Paragnost Eddie en Consulenten

We zijn de tijd voorbij

We zijn de tijd voorbijWe zijn de tijd voorbij dat een vak leren het allerbelangrijkste is

Tijden veranderen, want elke dag kent veranderingen. Tijden veranderen voor iedereen. Danzie je dat er langzamerhand een verschuiving gaande is dat het leren van een vak niet meer het allerbelangrijkste in een mensenleven is.

Er is namelijk nog zoveel meer te leren en dat niet alleen. Alleen een vak geleerd hebbende en daar heel goed in zijn, kom je ook op een gegeven moment van terug. En de vraag die in de huidige tijd rijst, is, maakt het leren van een vak mij nu gelukkig? Ben ik misschien wel iemand die helemaal geen vak wil leren.

Misschien wil ik wel iets geheel anders met mijn leven doen. Wil ik er voor anderen zijn om ze uit de shit te halen. Wil ik als een luisterend oor dienen voor anderen. Wil ik de boodschap gaan verkondigen hoe mensen van zichzelf gaan leren houden. Omdat ik zie dat de mensheid dat nodig heeft.

Dan kom je er achter dat je voor iets staat waarvoor je wellicht geen geld kunt vragen. Een luisterend oor, er zijn er velen die dit vrijwillig doen. Ongelooflijk mooi, maar we leven nu eenmaal in een maatschappij waar je toch echt geld nodig hebt om jezelf in leven te houden. En zo heeft geld de mens in zijn macht en zullen er maar heel weinig mensen zijn die afstappen van het vak uit te oefenen waarvoor ze hebben geleerd.

Er zijn er wel, dan kijk ik even naar mijzelf. Ik wil dolgraag dat mensen zichzelf vinden en zijn. Ik kan ze daar ook ongelooflijk goed bij helpen. Daar iets voor te vragen, dat deed ik niet. Maar dan maak je je er beroep van en zul je wel moeten. Je moet tenslotte ook leven.

Dat er aan hulp en ondersteuning van anderen een prijskaartje mag hangen, vind ik zeker normaal. Alleen, de mens zelf wil niet betalen, althans gaat pas over er iets voor te betalen als de nood hoog is. Zichzelf compleet is kwijtgeraakt en dan op zoek gaat naar hulp, want die kan zelf de put neer meer uit.

Vind ik zelf dat ik iets zou moeten ontvangen voor de hulp die ik bied? Het liefst gaf ik al mijn hulp gratis weg, want diegenen die het het hardst nodig hebben, hebben vaak geen volle beurs. Maar ja, ook diegene die anderen willen helpen moeten iets verdienen. Dus zoek je de weg waarbij jezelf een goed gevoel hebt en de cliënt mee kan leven.

Dit afzetten tegen het feit dat we de tijd die we hier tot onze beschikking hebben, helemaal niet meer de gehele dag werkend door willen brengen, zitten we in een duivels dilemma. De maatschappij die iets van je terug verlangt en jij die dolgraag iets wilt geven, wat in feite onbetaalbaar is, maar betaald moet worden.

De hulp waar in feite geen prijskaartje aanhangt, maar onbetaalbaar is, is een ondergeschoven kindje. Dat deze hulp als paddenstoelen uit de grond schiet, is een logisch gegeven. Er is een enorme behoefte aan, want zolang de mens het verkeerde in zijn leven na blijft streven, blijven mensen zich ongelukkig voelen.

De hulp die wordt aangeboden, daarvoor moet worden betaald. Deze mensen moeten ook leven, maar slaan er vaak ook weer een slaatje uit. Dat deze mensen dan zelf geholpen moeten worden, zien ze nog niet zelf.

Alles draait om jou, dat hele mooie prachtige mens die vooral lekker in zijn vel moet zitten of komen. Die een doel in zijn leven moet hebben om voldoening uit te halen. Dat lukt niet alleen door het leren van een vak. Daar komt veel meer bij kijken. Diegenen die jou dit kunnen vertellen en willen leren zijn spirituele hulpverleners. Zij zetten zich op een spirituele hulplijn dagelijks in om de mensen in nood, zichzelf kwijt zijn, eenzame mensen, mensen die zijn vastgelopen op allerlei manieren te helpen, weer in zichzelf te gaan geloven en op zichzelf te gaan leren vertrouwen.

Al deze kanjers werken voor zichzelf en maken gebruik van een platform. Hierdoor weet je dat je hulp krijgt in de puurste vorm, mits je kiest voor kwaliteitsmedewerkers die echt een hart hebben voor hun vak. En deze vind je bij Paragnost Eddie.

Dankbaar werk, en ja, met een prijskaartje. Maar jij bepaalt dat prijskaartje zelf en dat doet een mens naar zijn eigen waarde. Als jij jezelf iets waard vindt, en je zelf nog meer waarde wilt gaan geven, is af en toe een spiritueel consult onbetaalbaar.

Medium Claire