Paragnost Eddie en Consulenten

Ziekte als Signaal deel 2

Ziekte als Signaal deel 2 Leren op je natuur te vertrouwen en leven vanuit jezelf is superbelangrijk. Geloof hebben in jezelf en in de kracht van je lichaam. ‘’Hoeveel mensen zouden dit doen? ‘’vraag ik mij af’’Leren op je natuur te vertrouwen en leven vanuit jezelf is superbelangrijk. Geloof hebben in jezelf en in de kracht van je lichaam. ‘’Hoeveel mensen zouden dit doen? ‘’vraag ik mij af’’. Als je gevoelig bent op je keel dan draag je uiteraard een sjaal in de winter.
Je moet ook geen gekke dingen doen om jezelf te bewijzen.
Maar het gaat om de werkelijke aard van je lichaam.
Als je angst hebt dat je kouvat zonder sjaal dan kun je ook kou vatten als je van een warme naar een koude ruimte gaat.
Het gaat erom welke signalen jij aan je lichaam geeft.

Ik zelf heb een gevoelige keel en draag dus wel een sjaal zodra ik dat nodig voel.
Ik bedoel er mee te zeggen, dat als je niet echt een sjaal nodig hebt, en je draagt hem toch dat je het waarschijnlijk bloedheet hebt terwijl je ergens weet dat je het niet nodig hebt.
Tenzij je een koukleum bent en je het lekker warm vindt om je behaaglijk in te pakken tijdens de winter.
Ikzelf heb het eens voor elkaar gekregen om zonder sjaal naar buiten te gaan omdat ik het niet koud had die dag.
Ik liep mijn rondje met de hond, en het was een prachtige avond en ik genoot er van met volle teugen.
Wel had ik mijn jas helemaal tot bovenaan dicht gedaan.
Ik was er van overtuigd dat het prima was. Ik geloofde dus in de kracht van mijn lichaam.
De volgende dag had ik een schorre stem, en de dag erna was mijn stem voor de helft weg.
Zo zie je maar, dat je niet met je lichaam moet spelen, als je ergens gevoelig voor bent ‘’luister’’ er dan naar. Vanaf dat moment ging ik in de winter niet meer zonder sjaal naar buiten, ‘’je lichaam liegt nooit’’.

In mijn muziek tijd liep ik ook altijd met een sjaaltje rond om de stem te beschermen.
Waar anderen mij maar een aanstelster vonden, begreep ik als geen ander dat temperatuurveranderingen nadelig kunnen zijn voor een gevoelige keel.
Dus wat ik deed, is handelen naar mijn natuur.
De ene mens is de andere niet en signalen duiden er wel op dat er aandacht nodig is vanuit het zelf.
Als je niet gelooft in je eigen immuniteit in je natuurlijke krachten ,dan wordt je juist vatbaarder voor ziekten omdat je dan de ziekte naar je toe trekt.

Ik weet mij nog te herinneren dat ik als kind thuiskwam van school en vertelde dat mijn klasgenootje rode hond had. Ik floepte er uit ‘’oooh ik krijg het ook’’, en ja hoor de volgende dag had ik een mooie rood gestippelde buik. ’Ik weet ook nog dat mijn moeder zei’’, ‘’je moet dat niet zeggen die dingen ‘’want dan krijg je het juist’’.’’
Wat een waarheid was dat toen.
Ook hoor je vaak mensen zeggen: ‘’oh griep’’ ja ik ben daar niet vatbaar voor, en wat een ‘’waarheid’’ is dat dan? Want deze mens is zo overtuigd van de kracht van zijn lichaam dat inderdaad de griep de deur voorbij gaat.

Wat ik met dit blog wil zeggen is dat je jezelf bij elk ‘’signaal’’ dat je krijgt de vraag mag stellen : ‘’waarom’’ krijg ik nu juist- deze kwaal of ziekte’’?
Geloof in jezelf, in het leven , in die diepe krachten in jezelf, en ga op zoek naar de ware oorzaak van een bepaalde kwaal.
Vaak kom je er wel achter dat wat jij voor jezelf verbergt makkelijk naar de oppervlakte kan komen.
Als je de tijd neemt om er voor jezelf te zijn, en jij je ogen niet sluit om tot inzicht te komen van de werkelijk oorzaak van je kwaal, dan kun jij jezelf genezen.

Laat het niet zover komen dat je maar blijft doorgaan en niet op tijd inziet waardoor je lichaam jou signalen geeft.
Met dit schrijven wil ik niet aangeven dat de reguliere geneeskunde niets voor je zou kunnen betekenen, ik ben juist voor samenwerking.
En ik weet dat er artsen en specialisten zijn die openstaan voor verandering en graag samen willen werken, om wanneer nodig een stukje dieper op de klacht kwaal in te kijken.
Kleine klachten kunnen uitgroeien tot een vervelende kwaal die je langdurig kan blijven achtervolgen.

Let bij de eerste signalen op wat je zelf kan veranderen in je leven en heb vertrouwen in het zelf genezend vermogen van je lichaam.
Denk en leef zo positief mogelijk, en kijk bij negatieve of angstige gedachten waar de oorzaak ligt. Op die manier kun jij je leven een andere wending geven, waardoor je fysieke en geestelijke klachten kan voorkomen.

Wil je hier eens over praten met mij of collega’s dan schroom dan niet om ons te contacteren.

Hartegroet,
Lis