Paragnost Eddie en Consulenten

Zwartwerkers niet gewenst

Zwartwerkers niet gewenstZwartwerkers niet gewenst. Voor heel veel mensen is het een moeilijke tijd. Sommige mensen kunnen hun hoofd maar moeilijk boven water houden. Hierdoor gaan veel mensen op zoek naar werk waar men geen belasting van de verdiensten af hoeft te dragen.

Zo krijgen wij wekelijks aanmeldingen van mensen die denken zonder overeenkomst een box te krijgen op één van onze lijnen.
Als het medium de screening door is gekomen krijgt deze een samenwerking overeenkomst toegestuurd waarop staat dat het medium zelf verantwoordelijk is voor het afdragen van belasting premies etc. Of wij horen niets meer van het medium, of het medium gaat in protest, van: Bij die mediumlijn mag je zonder overeenkomst werken en krijg je de verdiensten via de post toegestuurd. Wij zijn dan heel snel klaar met die persoon en wensen deze veel goeds toe.

Zo kreeg ik vandaag telefoon van een boekhouder. De man vroeg of ik mij de dame (….) nog kon herinneren. Ja, de dame kon ik mij nog herinneren. Deze had toch wel enkele jaartjes bij ons gewerkt en was verleden jaar erg lastig naar mij toe omdat zij belasting moest betalen over haar verdiensten. De dame werkte eerst zonder KVK nummer en daarna heeft de dame met KVK nummer gewerkt. Over het jaar 2016 had de dame geen belasting betaald over de verdiensten en had dus een belastingaanslag gekregen. De bewuste dame had mij notabene verleden jaar ook al gevraagd waarom zij in 2016 toen zij geen KVK -en BTW nummer had, wel belasting moest betalen. Ik heb de dame naar de overeenkomst verwezen waar duidelijk staat dat als je op onze lijnen werkt, zelf verantwoordelijk bent voor het afdragen van belasting en premies met of zonder kamer van koophandel inschrijving.

Vandaag kwam haar boekhouder met hetzelfde verhaal, terwijl deze man donders goed weet, waar hij mee bezig is en het echt van geen kant klopt. De boekhouder wist mij te vertellen dat ik maar met hem mee moest gaan in het gesprek, want wij stonden allebei aan dezelfde kant??? Ik verontschuldigde mij en zei: dezelfde kant??? Wij werken zoals het hoort en willen geen geknoei met de Belastingdienst. Ik heb de boekhouder weer naar de overeenkomst verwezen die de dame had ondertekend en probeerde het gesprek te beëindigen. De man belde weer. ik heb het vermoeden dat hij het gesprek aan het opnemen was en mij een streek probeerde te leveren. Tijdens het laatste gesprek heb ik de boekhouder weer naar de overeenkomst verwezen en gezegd dat hij mijn boekhouder moet bellen zodat deze hem ook duidelijk kon maken dat iedereen zich aan de overeenkomst moet houden en het in Nederland de normaalste zaak is dat je belasting moet betalen over je verdiensten.

Dat er mensen zijn die niet aan de dag van morgen denken, zal altijd zo zijn. Als je geen belasting betaalt over verdiensten verkregen uit werkzaamheden dan ben je een keer aan de beurt, want zwartwerken in deze branche is onmogelijk.
Al zijn er bellijnen bij die een medium beloven zwart te betalen dan kan ik je beloven dat zij niet eerlijk tegen je zijn. De tijd van zwartwerken is niet meer. Bij ons gaat alles via het boekje.

Zwartwerkers zijn bij ons niet gewenst!!