

Met de een wel op kunnen schieten

Met de een wel op kunnen schietenMet de een wel op kunnen schieten en met de ander niet. Wat is er niet fijner dan een harmonieus leven waarbij de mensen jou een warm hart toedragen en jij hun. Dat wil iedereen. Want zodra iemand ons pad kruist waar er even een mindere click mee is, gaan we met onszelf aan de haal. Dan kan dat zomaar ineens uitlopen op een ruzie, verwijten over en weer. Dat willen we niet, dus zorgen we er als vanzelf voor dat iedereen ons aardig vindt en waken we er, vaak onbewust, voor om conflicten uit de weg te gaan.

Is dit handig. Slim? Nee, want we kunnen nu eenmaal niet met iedereen vriendjes zijn, dat gaat helemaal niet. En als jouw streven is dat je met iedereen in harmonie wilt leven, vergeet het maar. Dat geeft een leven dat zeer vermoeiend is. Want jij slikt dan alles in. Jij knikt lief ja, terwijl in je diepe binnenste een oorlog wordt gevoerd en een nee voelt. Het werkt verstikkend om maar met iedereen harmonie na te willen streven en daar is een heel simpel antwoord op. We kunnen nu eenmaal niet met iedereen opschieten om de doodeenvoudige reden dat we allemaal verschillend zijn. Alleen we realiseren ons dat niet en willen dus graag dat een ander hetzelfde is als jij, daar gaat het mis.

Je te realiseren dat iedereen anders is, geeft ruimte. Geeft jou lucht, zo kun je je omringen door mensen waar jij wel mee op kunt schieten, die op eenzelfde golflengte zitten. Alleen we hebben het niet zelf altijd voor het uitkiezen. Op ons werk, kunnen we geconfronteerd worden met anderen waarmee we niet op kunnen schieten. We vinden dat dan al snel lastige mensen en ja wat moet je daarmee. Het ligt aan hun, zij willen niet met jou op een fatsoenlijke manier in gesprek. Hand in eigen boezem steken, er realistisch naar kijken, komt niet in ons op.

Velen van jullie bellen hierover, wijzen dan met een vinger naar de ander. Ik hoor dan het verhaal aan als medium en counselor. Want tot deze website heb jij je gericht na lang dubben, maar emoties die hoog in jezelf aan het oplopen zijn, hebben je naar deze website geleid. Je wilt wel eens weten wat je moet doen om met een lastige collega om te gaan. Maar vooral wil je je verhaal kwijt. Want jij bent degene die het allemaal zo goed doet. Het is de ander die lastig is. Niet alleen in zakelijke relaties doet dit fenomeen zich voor, ook in liefdesrelaties. Bijzonder eigenlijk, want als je in een liefdesrelatie stapt, dan heb je toch eerst gekeken of de ander wel bij je past, of bij je hoort! Welnee, we zijn verliefd en als vanzelfsprekend in ons hoofd met deze persoon al verloofd en getrouwd. Dit fenomeen noemen ze ook wel verblind door de liefde.

En dan kom je er zo ongeveer na een jaar achter dat je met elkaar helemaal niet zo goed op kunt schieten, jullie over alles van mening verschillen, dan is het eigenlijk al te laat, want je hebt je hart gegeven, maar het werkt niet en dan ontstaat de pijn en het verdriet. Besef, besef dat je wel met de een op kan schieten en met de ander niet en dat dat helemaal geen schande is. Dat dit menselijk is, dat het reëel is, dat het zo heel normaal is. Kies je zelf, dan kan een relatie tegenvallen en heb je later alsnog een keuze. Kies je niet zelf, zoals bijvoorbeeld de collega’s van je werk, dan wordt er iets van jou verwacht.

Van jou wordt een volwassen en realistische houding verwacht. Je bent immers toch volwassen! De meesten hebben deze vorm van volwassenheid zich niet eigen gemaakt of het niet meegekregen en staan op volwassen leeftijd vaak in situaties waarin ze zich niet gezien, of gehoord voelen. Waarin de ander de macht over hun wil hebben. Dit is niet nodig, dit kan op een andere manier.

En deze manier kun je alsnog leren en weten ze jou heel goed te vertellen. Daar vertellen ze je dat het niet nodig is om met iedereen op te kunnen schieten, maar de consulent van jouw keuze zal je ook laten zien hoe je het anders aan kunt pakken, zodat als jij die aanpak gaat toepassen, je ineens met veel meer mensen kunt opschieten. Het is dus geen overbodige luxe zo af en toe eens de telefoon te pakken en je te laten informeren door een van de mediums.