Paragnost Eddie en Consulenten

Creativiteit belangrijk

Creativiteit belangrijkIn de praktijk gaat het dagelijks leven door. Werk, opleidingen, gezin en ga zo maar door. Druk, druk, druk … Soms lijkt het wel of in de hoofden een soort van ‘harde schijf’ draait. Automatisme in de druk van de dag, week, maand en/of jaar. Rust wordt veelal niet genomen.

Rust om eens even gewoon 5 minuten op de bank of ga eens op een stoel zitten. Even helemaal niets moeten, gewoon helemaal niets!
Het leuke stemmetje in het hoofd gaat dan gezellig door bij bijna iedereen. Rust nemen lijkt in de huidige maatschappij bijna net zo een leuk zinnetje als loslaten. Jaaa, rust nemen, loslaten? HOE DOE JE DAT?

Dan wordt er op de stoel gezeten. Alle zintuigen gaan door. De ogen zien (mogelijkheid? Ogen sluiten?), de neus ruikt (neus dichtknijpen), de oren horen (speciale oordoppen?), de huid voelt (helaas geen oplossing). Het hoofd gaat door … stemmetjes (niet direct een oplossing).
Hieruit blijkt wel hoe lastig het is om rust te nemen.

Toch … zijn er mogelijkheden om te verschuiven in de dagelijkse ‘ruis’ van het leven. Daarop is voor velen (helaas niet voor iedereen) creativiteit!

Creativiteit is veelal afgeleerd in de periode naar volwassenheid toe of daarna. Misschien uitgelachen, verteld dat het niet in iemand zat, onzeker omdat de juiste tools niet zijn aangereikt.
Laten nu die JUISTE TOOLS zijn zo belangrijk zijn. Mede door internet zijn veel van deze tools makkelijker bereikbaar. Maar … daar aan beginnen?

Durf de uitdaging eens aan te gaan. Tekenen is zo een begrip. Het is moeilijk lastig … maar met de juiste tools, de juiste docent of aanreiker, blijkt het vaak een truckje te zijn die aangeleerd kan worden. Misschien wordt men dan geen Picasso of Rembrandt maar krijgt men wel weer plezier en geloof in zichzelf.

Stem-acteren zeker niet voor iedereen weggelegd. Iets waar niet iedereen aan denkt maar acteren op het toneel? Eigenlijk acteert iedereen dagelijks. Iedereen doet wel eens iets of zegt wel eens iets, dat niet gemeend is. Maar voor de goede vrede …
Acteren, diverse mogelijkheden. Men leert zichzelf kennen ook al is het mogelijk een uitdaging, misschien is het wel heel leuk! Vind iemand het niet leuk … het is geen verplichting en kan men weer stoppen.

Een mandala inkleuren, welke kleuren zijn fijn om mee te werken? Wat gebeurt er als men naar een mandala kijkt of men aan het inkleuren is?

Door met creativiteit aan de slag te gaan, gebeuren er mogelijk twee dingen. 1. Het brein (het denkhoofd) wordt afgeleid en wordt stil. 2. Het brein wordt op een andere manier uitgenodigd om aan het werk te gaan.
Veel belangrijker, misschien krijgt men er wel plezier in? Wordt een onzekerheid overwonnen. Een geconditioneerde onzekerheid, ingeprent door het leven heen, maar is die overtuiging wel waar?

Het brein of de hersenen vragen veel. Iedereen gaat mee in het dagelijks leven. De toekomst lijkt zo belangrijk … en dat is het ook. Maar gewoon eens in het nu zijn en creativiteit gebruiken kan rust geven. Daardoor kunnen blokkades opgeheven worden om vooruit naar de toekomst te bewegen.

Dit is een uitnodiging om eens naar de creatieve brein en mogelijkheden te kijken.

Medium Esther