Waarom de mens teleurgesteld raakt
Waarom de mens teleurgesteld raakt als die verwachtingen heeft. We zeggen vaak, leef zonder verwachtingen, dan heb je ook geen teleurstellingen en deze uitspraak is zeker waar. Alleen een mens is geen robot, heeft een ego, een gevoel en een manier van in het leven staan.
Dat laatste, de manier waarop een mens in het leven staat, dat geeft de teleurstelling. Niet de ander, dat is wat we dan zelf denken. Hoe moet je dit zien?
Jij leeft je leven, je vindt dat je goed bezig bent, niemand kwaad doet, dan is dat voor jou de juiste manier. Jij hebt jezelf er van overtuigd dat dit de manier is zoals een mens zou moeten zijn. Sterker nog, je bent er zo op gebrand dat het zo hoort dat als een ander het anders doet, je direct teleurgesteld bent.
Voorbeeld, jij feliciteert iedereen met zijn verjaardag, voor jou de normaalste zaak van de wereld. Anderen doen dit niet, of geven je geen antwoord op je berichtje. Dat brengt bij jou een teleurstelling te weeg. Zo hoort het niet, je kan toch op zijn minst terug reageren, zijn jouw gedachten. Je bent teleurgesteld. Je had een verwachting, dat de ander het net zo zou doen, als jij. Dat die ander je zou bedanken. Maar die ander is niet jij. Die ander doet het anders. Daarom is die ander niet meer of minder dan jij en moet jij je afvragen of het niet aan jezelf ligt dat je teleurgesteld bent.
Dit noemen we tunnelvisie. Jouw teleurstellingen worden veroorzaakt, omdat je niet verder kijkt dan je eigen tunnel.
Hoe veroorzaak jij zelf de teleurstellingen in je leven? Beeld je het volgende in. Je leeft in een tunnel, en binnen die tunnel gelden regels, normen en waarden die jij zelf aanhangt. Als een ander jouw tunnel binnenstapt en op eenzelfde manier leeft, reageert en doet, niets aan de hand.
Zodra iemand de tunnel binnenstapt die andere regels hanteert, en andere normen en waarden, dan ga jij je daaraan irriteren en word je teleurgesteld. Je staat in die tunnel in een stand van, dit is de manier zoals het moet en is de enige manier zoals het kan. Als een ander het niet doet zoals ik vind dat het hoort, dan doet die ander het niet goed. Ik zal dat die ander laten weten ook en je duikt er bovenop.
Die ander begrijpt het niet, die doet in zijn eigen ogen niets verkeerd en is er ook van overtuigd dat die niemand kwaad doet en alles goed doet. Ook deze persoon kan leiden aan tunnelvisie. Als dat zo is, gaan ze met elkaar de strijd aan, elkaar overtuigen van hun gelijk. Ze gaan strooien met verwijten naar elkaar, om de ander te overtuigen dat die net zo moet zijn, als die zelf is. We willen elkaar kneden, in de macht hebben. Beiden levend in een eigen tunnel.
Dan heb je personen die niet in tunnels leven, de vrije vogels. Dit zijn weldenkende, zelfbewuste mensen die zich er van bewust zijn dat er wel duizenden manieren zijn waarop iets kan. Die genieten er zelf van als een ander het anders doet, want dan denkt ie, hé ik zie dat het anders kan, wat mooi, ik probeer dat eens uit en heeft helemaal geen last van welke teleurstelling dan ook. Je herkent deze mensen snel, ze staan open in het leven, lachen veel, zijn makkelijk in de omgang en storen zich nergens aan.
Diegenen die in een tunnel leven, die storen zich aan deze mensen. Ze drukken ze een stempel op, als eigenwijs, ego, slordig, eigengereid.
Verder kijken dan je eigen tunnel, laat je iedereen in zijn waarde. Zo accepteer en respecteer je dat iedereen het mag doen zoals die het wil doen. Je doet het op jouw manier, die mag er zijn en de ander zijn manier ook. Zo voorkom je teleurstellingen.
Wil jij niet meer teleurgesteld zijn? Dan zijn mediums en paragnosten diegenen die je kunnen helpen, anders te gaan kijken en doen, buiten je eigen tunnel te gaan kijken, want dat heb je nodig om teleurstellingen voorbij te gaan.
Medium Claire