Paragnost Eddie en Consulenten

Zo ben ik nu eenmaal Deel 1

Zo ben ik nu eenmaal Deel 1Wie of wat zegt dat?
Een uitspraak wat heel veel in het midden wordt gegooid in een gesprek waarin iemand het gevoel heeft zich te moeten verdedigen. ‘Zo ben ik nu eenmaal’. Het gesprek eindigt vaak in mineur door middel van het neerzetten van een rigide statement.
Alleen is het maar de vraag: is het waar dat je nu eenmaal zo bent?
Eigenlijk realiseren we ons niet dat we vergroeid zijn met een masker waarmee we ons identificeren. Dit is niet ons werkelijke gelaat, niet onze natuurlijke staat van Zijn.
Er wordt heel gemakkelijk gezegd om je masker af te zetten. Net zoals er vaak wordt gezegd om je hart te openen. Ik herinner me een gesprek met een klant die me heel open en in haar kwetsbaarheid vroeg hoe ze dit moest doen.
Het feit dat iemand me die vraag stelt is een teken van bewustworden. Het bewust zijn dat iemand niet vanuit een natuurlijke staat leeft en zich gevangen voelt in zichzelf, zich niet vrij meer kan uiten, kan bewegen, kan ademen, kan leven.
We hebben de maskers nodig gehad om onze kwetsbaarheid te beschermen, dus zo gemakkelijk en zo snel kunnen we die maskers niet afzetten. In een therapeutische context als lichaamswerker weet ik dat dit niet werkt, integendeel. Maskers hebben hun functie (gehad) om te overleven, dus de statements als: zet je masker af, heeft weinig zin als er niet het dieper bewustzijn is dat de maskers beginnen te knellen en als pijnlijk ervaren worden. Dit is de eerste stap: bewustworden vanuit een dieper gewaarworden.
Als er eenmaal contact ontstaat met het pijnlijke, beknellende gevoel, groeit het diepe verlangen van binnenuit naar bevrijding.
Vanuit Reichiaans lichaamswerk worden 7 pantsers behandeld. Dus het masker waarover veelvuldig over gepraat wordt, omvat veel meer dan het masker dat we heel regelmatig voorbij zien komen op openbare kanalen.
Het eerste pantser of segment treffen we aan bij de ogen en oren. In een contact of een fotoreading wordt mijn aandacht onmiddellijk naar dit segment getrokken. Ogen zijn de spiegels van de Ziel. Soms kijk ik naar iemand wiens gelaatsuitdrukking bevroren is, zonder expressie. Oogcontact maken is het eerste segment waarbij je iemand ontmoet. Er wordt een verband gelegd tussen oogproblemen en het pantser. Ik vraag wel eens aan iemand hoelang het geleden is dat hij of zij gehuild heeft, zijn of haar verdriet heeft laten stromen. Sommigen vertellen me eerlijk dat ze niet meer kunnen huilen, dat ze dit niet meer willen toelaten. Ook gehoorproblemen zijn wel eens te verklaren door zich af te sluiten voor geluiden die als heel bedreigend werden ervaren. Ik denk hierbij aan een kind waar in het gezin heel veel verbaal geweld is, of waar het kind verbaal bedreigd wordt. Ook hier kan een pantser gevormd worden.
Rond de mond, de lippen, de kaak ontstaat vaak op jonge leeftijd een pantser. Ingehouden gevoelens zijn de oorzaak van het pantser rond het tweede segment. We zien meer meer en meer selfies met getuite lippen, alleen merk ik de leegheid van getuite lippen op. De lippen voelen niet als bezield, want het gaat om twee lippen die mechanisch op elkaar geplaatst zijn met de gedachte sexy te zijn. Het pantser rond dit segment ontstaat wanneer je als kind niet vrijuit mocht wenen, lachen en als baby zuigen, bijten. Ingehouden woede leidt tot pijnlijke kaken. Mensen die fluisterend praten, heel zacht en ingehouden, vlak en monotoon, hebben hier een blokkade op zitten. Hier is stemwerk heel ondersteunend.
Rond de keel en de nek treffen we ook heel wat spanningen. Het vorig segment heeft een invloed op het segment van de keel en de nek. In dit segment zit ingehouden, opgekropte woede, in de keel een verstikt gevoel, gevoelens die je ooit moest wegslikken, inslikken. Dit heeft bij mezelf geleid tot schildkliercystes en nodules, hier zat een behoorlijk issue op. Dit blijft ook een heel gevoelig en kwetsbaar thema, maar inzicht geeft uitzicht en leidt naar verandering.
In het tweede deel belicht ik de volgende vier segmenten en wat jij kan doen om op een veilige manier in een veilige setting je maskers, je pantsers los te laten, zodat jij weer kan leven in een stralend levendig levend lichaam om je spirituele ervaringen volledig te integreren.

Warme groet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com