Paragnost Eddie en Consulenten

Innerlijke of externe stemmen?

Innerlijke of externe stemmen?Stemmetjes, soms zijn ze erg lastig. In het vorige blog zijn stemmingswisselingen beschreven. Nu gaat het over daadwerkelijke stemmetjes. Er zijn de innerlijke dialoog stemmen, die met elkaar in overleg zijn. Deze gaan vaak over beslissingen, of wanneer er iets heeft plaatsgevonden met een emotionele impact. U kent het wel …

Had ik maar zo of zo gereageerd, mmm waarom heb ik nu eigenlijk zo gereageerd? Zal ik die baan nemen, wat zijn de voor en tegens?

Je hebt natuurlijk ook de gewone echte gesprekken, face to face, of via de telefoon. Stemmen in je hoofd, door chatten met anderen zijn allemaal heel normale stemmen.

Bij vergaderingen, netwerkbijeenkomsten of gewoon gezellig avondje theater zijn er vele stemmen, veelal dwars door elkaar heen. Voor Hsp-ers (hoog sensitieve personen) zijn dit vaak zware momenten. Voorbereidingen indien het niet te vermijden is, of als iemand iets graag wil zoals een theatervoorstelling bezoeken.

Dan zijn er ook stemmetjes die in het hoofd spoken, een hsp-er kan de gevoelens en gedachten van anderen overnemen. Ervaren hsp-ers zullen al gauw de vraag aan zichzelf stellen is dit van mij of van iemand anders?

Zeker bij sterke banden zoals familie of vrienden, kan men zelfs op afstand de stemmen overnemen. Hier gaat het over in leven zijnde familie en/of vrienden.

Soms komt het zelfs voor dat iemand heel zwaar zit, en onbewust of zelfs  bewust probeert op een afstand contact te zoeken. Afstand speelt hierbij geen rol. Of simpel is de band met iemand zo sterk dat gevoelens aangevoeld worden.

Voorbeeld;

Laatst had iemand heel nare gedachten, degene stuurde die naar een bekende vriendin. Simpel was dat de enige manier om hulp te vragen voor deze persoon. Echter de vriendin kreeg niet de hulpvraag, maar haar nare gedachten binnen. Deze persoon wist direct dat het haar gedachten niet waren, maar had geen idee van wie wel. Later hoorde zij wat er met de persoon gaande was.

Dan zijn er die ‘bekende’ energieën zij kunnen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld entiteiten of iets dergelijks gehoord worden.

Veel en veel lastiger, maar wat helaas de laatste vaker en vaker voor komt  zijn mensen met psychoses. Een psychose heeft een andere oorzaak, en de manier waarop men stemmen hoort is aanmerkelijk anders. Ernstige gevallen hiervan zullen worden opgenomen.

Nog veel moeilijker wanneer de twee, zowel een entiteit of obsessor en een psychose door elkaar spelen. Ook voor mensen die hiermee werken en zich bewust zijn van dit feit, is het lastig te onderscheiden.

In het laatste geval waar ook een psychose speelt, zal er ook ‘medische/psychische’ begeleiding nodig zijn.

Wat de stemmetjes en onderscheiding lastig maakt, is dat een psychose juist ook veroorzaakt kan worden door entiteiten. Het komt weleens voor dat een persoon zich bewust hiervan is en zichzelf laat opnemen.

Voor alle duidelijkheid dit hoeft niet zo te zijn!

Bij een psychose denkt men bijvoorbeeld dat de buren ’s nachts hard praten, maar dit is niet zo. Men kan dan de tv of stereo aanzetten zodat de stemmetjes niet te horen zijn.

Bij een entiteit of obsessor kan men fysieke problemen krijgen, en dan negatieve stemmetjes. Waarbij eigenlijk vaak toch wel duidelijk is, dat het niet van de persoon zelf is.

Bij een obsessor kan een goed getraind persoon de gezichtsveranderingen waarnemen. Of energieën die niet bij de persoon thuis horen. Maar nogmaals ook voor goed getrainde personen kan het best heel lastig zijn.

Stemmetjes ze zijn lastig …

Medium Esther.