Paragnost Eddie en Consulenten

Wat eindigt geeft ruimte voor een nieuw begin

Wat eindigt geeft ruimte voor een nieuw begin Wat eindigt geeft ruimte voor een nieuw begin. Ervaar je dat dingen voor je ogen uit elkaar vallen? Komen oude diepe wonden steeds meer aan de oppervlakte of word je geconfronteerd met ingrijpende veranderingen in je leven: ziekte, verlies van dierbare mensen en dieren, werk…? Of ben je onderweg jezelf verloren, je weet niet meer wie je bent en voelt je een vreemde voor jezelf?

Ervaar je angst dat je hele wereld in elkaar gaat storten? Misschien is dit wat je op dit moment ervaart. Je verliest iemand die een routine ingreep heeft ondergaan en om een of andere onduidelijke reden overlijdt. We kunnen het niet bevatten, niet begrijpen. Waarom? Het antwoord zullen we vanuit het willen begrijpen nooit vinden. Er rest ons enkel te aanvaarden dat alles verandert in het leven, ook het aardse leven ondergaat aan het einde een verdere transformatie.

Je kunt inderdaad het einde van een bepaalde fase ervaren als een overgang en doorgang naar iets nieuw. Om die doorgang en overgang mogelijk te maken kunnen we wel met het ene been in het oude blijven vastzitten en met het andere been in het nieuwe te staan. Voel even lijfelijk wat jij hierbij ervaart. Neig je nog naar hier of neig je naar daar? Blijf je te lang in die positie staan, stel je voor wat dit met je doet en wat je voelt.

Dingen vallen uit elkaar voor een reden. Herken je dat je allerlei redenen bedenkt om alles bij elkaar te willen houden. Zijn die dingen nog wel voldoende solide om daarop verder te vertrouwen?
Maak verbinding met je hart. De boodschap van je ziel is dat je nu je leven kunt hercreëren dat op een sterk fundament en waarachtige integriteit is gebouwd en niet op oppervlakkigheid en schijn.

Neem de tijd om waar te nemen wat de bouwstenen zijn van je leven. Hoe zijn die bouwstenen? Solide, wankel, krachtig, afhankelijk, transparant, duister, zweverig…? Durf hier kritisch in waar te nemen, jouw stukje onderzoek die je verder kan helpen. Zet een stapje achteruit en laat alles instorten wat niet solide is. Wat waardevol is blijft standhouden, wat niet meer bijdraagt of gebaseerd was op schijn zal uit elkaar vallen. Laat het maar gebeuren.

Het kan even heel chaotisch aanvoelen, maar weet ook dat dit een keerpunt kan betekenen.
Het is vaak nadat je alles uit elkaar laat vallen en vertrouwen hebt dat daar iets heel fundamenteel en verrassend tevoorschijn komt vanuit jouw zielsbestemming Je hoeft niets meer te lijmen, jezelf niet te miskennen. De fase van illusies verkopen is voorbij. Je kiest voor waarheid, integriteit, moed en bovenal een leven vanuit jouw liefdesessentie.

©Mieke
Warme hartegroet
Mieke Box 49