Paragnost Eddie en Consulenten

Een volwassen blik kijkt anders

Een volwassen blik kijkt andersWerkend op de internationale spirituele centrale Mediums 2.0 kom je de gehele dag in aanraking met mensen die zichzelf kwijt zijn geraakt. Hetzij door een verbroken relatie. Hetzij door verlies van werk. Of iemand die zit te wachten op een bericht van een verloren geliefde en dolgraag wilt weten of het contact weer hersteld gaat worden. Allemaal situaties die voor de desbetreffende persoon die contact zoekt die, zeer pijnlijk zijn en veel stress geven.

Als medium leef je met diegenen mee die aan jou hun vragen stellen op Mediums 2.0 maar je bent niet emotioneel verbonden met de situatie. Om die reden, kun je de cliënt ook een goede schets geven van wat er aan de hand is en met je invoelend vermogen en gaven, de cliënt verder helpen.

Een volwassen blik
Wat opvalt, is dat zoveel volwassenen moeite hebben vanuit een volwassen blik naar een situatie te kijken. Vanuit volwassenheid zou je moeten weten dat het leven onderhevig is aan veranderingen. Dat het leven situaties geeft waardoor je van je stuk gebracht kunt worden. En als je je hier bewust van bent, je jezelf niet helemaal er door kwijt hoeft te raken. De praktijk laat anders zien. Een partner die van de ene op de andere dag niets meer van zich laat horen, daar kun je op gaan zitten wachten. Daar kun je 24 uur van de dag mee bezig zijn, echter je gaat hierdoor compleet voorbij aan je eigen leven op dat moment, met het gevolg dat je jezelf er door helemaal kwijtraakt.

Jezelf het geluk ontnemen
Als je naar deze situatie met een volwassen blik zou kijken, ging je er anders mee om. Dan zou je wel pijn voelen, je zou het vreemd vinden dat het gebeurt, maar je zou het ook niet respectvol vinden. En mensen die jou niet respectvol behandelen, verdienen die een plek in jouw leven? Ga je daar maanden op zitten wachten? Hoopvol, jezelf compleet voor opzij zettend, om maar een teken van leven van deze persoon te krijgen. Is dit een volwassen blik op de situatie? Nee. Wat je er mee bereikt, is jezelf het geluk ontnemen en je kostbare tijd hier, zal dat de bedoeling zijn.

Volwassen zijn vraagt om een volwassen houding
Een volwassen houding aanmeten, kan nog knap lastig zijn. Daar zijn diverse redenen voor. Je hebt het niet meegekregen, je bent te beschermd opgevoed, je bent angstig zijn, allemaal redenen die een volwassen blik in de weg staan. We kunnen dan in situaties het niet meer overzien en gaan vanuit een kinderlijke blik er mee om. Die kinderlijke blik zal jou niet geven wat je als volwassen persoon nodig hebt en verdient.

Een volwassen houding kijkt anders.
Op een volwassen manier door het leven gaan, heeft voordelen. Een volwassen aanpak zorgt er voor dat je een leven leidt waarin jij je eigen pad bepaalt. Waarin jij zelf aangeeft wat wel en niet goed is en je afscheid kunt nemen van mensen die het niet goed met jou menen. Dat je niet bang bent iets kwijt te raken, omdat je weet dat er vanzelf weer iets anders voor in de plaats komt. Je begrijpt vanuit een volwassen blik en houding, dat een relatie een streven is, maar de relatie net zolang stand houdt als jij zelf wilt. Je maakt je leven dus niet afhankelijk van de omstandigheden, je bepaalt de omstandigheden.

Als je kijkt met een volwassen blik, kun je zelf veel leed, pijn en verdriet voor zijn. Dan laat je dat niet toe en overkomen. Je stuurt tijdig bij. Het is een leerproces dat al zou moeten beginnen op het moment dat je het levenslicht ziet. Diegenen die dit meekrijgen zijn gezegende mensen, die zien we in onze omgeving waarbij vaak alles voor de wind gaat.

Jij kunt ook voor jezelf een leven creëren waarin de dingen voor de wind gaan. Door met een volwassen blik situaties te zien en wil je dit leren? Dan staan onze Wica’s voor je klaar.