Paragnost Eddie en Consulenten

‘Eigenliefde

Eigenliefde‘Eigenliefde, de enige weg, naar ‘Ware Liefde’ – (Collectieve Helingen, ‘op afstand’ – deel 7)

Veel mensen worden momenteel met zichzelf geconfronteerd. Vooral in partnerrelaties komt dit het sterkst tot ontwikkeling en uiting, daar zij gevoelsmatig het dichtst bij ons staan, dan wie ook. En dat is het meest lastige, om dan de ander te kunnen blijven zien, als de spiegel van ons zelf. Het toont moed en kracht, om in communicatie te blijven en elkaar daarin te steunen en supporten. Vertrouwen en begrip, zijn daarbij onmisbare steunpilaren, die elke storm binnen een relatie, kunnen doorstaan.

Heeft de situatie inmiddels geleid tot een relatiebreuk, dan wordt men weer op zichzelf teruggeworpen en ervaart men de eigen kwetsbaarheid en emotionele belasting. Dit is een goed moment, daar het ons de mogelijkheid geeft, om de focus weer op ons zelf te richten.

Als ‘oude’ emoties en gevoelens dan weer over ons heen komen, van verlating, angst voor leegte en eenzaamheid, ons zelf niet goed genoeg vinden en afwijzing, dan staan we wederom voor de keus, om hier nú echt eens iets aan te doen.

We willen ons geliefd voelen, door de ander, maar hoe kunnen wij eerlijk en oprecht van de ander houden, als we nog onvoldoende van ons zelf houden?

De kernoorzaak, ligt voornamelijk in de periode van onze jonge kindjaren en mogelijke ervaringen uit voorgaande levens. Ons huidig leven, als volwassen en gevoelig mens, triggert en haalt oude, pijnlijke emotionele herinneringen weer in ons omhoog. Als kind voelden we ons vaak niet begrepen, mochten we niet Zijn, misten we de warmte, geestelijke liefde, gevoelsaandacht, geborgenheid en veiligheid.

Het zijn juist deze, onvoldoende doorleefde ervaringen, waar we zo naar op zoek zijn, die het gevoel van gemis aan verbondenheid, eenheid en heelheid in ons zelf, moeten compenseren. Maar te vaak, zoeken we deze bevestiging nog buiten ons zelf en willen we weten en horen, hoe goed we zijn, hoe mooi en bijzonder. Ons geprogrammeerde onderbewustzijn, zoekt nog steeds naar dit soort bevestigingen.

Wat is eigenliefde

Eigenliefde is onvoorwaardelijk van uw zelf houden. U houdt van uw lichaam en van uw zelf als persoon en bijbehorend karakter, met zijn sterke en zwakke kanten, zonder daar een oordeel over te hebben. U bent precies zoals u bent. Mensen die van zichzelf houden, hebben een goede balans, staan in hun kracht en hebben vertrouwen in de dingen die ze ondernemen en doen, ze zijn positief en accepteren zichzelf zoals ze zijn. Ze oordelen niet over zichzelf of over anderen. Maken keuzes waar ze zelf achter staan en geven duidelijk hun grenzen aan.

Waarom is eigenliefde belangrijk

Indien u onvoldoende van uw zelf houdt, zal uw focus voornamelijk naar buiten gericht zijn. U mist ‘iets’ en zoekt dat buiten uw zelf om, ontwetend, dat wat u zoekt alleen te vinden is, in uw zelf. U denkt dat u een ander nodig heeft, om u beter te voelen of om u, uit uw situatie te redden. U zoekt op een bepaalde manier opvulling buiten uw zelf, om uw leegte te vullen. Hierdoor maakt u zich zelf afhankelijk van anderen en maakt u anderen belangrijker dan uw zelf. Indien u werkelijk van uw zelf houdt, gunt u zichzelf de liefde van een ander, maar tegelijkertijd heeft u die ander niet nodig, om te overleven.

Zelfstandigheid en Heel worden

Het is belangrijk om in te zien, dat u niemand nodig heeft die u komt redden. U zult het zelf moeten doen. Uw zelf vervullen met liefde voor uw zelf en daarbij keuzes maken, die goed voor u voelen en zijn. Dit lijkt een enorm eenzaam en zwaar proces, maar als u eenmaal een begin hebt gemaakt, zult u zien dat u hier steeds sterker in wordt. U bent uw kracht aan het hervinden en zult ervaren, dat u tot veel meer in staat bent, dan u ooit kunt bedenken. Hierdoor krijgt u langzaam maar zeker, meer waardering voor u zelf.

We mogen vooral gaan ‘afleren’, wat we tot nu toe, te vaak tegen ons gevoel in, hebben gedaan. We mogen opnieuw leren, om ons zelf te vervullen en bezigen, met mooie en waardevolle aspecten van het leven die er écht toe doen. Hoe meer waardering en liefde u voor uw zelf heeft, hoe meer u ‘heel’ wordt. En hoe meer u ‘heel’ bent, hoe makkelijker het is om verbinding te maken met uw kracht. En hoe meer u in uw kracht staat, hoe eenvoudiger het is, om een gezonde verbinding met anderen aan te gaan.

Zelfliefde is geen egoïsme

Er zijn nog velen, die onwetend hun oordeel hebben over zelfliefde. Laat u niet van de wijs en uw persoonlijke ervaringen brengen. Egoïsme is namelijk heel iets anders dan zelfliefde. In het geval van egoïsme, kan het zijn dat u alleen nog maar oog heeft voor uw zelf. Ook kan het zijn, dat u zichzelf waardevoller vindt dan anderen. U gaat dan volledig voor de eigen behoeften en houdt totaal geen rekening met de behoeften van anderen. Met gevolg, dat u dezelfde reactie terug zult krijgen. Als u geen rekening houdt met anderen, houden anderen geen rekening met u.

Zie hier de Universele wisselwerkingwet; Treed uw omgeving met liefde tegemoet en u zult liefde terug ontvangen. Liefde voor een ander, is eveneens liefde voor uw zelf. Het gaat erom, de balans hierin te houden en daarover te waken. Verloochen uw zelf niet en blijf bij uw zelf, u bent gelijk aan de ander.

Ter overweging en uitdaging

Wees geduldig en vertrouw op uw eigen proces. Na lange tijd geleefd te hebben met een negatief zelfbeeld, kunt u in relatief korte tijd van een aantal weken en met de juiste intentie vanuit het hart, grote stappen zetten.

Iedere stap in dit proces, wat u dichter bij eigenliefde brengt en voelt als een kleine of grote overwinning, mag u voor zichzelf belonen.

Creëer een lijst van bijzondere dingen, waar u echt blij van wordt en doe daar periodiek, doch regelmatig wat mee.

Schaf een mooi notitieboekje of schrift aan en schrijf elke avond, een tot vijf attente waarderingen op, die u zichzelf toekent.

Schrijf hierbij tevens, waar u vandaag zo dankbaar voor was. Dankbaarheid tonen, creëert en trekt nog meer dankbare zaken aan.

Zie uw zelf dagelijks in de spiegel en vertel uw zelf: Ik hou van mijzelf, zoals ik ben en voel.

Verwen uw zelf eens met luxe en koop regelmatig iets voor uw zelf.

Laat uw zelf inspireren, door het lezen van boeken die uw zelfvertrouwen en eigenwaarde positief voeden.

Ga eens iets geks doen, wat je anders nooit zou doen!.

Breng de speelsheid van uw innerlijk kind meer naar buiten.

U hoeft geen speciale rol te spelen of anders te doen om bijzonder te zijn, U bent het al.

Gerelateerde blog’s:

Deel 1 ‘Open en Ontvankelijk’

Deel 2 ‘Angst, een woord, een begrip’

Deel 3 ‘Angst, een gecreëerde illusie’

Deel 4 ‘Kiezen vanuit angst of liefde’

Deel 5 ‘Beperkende banden verbreken’- 1

Deel 6 ‘Beperkende banden verbreken’ – 2