Paragnost Eddie en Consulenten

In Licht en Liefde….en Laster?

In Licht en Liefde….en Laster?En waar Licht en Liefde is , is er ook duisternis en haat. Hoe graag ik en jullie lezers het graag anders willen, erkennen én herkennen wanneer het Licht en Liefde overschaduwd wordt door duisternis en haat , veroorzaakt door persoonlijke ego- gedachten en gevoelens.

Stel dat wij in ons werk onze persoonlijke ego- gedachten en gevoelens inzetten in het mooie werk dat wij bij Gods’ gratie kunnen doen …dat we vanuit pretentieuze overtuigingen voor God spelen, dan geloof ik niet dat we dit mooie werk volhouden.

Ik ben ervan overtuigd dat diegenen die met hun hart en ziel betrokken en verbonden zijn met Spirit én elk levend wezen ( mens en dier) het allerhoogste welzijn van alle betrokkenen op een gepaste, nederige wijze, dienen. Heel eenvoudig: allen zijn we dienaars van God vanuit Licht en Liefde waar duisternis, haat en laster weerkaatst worden op hen die vanuit een superioriteitsgevoel oordelen, haat en laster verspreiden over de wijze waarop ieder die zich op een eigen unieke en authentieke manier inzet en het allerbeste van zichzelf geeft.
Dat er niet één juiste manier is, niet één juiste weg hierin is , wil ik graag onder de aandacht brengen.
In elk ‘ beroep ‘ worden in onze samenleving krijtlijnen en parameters en cijfers gebruikt om af te meten, te vergelijken om uiteindelijk op heel aardse wijze conclusies te trekken: dit is de beste, de meest intelligente leerlingen, dit is de mooiste vrouw ter wereld, dit is de beste spirituele lijn , dit is het beste medium, dit is de beste dokter, vul het lijstje even aan….en wat voel je bij het lezen van ’ de beste ‘ ? Wat voel je écht? Voel je je teruggecatapulteerd in je schooltijd, waarin je net niet de beste cijfers had? Voel je terug die steek in je hart omdat je partner je verlaten heeft, omdat hij voor iemand anders ( en je heel waarschijnlijk de vraag hebt gesteld: is zij ‘ beter ‘ dan ik ) heeft gekozen…hoeveel persoonlijke voorbeelden komen zomaar naar boven bij het lezen van….’ De beste ‘ . Het verlangen naar ‘ de beste ‘ te zijn kan op de duur een dwangmatig obsessief verlangen zijn en dat is dan het enige waarin diegene de beste wordt…dwangmatig obsessief , hetgeen overwegend veroorzaakt wordt door het in het leven geroepen zijn van cijfers, maten, gewichten, parameters enz….Hoe kunnen we nu in hemelsnaam onszelf zo in de maling laten nemen door het blijven vergelijken, terwijl we allen de beste creaties zijn van God?
Het blijven herhalen van wat niet meer resoneert met de Nieuwe Tijd is funest voor ieders verdere groei en mensen die zich hier ondertussen bewust van zijn, laten zich niet meer in met de meest zinloze en liefdeloze uitspraken naar elkaar toe. In Licht en Liefde en Laster….mag worden tot een in Licht Liefde en Respect met een diepe dankbaarheid voor alle gaven, talenten die ons geschonken werden. Aan ons om die gaven en talenten naar ‘ beste eigen vermogen ‘ in te zetten voor ieders goed en welzijn.

Zo ook geldt dit voor spiritueel adviseurs, mediums, paragnosten, readers….de behoefte om collega’s neer te zetten als domweg ‘ cold readers ‘ en zichzelf hierdoor als ‘ beter ‘ ( lees: eerlijk) neer te zetten, doet enorme afbreuk aan de mens die oprecht met mensen begaan is, hen op een andere manier ( en soms nog ‘ betere ‘ manier) verder helpt in het leven. De strijd om te bewijzen dat je een écht of vals medium bent, de behoefte om collega’s neer te zetten als leugenaars en bedriegers, is heel dubbel. Ik geloof wel dat diegenen die graag een graantje meepikken door snel een cursus mediumschap te volgen, of die zich ‘ beter ‘ willen voelen ( belangrijk willen zijn) met het etiketje medium …het weer even snel voor bekeken houden. Zoals met alles in het leven wordt het kaf van het koren gescheiden en wordt in deze snel groeiende bewustwordingstijd de sluier opgetild en ook in dit geval is het niet aan ons hierover te oordelen. Als ik graag bakker wil worden, omdat ik heel graag taarten wil bakken en ik schrijf me in om een cursus te volgen, dan mag dat toch ook van andere collega -bakkers ? Er is geen enkele bakker die me dit niet kan verbieden…als blijkt dat dit toch niet echt mijn ding is ( hoewel ik het écht wil kunnen) ik niet het talent heb om lekkere taartjes en broodjes te bakken, weet ik….ik zal nog wel wat zitten prutsen en wat in elkaar flansen, maar om te verkopen of zelf een bakkerij te runnen: jammer, maar daar zit niet mijn talent blijkbaar. Is dit een schande? Neen, ik heb het ervaren en ervaring is toch nog steeds de beste leerschool.

Waarom zou dit nu anders moeten zijn in ons werk? Ook mediums zijn op weg naar een snellere trilling, op weg naar de Nieuwe Tijd, en vanuit die Nieuwe Tijd worden onze mensen heel heldere boodschappen, inzichten, tools, handvatten aangereikt en ook hierin zijn onze mensen vrij om hier al dan niet iets mee te doen. Het is wel leuk voor onze mensen iets te vertellen over hun verleden, doch het grootste deel van onze mensen staan vrij nuchter in het leven en zijn klaar om de sprong te maken naar de verbinding met hun volle potentieel, de verbinding met hun zielspotentieel en nog veel meer dan een blik te geven in ‘ vroeger ‘. Lees even Hans Stolp rond ‘ Het nieuwe mediumschap ‘ , Sonia Bos rond ‘Het Zienerschap in de Nieuwe Tijd, Rudolf Steiner ….de moeite om je te laten inspireren hoe ook het mediumschap mee verandert. Ik haal hier even een paar namen aan en wil zeker de zovele andere geen onrecht aandoen.

In Licht en Liefde….en Laster?In eerdere blogs heb ik al vaker geschreven dat mediums geen allesweters zijn en dat is evenmin de bedoeling, ook mediums gaan zelf door een persoonlijke transformatieprocessen, ontwikkelen zich ook verder in het ‘ vak ‘ ( als ik het nu zo even mag neerzetten) en uiteraard heeft elkeen zijn eigen manier van communiceren, zijn eigen stijl, zijn eigen manier van ‘ werken ‘. Het vertrouwen dat het merendeel met een zuivere en eerlijke kijk met mensen werkt, is toch een sterkte en een kracht waarop paragnost Eddie gedragen wordt, elke dag opnieuw. De gedachte dat het enkel labiele mensen zijn die bellen is een kortzichtige gedachte dat stilletjes aan doorbroken wordt, merken we, net omdat de meesten ook een therapeutische achtergrond hebben genoten en eerder als all-round spiritueel adviseur een heel belangrijke bijdrage leveren voor de hulpzoekende.
Zie maar eens….stel je voor ….we zijn allemaal ‘lichtpuntjes ‘ in de duisternis, gelijkwaardige lichtpuntjes die allemaal op hun best licht uitdragen.

Staar je toch maar niet al te blind op de woorden medium, paragnost, helderziende, kaartlegger, maar voel of de mens die jij kiest gebaseerd is op je hart of op een naam….en kijk ook eens of de mens die jij kiest zelf ook zijn/ haar eigen leven in balans heeft…je gaat toch ook niet langs bij een tandarts met rotte kiezen?
Een blogje recht vanuit mijn hart geschreven voor de lijn van paragnost Eddie, omdat wij ons best doen, het beste uit onze klanten halen én daardoor ook het beste uit onszelf halen. En dat is in Licht, Liefde en Respect….met een heel groot gevoel van dankbaarheid!

Voor paragnost Eddie

www.paragnost-eddie.nl