Paragnost Eddie en Consulenten

Hoe weet je wanneer het tijd is om een vriendschap te beëindigen?

Hoe weet je wanneer het tijd is om een vriendschap te beëindigen?Hoe weet je wanneer het tijd is om een vriendschap te beëindigen? Het liefst behouden we onze vriendschappen. Ze zijn ons dierbaar, we kunnen vaak met de ander lezen en schrijven. We doen leuke dingen samen. Er zit geen moeten onder. Op de een of andere manier voelen sommigen zich vrijer in een vriendschap dan in een relatie.

Toch kan er ene moment komen, dat de golflengte gaat ontbreken. Dat kan al heel snel zijn, maar kan ook na 30 jaar pas. We veranderen als mens in de loop der tijd. Dat kan zomaar betekenen, dat je blik over mensen anders wordt. Dat je er achter komt dat de vriendschap je niet meer past.

Wat dan wel mens eigen is, zegt een medium van Paragnost Eddie, dat we dan vaak gaan wijzen naar de ander. Mensen gaan dan vaak bij ons, mediums en paragnosten te rade. Mijn vriendin doet de laatste tijd zo vreemd, voel afstand.

Als medium zijnde snap je dat dat een bepaald gevoel met zich meebrengt. Maar wat we niet begrijpen is, waarom maken 2 vrienden of vriendinnen dit niet met elkaar bespreekbaar. Geef dat gewoon aan, wat je voelt.

Nee, we lopen er liever voor weg. Domweg omdat we zulke gesprekken heel lastig vinden. Het feit dat dit uit de weg wordt gegaan, kan ook zomaar een vriendschap beëindigen, wat gewoon zonde is en vaak niet nodig.

Toch kunnen er voldoende redenen zijn om een vriendschap te beëindigen. Waar iedereen het volste recht toe heeft, maar vaak wel ongelooflijk veel spanning geeft. Als iemand dit aangeeft, kan de ander zomaar zich aangevallen en afgewezen voelen. Het op zichzelf betrekken. Weet je, dat kan zomaar de reden zijn, dat de ander de vriendschap wilt beëindigen. Daar al eens bij stilgestaan. Die voelt zich niet vrij alles te kunnen zeggen en te doen.

Diegene die zich afgewezen voelt, kan ook zomaar het besluit van de ander niet respecteren. Die gaat allerlei vragen stellen. Toch proberen de ander over te halen de vriendschap voort te zetten. Weet je, in het begin kan dat.

Maar op een gegeven moment zal het voor diegene die besloten heeft de vriendschap niet voort te zetten, als pijnlijk en irritant overkomen. Leer wanneer er een grens is aan iets. Begrijp ook dat je op deze manier eigenlijk de ander bevestigt dat het goed is geweest de vriendschap te stoppen.

Wat zijn redenen voor iemand op een vriendschap niet meer voort te willen zetten? We gaan te rade bij de mediums en paragnosten van Paragnost Eddie. Je voelt dat je zelfvertrouwen er door wordt ondermijnt.

Je voelt manipulatie. Je voelt een bepaalde druk. Je voelt dat de ander dingen van je verwacht en jij als een verplichting en een moeten voelt. Je hebt het idee dat de ander niet helemaal eerlijk is. Altijd met problemen bij je komt. Naar je uit kan vallen en dan zeggen. Sorry hoor, zo niet bedoeld.

De keuze te stoppen is dus eigenlijk altijd gebaseerd op een gevoel. Dat is vaak lastig onder woorden te brengen. Maar als jij voelt dat de ander dingen uitlokt, je voor een karretje spant. Controle over je wilt. Altijd alles van een kant moet komen.

Dan komt er vanzelf een moment dat je er klaar mee bent. Dan is het knap lastig dat aan de ander mede te delen. Maar onthoud, iets wat niets toevoegt in je leven. Je leven eigenlijk door afbrokkelt. Zul je op een gegeven moment wel iets moeten doen. Anders verlies je jezelf.

Het gevoel wat je voelt, komt neer op, ik voel me gebruikt, niet gezien, gehoord er is geen sprake van gelijkwaardigheid. Je hoort in een vriendschap je diepe binnenste met elkaar te kunnen delen, zonder het gevoel daarbij te hebben, dat je je gebruikt voelt. Of datgene wat je zegt, tegen je gebruikt gaat worden.

Voel je dit allemaal wel, dan is de enige optie. De vriendschap te beëindigen, want anders neem je je zelf niet serieus. Dan laat je de ander toe dit met jou te doen.